Fam Lundgren

Alla inlägg under oktober 2014

Av Elin - 4 oktober 2014 14:39

Började med att jag vaknade med ett ryck kl 09:45 och jag skulle sitta på hästen kl 10! Gud vad panik jag fick. Men jag kastade i mig frukost och sprang ut. Var snabb ändå och satt på Q 10:10. Red först i skogen med Evelina och vi pratade och så. Sen var tanken att vi skulle rida på banan men den var upptagen så vi for ner till mina föräldrar och red i deras vinterhage. Blev att träna Q på att ställa sig mjukt i båda varven på volten. Han var grymt fint.
Efter att ha ridit Q och gett han sin mat så tog jag ut Pajsen. Red först uppmjukande på banan och tränade galoppfattningar från halt. Gick jätte bra. Han tyckte det var jobbigt men det är bra träning att bygga upp ryggmusklerna. Sen for jag ut i skogen och lät han få galoppera lite mer kravlöst. Då vi kom hem till stallet igen så fick han också sin mat innan han fick gå ut i hagen. Hoppas senare ikväll kunna ta ettan. Men min skalle satte stop för det nu. Så nu ska jag ta det lugnt och hoppas jag slipper mer huvudvärk.

ANNONS
Av Elin - 3 oktober 2014 17:00

Max har nu insett att han kan med hjälp av sin lilla pall att han kan tända lampan i taket i sitt rum om han står på pallen. Så han hämtar den själv och ställer sig på den och är så grymt stolt att han kom på detta helt själv. HAHA

 

Sen så då vi kom ner så lekte han med katten. Han och katten är verkligen bästa vänner. Där Max är så är katten och tvärt om. Dom hittar på bus och rackartyg ihop.

Max kan till och med få katten att lägga sig i karongen så att max sen kan bytta runt han på golvet.

 


Vi for även ut till havet igår och kollade om flytvet. Vi hittade lite och nu ska dessa göras saker av och ha hemma. Tog en grymt fin bild och max vart besviken att vi inte fick bada. Han ville ju det.

 

ANNONS
Av Elin - 3 oktober 2014 09:07

Jag och Max steg upp själva idag då min man redan var i stan och besiktigade bilen och släpen. Jag släppte ner Max på golvet i köket som vanligt och han skyndade att krypa in till tvättstugan där valplådan står. Han ställer sig och kollar in i den. Ropar på valparna men inser att dom inte är där. Då blir han ledsen och jag förklarar att valparna sover i stallet under natten (för att inte hålla hela familjen vakna då dom skriker) och att dom snart kommer in. Då dom 5 min senare kommer in skriker Max av lycka och klappar alla valpar. Insåg då hur fäst han är vid valparna och hur svårt det blir att förklara att dom snart flyttar. Han kommer verkligen sakna dom. Men det är bara att det som de kommer. Han får självklart vara ledsen att dom åker. Han kommer sen att sluta söka dom efter ett tag.

Av Elin - 2 oktober 2014 20:00

Fast det regnade då jag vaknade så valde solen att sen kolla fram och vad passar inte bättre då en att ta och rida hästarna? Började med Ettan. Tog henne i longerlinan och hade lagt upp två låfga stutshinder så hon får lära sig att hoppa stuts utan att jag är på ryggen och hjälper henne hela tiden. Det var grymt bra träning och hon gjorde lite kaos för sig själv i början men fattade sen hur hon skulle göra och vilket tempo hon skulle ha och då gick det som en dans. Hon är ju duktig bara hon själv vill och orkar lyssna på det jag ber henne att göra.. Men det är ju klart att det är ju roligare att busa och leka en att jobba. haha. Jag tycker ändå hon var grymt duktig då vi bara hoppat hoppat stutts ca 5 gånger och var av detta är andra gången i longerlinan så hon är ju inte så van. Att hoppa högre hinder och kombinatoner funkar hur bar som helst men ju lägre hindret är ju mer kan man ju leka och busa enligt Ettan. Efter att ha hoppat klart så gav vi oss av i skogen och skrittade av. Jag gick också så vi båda fick röra lite på oss. Hon var lite tittig och jag tror att grannen var i skogen med sina hundar då vi dels såg spåren och så stannade hon av hela tiden och skulle kolla vart dom var. Men jag bara pratade lugnt och fortsatte att gå och då lugnade hon sig fort.

Sen var det Pajsens tur att komma ut och få hoppa samma sak som det Ettan gjort. Men denna gång satt jag upp på han då det är lättare att rida han då man kör hopp eller bommar och så kan man träna på att ta in han på mindre volter och ja rida olika tempon och så. Han kändes lite seg men piggnade till sen och vart så grymt fin. Tyvärr så har han svårt nu att arbeta i låg form då han tappat lite ryggmuskler men som sagt så är det ju det vi har fokus på att bygga upp nu och det går bättre och bättre för varje dag och han har börjat få mer muskler på rygg och rumpa vilket är bra. Sen så är han ju 17 år så han har ju några år på nacken först som travhäst och sen ridhäst. Så det är ju klart att han kommer bli mer ur fas ju äldre han blir. Så det gäller att hålla igång och inte rida allt för hårda pass så man sliter ut han. Vill ju inte skada han. Hoppas ju kunna få ha han många år till. Sen sågr jag att han börjat tappa sommarpälsen och då blir han dirket lite segare.


Nu ska jag bädda ner mig i soffan och sen blir det att umgås med min man. Lilla kotten har just lagt sig och ska sova.

 

Av Elin - 2 oktober 2014 09:42

Vaknade idag och var grymt taggad att rida hästarna. Men då jag kollar ut så regnar det. Suck! Men blir nog ändå att rida en runda med dom. Dom måste ju ändå få komma ut och röra på sig.

Jag kan förresten inte köra dom nu. Rockarden har valt att gå sönder. Tack och lov hände det då jag själv skulle flytta den på gården. Så nu måste vi laga den. Fram tills dess kan jag inte köra dom. :(

Av Elin - 1 oktober 2014 23:31

Ja som jag skrev tidigare idag så hade vi lite mycket saker uppbokade idag. Vi var ju typ i stan halva dagen. Men i alla fall. Var som inställd att rida ikväll och så insåg jag att det var ju saker på tv jag ville se kl 20 och framåt. Så ja vad gör man om man bara har 30 min på sig i stallet? Jo man tar på alla hästarna grimmorna och går ut går 15 minuter med dom så att dom i alla fall får komma ut en kort runda och skritta lite. Nöjda hästar och jag fick även röra lite på mig. Binder sen fast killarna vid stallet och ger dom deras krubbor samtidigt som jag kastar in ettan i hagen och börjar kasta ut hö. Så då killarna var klara hade jag just fyllt upp allt Hö i hagen och kastat ut. Så jag släpper in dom i hage och går in för att se tv. Så det gäller att vara effektiv då man inte har så mycket tid.

Nu väntar sängen.

Av Elin - 1 oktober 2014 11:15

Sitter just nu och kollar då kotten leker runt i soffan som en galning. Han hoppar, skrattar och skriker av lycka. Glada lilla barn. Han är mer vild en tam just nu. Men det gör inget. Det är ju bra att han ej är så påverkad av förkylningen.
Jag ska nu ut en stund till stallet för att ge dom mat. Sen ska vi till stan, hämta upp två regntäcken jag köpt, handlat mat och fixa. Sen hem och kl 16 och hämta hö till hästarna. Så det är lite fullt upp idag.

Idag blev även tikvalpen bokad så nu är alla valpar bokade och visst är det tråkigt, men jag har hittat grymt bra hem till dom så jag vet att dom kommer få det bra. Kommer sakna dom små liven men jag jag är glad att dom kommer få fina hem med mycket kärlek.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6
7 8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se