Alla inlägg under oktober 2014

Av Fru Lundgren - 15 oktober 2014 20:03

Jag är ändå glad över att jag kan leva det liv jag verkligen vill leva. Jag har tyvärr inte många vänner (2 st) då jag varit mobbad och min väg ut från skiten hittade jag hos djuren. Dom fick mig att kämpa fast jag ville ge upp. Dom varken dömmer, fryser ut, snackar skit eller på annat sen trycker ner mig. Visst kan jag möta motgångar med dom men det gäller att ta sig över dessa hinder. Jag träffade min man 2008 och det är tack vare han som jag bor i mitt drömhus med stall på gården och omgiven att djur. Han har hjälp mig och stöttat mig genom med och motgångar. Han har hjälpt till att få mina drömmar verkliga. 2013 blev vi föräldrar till våran älskade son. Trots att jag är mamma så hinner jag med allt i vardagen vad det innebär att vara hemmafru och att hinna med 3 hästar och 6 hundar. Många ställer mig frågan om jag tänker bränna ut mig. Men för mig är detta min vardag. Jag tar oftast med hundarna då jag är ute med hästarna för att spara tid och jag kan ibland ta med en häst som handhäst då jag rider. Trots att jag har så många djur så hinner jag även ta det lugnt och se tv eller bara njuta av att sitta i soffan. Jag älskar mina hästar och hundar och ett liv utan dom är inget jag kan tänka mig. Utan dom är jag inte den lyckliga och glada personen. Jag kämpar emot migrän, nack och ryggsmärtor. Men vet ni vad mina läkare säger? Sluta inte leva det liv du lever. Utan hästarna och hundarna skulle jag tappa muskler och min kropp skulle bråka mer. Vissa dagar gör sig smärtan påmind mer en andra och då är jag glad att jag har en man som kan hjälpa mig. Jag kommer i april att bli mamma igen och då tycker folk runt mig att hästarna borde säljas. Men enligt mig ska inget säljas. Jag vet jag kommer att klara av allt. Det gäller bara att prioritera rätt så kan man göra allt man vill. Jag tycker fler ska börja följa sina drömmar och inte bry sig om vad andra säger. Varför ska dom styra ert liv? Du lever ju ditt liv och om du ska göra alla glada så finns det ju ingen tid över att leva som du vill. Så skit i alla som pratar skit och lägger sig i dina val. Lev så som du vill. För det är då du är som är lyckligast. :)

Av Fru Lundgren - 15 oktober 2014 16:07

Jag var ju igår och hämtade hem en ny vagn till hästarna. Köpte den av Hampus som tidigare har ägt Q.

Men i alla fall så lyste solen och det var jätte mysigt ute. Så jag passade på att ta med Ängla och låta henne springa med då jag körde Q. Blev en härlig runda på 5,2 km. Ängla var trött och Q var bara lite trött men inte svettig. Gav han sin mat och bytte häst. Tog ut Pajsen och gick sen för att hämta campa. Bestämde att hon skulle få följa med och göra sig av med energi. Hon var jätte duktig men blev lite trött i det höga tempot. Pajsen skötte sig grymt bra och tyckte detta var kul. Körde samma runda som med Q. Sen fick även han sin mat och fick komma ut i hagen. Lämnade campa och tog sen ettan. Var tänkt att bara gå en runda med henne. Men så pigg som hon var så satte jag henne i longerlinan och lät henne få göra sig av med energi. Hon var grymt busig men lugnade sig fort. Gick sen en liten härlig runda i skogen innan jag satte in henne i hagen igen. Fyllde på vatten till hästarna och sitter nu i soffan och tar det lugnt. Ska snart ner till mamma och äta middag.

Har ju glömt bort att visa vad min snälla man byggt till. Förra året så trampade hästarna ut höbollarna nästan direkt så jag har varit på jakt efter en "hölåda" men inte hittat något till bra pris. Så jag fick min man att bygga en till mig och klä den med pressening så hästarna inte äter upp träet. Blev grymt nöjd och hästarna verkar också gilla den.

Av Fru Lundgren - 14 oktober 2014 12:56

Eller ja jag har varit vaken nu sen strax efter kl 10. Sen har jag ätit frukost och tagit hand om hundarna. Kastade nyss ut campa, Bella och Tanja i hundgården. Där jag tyckte dom kunde få sitta en stund. Fast jag vet att dom inte sitter stilla. Dom leker runt som galningar. Spike, Ängla och smilla ligger här inne och har fått varsitt ben att tugga på. Nöjda hundar. Max leker runt med sin lilla traktor och jag sitter som sagt just nu i soffan. Har satt igång en tvättmaskin och ska börja tvätta bort lite. Ska även sen vika ihop allt jag tidigare tvättat och sätta in det i garderoberna.
Max ska även snart få sova lunch så då har jag lite egentid att fixa allt på. Min man är i stan med pappa då dom skulle ta några saker av våran Volvo som brann. Dom har fått ett ok av försäkringsbolaget att göra det. Så de är ju bra.

Får se sen om jag ska ut och rida hästarna. Ettan blir bara en promenad med och killarna ska få ett lite hårdare pass. :)

Av Fru Lundgren - 13 oktober 2014 22:30

Ja idag är det måndag igen för er som missat det. Men jag gissar att ingen missat detta. Jag steg upp tidigt för att ringa veterinären och boka tid till valparna nästa vecka. Dom är ju lev.klara den 21 så då måste ju man fixa alla papper och allt till dom. Så nu är den tiden bokad.
Sen steg vi alla upp och åt frukost. Sen åkte vi en snabbis till stan och fixade ett par vinterskor till Max. Max var så trött att han somnade i bilen så han och min man stannade kvar i bilen medan jag sprang runt och fixade på stan. Efter att vi var klara i stan stannade vi av hos mamma och pappa. Max lekte runt som en galning och sen for vi hem. Försökte få han att sova lunch. Men hur ska man kunna sova om man hoppar runt som en kanin i sängen och tjuter av skratt. Haha. Så det var att gilla läget. Tig det lugnt ett tag för att sen åka och hämta pizza. Gott var det. Och Max älskade det. Haha. Efter maten satte vi Max i cykelvagnen och kopplade Spike för att cykla 3,8 km med min man och Ängla joggandes vid oss. Skönt att få komma ut och motionera och få frisk luft i lungorna. Kom sen hem och tog en paus i soffan. Busade med vilda Max och sen då han gick och la sig så skuttade jag ut i stallet. Gick en powerwalk i 25 minter med alla tre hästarna innan killarna fick sin müsli och alla fick gå in i hagen igen.

Som ni säkert minns så gjorde ju ettan en liten reva i bakbenet i onsdags. Det hade läkt ihop fint i helgen men så lyckades hon riva upp lite igen och nu är hon jätte svullen. Men utan hälta och värme. Så nu blir det att gå promenader, kyla och linda benet på henne. Ska nog linda in henne i bubbelplast så hon kanske inte gör sig illa lika lätt.

Av Fru Lundgren - 11 oktober 2014 21:55

Dagen började med att jag efter frukosten (kl10:30) ringde mamma och hörde om hon ville med till skogen och gå med hundarna. Vi har inte gått någon promenad på två veckor pga förkylningen och att hela familjen varit trötta. Men jag har aktiverat hundarna här hemma på annat sätt. Men ja i alla fall. 6 glada hundar hade vi då vi gick mot skogen. Och mamma tog med diva också så vi hade totalt 7 hundar. Alla var mer eller mindre helt vilda och sprang runt som galningar. Skönt att kunna göra hundarna lyckliga. Även diva sprang och hade kul. Efter promenaden hade jag lite trötta hundar. Då vi kom hem igen så fick Max direkt gå upp och sova lunch. Vilket han ville då han var trött.

Jag gick då ut i stallet och tog först ut Pajsen. Tog han ner till ridbanan och tömkörde han. En annan häst var också där och han var först spänd och ville kolla in den. Men sen blev han så grymt fin att det rent gör ont i mitt hjärta. Fina killen. Han arbetade på jätte bra i form i alla gångarter och så innan jag slutade passet fick han trava på i högre tempo och utan att jag fokuserade på formen. Jag ville att han skulle sträcka ut bakbenen och trampa mer under sig med längre kliv. Gick jätte bra och han hittade ändå tillbaka till formen fast jag inte gjorde något. Då gav vi oss han fick skritta av. Sen fick han sin müsli med allt tillbehör innan han fick gå tillbaka till hagen.
Tog då ut Ettan och longerade henne på banan. Hennes fokus var att göra av med energi. Och det kan jag lova hon hade. Hon hoppade och skuttade runt som en galning så jag gick be henne lugna sig. Hon gav sig sen och skötte sig grymt bra. Vi tränade även lite på att rygga och det är väl inte hennes starkaste sida. Sen gick vi upp till stallet och Hon fick då komma in i hagen igen och sen fick dom alla dela på höbollen jag rullade in till dom. Så jag fick tre nöjda hästar. Hon får inget annat en Hö då hon ändå är som ett krutpaket. Tycker det är onödigt att göra henne till en tickande bomb. Haha.

Åt sen middag med min lilla familj och efter middagen drog vi ner till mamma och pappa med efterrätt. Blev glass och päronhalver. Gott.
Var tänkt att jag skulle ta Q idag också. Men hamnade i soffan och känner mig trött efter promenaden idag. Måste ju lyssna på min kropp också. :)

Av Fru Lundgren - 8 oktober 2014 19:31

Regnet bara öser ner och jag ligger på soffan och lyssnar på regnet. Jag är helt utan ork och det blir nog att mysa ner sig i soffan ikväll och se en film med min man efter att Max har somnat kl 20. Så då blir det att tända ljus, poppa popcorn och bara se en bra film. Kommer bli mysigt. Och vad kan man annat göra en regning kväll som denna?

Av Fru Lundgren - 8 oktober 2014 15:25

Jag har ju förra veckan varit jätte förkyld och nu i veckan mår jag bättre men då har min ork farit och långt där bak ligger förkylningen och lurar. Den vill inte bryta ut helt och det vill inte heller lämna mig. Den trivs där inne och älskar att sabba min ork.
Hade ju tänkt rida redan igår. Men jag var så trött och höll på att svimma bara av ge hästarna hö. Så jag sket i att rida. Måste ju vara snäll med min kropp också.

Men idag så tog jag en barbacka tur i skritt på 15 min med hästarna. Jag var bara på banan då jag lätt kan ringa min man om något skulle hända. Men inget hände och det var skönt att få komma upp på hästryggen igen. Ettan var lite pigg och valde att ta två bocksprång med mig barbacka på henne! Tack och lov så är hon så bred över ryggen att jag lätt kunde hålla mig kvar. Bushäst. Då vi kom upp till stallet så möttes jag av att hon sprakat sig på bakbenet. Suck!!

Tog sen killarna och skrittade dom. Tog Q som handhäst så slipper jag skritta han själv sen. Går ju snabbare att ta två på en gång. Killarna var då som vanligt helt lugna och snälla. Tur jag har stabila hästar också. Haha.

Just nu ligger jag i soffan och kollar då min man städar huset. Tur att någon av oss har energi i denna förkylning. Max är då tack och lov helt frisk nu vilket känns skönt. :)

Av Fru Lundgren - 7 oktober 2014 10:51

Har just ätit frukost och hämtat in tre vilda valpar som varit ute på gården och lekt med Ängla. Då man ser dom fyra ute kan man börja fundera om Ängla verkligen är mamman. Hon är vildast och busigast. Haha. Skönt att ha en busig hund.
Idag ska jag försöka rida hästarna. Funderar om att ta Pajsen och en av dom andra som handhäst och fara ut på en långrunda. Men vi får se. Känner mig lite seg nu då det är så grått och tråkigt väder.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6
7 8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards