Alla inlägg under mars 2015

Av Fru Lundgren - 24 mars 2015 13:05

Jag står inför ett jobbigt och tungt val. Jag vet vad jag måste göra men jag vet inte om jag vill göra det. Men vad händer om jag blundar för sanningen? Kan jag då skada andra eller? Det är just det som snurrar i min skalle nu. Jag vet vad som är bäst för alla och jag har väntat och hoppats att "allt ska bli bra", men igår kväll kastades sanningen på mig som en stor käftsmäll och jag är skakis efter den en idag. Jag har nu inget val längre. Men jag önskar att det inte hängde på mig. Jag vill att någon annan tar mitt val och gör det.


Jag och Max har idag roat oss med att tvätta bort lite tvätt, samt att han har roat sig med att bråka med mig i över 1 timme. Att kasta leksaker i golvet, skrika, slå mot hundarna, klättra upp på allt man inte får klättra på och ja göra allt man vet man inte får, så har Max morgon varit idag. Jag har sagt ifrån vilket lett till höga skrik och mer ilska. Men jag gav mig inte. Vilket han insåg och då gav han sig. Då ville han sitta i soffan och mysa medan jag läste en bok för han. Jag vet att detta beror på förkylningen han har. Han är lite snorig och trött i kroppen så då kommer hans trotsiga humör fram. Men som förälder är det bara att stå på sig och inte ge upp. För dom kommer att inse att man inte är dum med dom. Men ett nej är ett nej.
Jag bar upp Max vid 11:45 då han sa att han var trött och ville sova. Så då ska han ju få sova också. Sitter just nu en stund i soffan. Har hängt upp första laddningen av tvättade kläder och sen startat en ny tvätt och gett hundarna mat. Nu ska dom få gå ut och sen ska jag leta fram lite lunch. Ska även ut och pussa lite på hästarna. Kanske hinner jag motionera dom lite idag innan min kropp blir allt för trött. Men bara att vänta och se. Måste ju lyssna på min kropp nu då jag nästan varje dag sen i söndag har haft starkare sammandragningar/värkar till och från under nätterna och dagarna.
Så vi får se hur länge lilla kotten väljer att stanna i magen. Jag hoppas till tidigast 1 april. Vill inte att han ska komma allt för tidigt så vi tvingas stanna på barnavdelningen. Så jag håller tummar och tår nu att allt kommer bli bra och att om han väljer att komma så ska han vara helt frisk och kry. :)

Nej nu ska jag sluta skriva och sen ta tag och fixa resten av sakerna som måste göras idag :)

Av Fru Lundgren - 23 mars 2015 14:58

Jag vill göra så mycket men min kropp tycker inte att man ska göra annat en att bara ta det lugnt. Jag hade tänkt motionera hästarna idag då Max sov lunch, men blev istället att sova på soffan och samla kraft tills mitt lilla busfrö vaknade igen. Jag hade då som plan att gå ut på gården och låta Max leka ute lite. Men det spöregnar ute och jag är inte sugen att stå ute i regnet. Så jag och Max leker inne istället. Vi kör just nu hans traktorer i soffan och har även läst alla böcker han nu och då kommer med och vill att jag ska läsa. Självklart läser jag även allt han kommer med och jag leker ner en gärna med han. Han ska inte bli drabbad bara för att jag är trött i kroppen. Han får ändå all kärlek och bus som han vill. Jag jagar han även ibland runt inne huset och visst jag är långsam och har svårt att springa. Men han är lycklig och att höra han tjuta av lycka och skratt är något jag bara älskar.

Jag har även idag haft lite starkare sammandragningar/värkar. Men då dom trappar ner och försvinner bort ett tag så är det inget att oroa sig för. Bara kroppen som "testkör" allt innan det väl är dax att åka in. Haha

Av Fru Lundgren - 22 mars 2015 18:00

Jag och min man hade igår bestämt att vi bara skulle vara hemma idag och ta det lugnt. Umgås med varandra och med Max. Kanske vara ute på gården och leka. Men allt fick en annan vändning. Vaknade upp med hårda sammandragningar/värkar som gjorde att min rygg (svanket) och höfter domnade bort. Jag har nu vaknat 4 gånger denna vecka med lika smärta och bestämde att åka in idag och be att dom på förlossningen kollade upp det. Så vi åkte och lämnade Max hos morbror Kevin och Ida i Byske. Så Max fick vara där och leka med kusin milo. Sen vände vi och for rakavägen till stan. Blev intagna på ett rum och dom kopplade upp mig mot en dator som mäter min puls, kottens puls och mina värkar. Så där kunde man se allt.

Som ni ser så var det väldigt aktivt med sammandragningar/värkar. Jag satt uppkopplad ca 30 minuter och dom där högsta topparna som ni ser så gick värkarna upp till 80-90 i styrka. Det kändes knappt förutom att jag domnade bort i ryggen (svanket), höfterna och även lite i höger revben. Men annars kändes dom inte. Visst magen blev spänd och hård. Men inget jag kände av om jag inte satte handen på magen. Min man satt mest tyst och kollade på datorn. Han insåg att nu är vi nära slutet på denna graviditet och att vi när som helst kan vara tvungna att åka in. Han hade hoppas att kotten inte skulle komma tidigare då han ej kunnat ta ut ledighet förrän samma vecka jag är beräknad (v.16). Så just nu är det bara att vänta och se vad som händer. Blev i alla fall hemskickad då jag inte är öppen mer en 0,5-1 cm och att värkarna gick ner till under 5 i styrka mellan alla små toppar. Så vi får se om detta lugnar sig eller om man blir 2 barns mamma innan den 1 april.
Bara det att kommer han så tidigt blir inlagda på barn. Vilket jag inte vill. Kommer att sakna Max så grymt mycket.
Efter att ha varit i stan åkte vi till Byske igen och hämtade hem en vild och busig Max. Jag somnade sen på soffan då vi kom hem och har mest tagit det lugnt idag. Min kropp sa inte emot, fast jag gärna hade ridit hästarna i detta fina väder. Men inget jag kan göra något åt. Funderar att ge dom vila från allt tills lilla kotten är född och sen sakta börja sätta igång dom igen. Men jag har så dåligt samvete då dom bara står i hagen. Fast jag har inte ork att motionera dom nu. Och jag måste tyvärr lyssna på min kropp.

Av Fru Lundgren - 19 mars 2015 10:38

Vaknade idag med lite smärta i ryggen. Inte kul. Men inget jag kan göra något åt en att hoppas att det går över under dagen. Jag funderar om att antingen fara ut och gå en promenad eller så ta fram cykeln och ta med alla hundar och Max ut på en tur. Vädret är tyvärr gråmulet idag men det är ändå 5-6 grader varmt. Så ska ju ändå inte klaga. Nu ska jag strax rasta hundarna och sen väcka min man.

Av Fru Lundgren - 18 mars 2015 21:03

Jag är så sugen att fara ut och rida. Bara kasta sig upp hästryggen och rida ett pass på banan i detta fina väder. Eller varför inte ta en härlig galopp över en snöklädd äng? Visst låter det mysigt? Synd bara att jag känner mig motarbetad av min egna kropp och just nu inte har ork att göra mycket alls. Vilket jag verkligen tycker är så jobbigt. Jag vill göra så mycket men jag orkar typ inte göra något. Och tar jag i för mycket så ligger jag vrider mig i smärta under natten då min kropp blir stel och jag får jätte ont. Så det gäller ju att hitta en bra balans där man kan göra saker och kroppen är med på det. Det är grymt svårt men jag har inget annat val. Jag får stå en månad till med att leva som en flodhäst för sen hoppas jag kunna återfå styrka och kondis att kunna göra allt jag vill göra. Kommer att sätta igång hästarna mer och tanken är att börja träna mer med dom och även börja träna för tränare så jag och hästarna kan utvecklas mer ihop. Ska verkligen bli kul och mitt mål är ju att kunna tävla i hoppning sen.

Max sover då gott i sin säng och min man har åkt till jobbet. Jag sitter i soffan och ska strax förflytta mig till datorn då jag har en räkning att betala. Sen ska jag ta en varm och skön dusch innan sängen väntar.

I morgon har jag väl inte så mycket planerat mer en att det skulle vara kul att kunna ta sig ut i stallet och vara med hästarna. Skulle även haft tagit mig tid och rakat dom. Men det hoppas jag kunna göra i helgen.

Av Fru Lundgren - 18 mars 2015 10:08

Hoppas ni alla fått sova en skön natt. Själv hade jag ju som jag skrev igår, planerat att lägga mig tidigt. Jo tack nog somnade jag tidigt. Men inte i sängen. Somnade under en varm filt i soffan tillsammans med bebe. Såg på klockan strax efter 22 och sen vaknade jag 01:40. Så jag kastade ut alla hundar och lät dom göra sina behov innan jag sen flyttade till sängen. Somnade som en stock och sen väckte hundarna mig 07:45 av att dom ville ut. Så jag kastade ut dom. Sen somnade jag om igen. Nu har både jag och Max vaknat och sitter nu nere och kollar lite på tv. Ska strax dra fram lite frukost och sen väcka min man som sover gott. Han har ju jobbat natt så han behöver få sova.

Vi får se om jag ska ut till stallet idag. Mitt revben känns inte alls av och jag är pigg och utvilad. Så jag hoppas verkligen att jag kan gå ut till stallet en stund och motionera dom. Skulle även haft rakat dom då dom svettas grymt mycket nu då det är så varmt ute och dom har mycket päls.

Av Fru Lundgren - 17 mars 2015 21:32

Jo jag lever gott folk. Men jag har inte gjort så mycket så det finns som inget att skriva om. Min man renoverar huset och hästtransporten. Så han är duktig i alla fall. Jag ligger/sitter väl mest som en fet flodhäst och kollar på. Jag har i helgen ridit hästarna och jag fick ett longersystem av min man. Gud vad jag älskar det då hästarna verkligen inte kan smita undan arbetet. Jag kommer inte att använda det jämt, men ibland kan man ju använda det.
Hela familjen har lyckats bli snuviga igen och vi tar det mest lugnt pga av det. Visst vi är ute lite på gården så man ska få lite frisk luft i lungorna. Jag är så grymt sugen att ta fram cykeln och ta en härlig tur med Max och hundarna. Tror att vi alla skulle gilla det :)

Nu ska jag snart gå och sova. Med en natt utan lite sömn pga sammandragningar och smärta i häger revben, så känns kroppen mer eller mindre död. Skulle jag lägga mig ner kommer jag att somna. Såhär trött var jag även i slutet på Max graviditet och då sov jag typ lunch varje dag. Nu då man har en vild kotte och mer måsten så kan det vara svårt att sova lunch. Men jag gör mitt bästa och lyssnar på min kropp vilket gjort att jag inte är i stallet lika mycket som jag vill vara. Min kropp blir så trött. Fast det är ju bara 31 dagar kvar nu innan kotten är beräknad att komma. Vi får se om han kommer tidigare eller om jag går över tiden. Min barnmorska trodde då inte att jag skulle gå över tiden. Så vi får se.

Av Fru Lundgren - 10 mars 2015 11:09

Sitter just nu och myser med katten här i soffan. Vi kollar på då Max leker runt med alla sina leksaker och hundarna. Det är 1-2 grader varmt ute och snö-regnar. Så ena stunden regnar det och andra stunden snöar det. Hade ju hoppats på fint väder idag men lär ju inte få det. Funderar om att motionera hästarna på banan medan Max sover lunch. Men vi får se hur det blir. :) min kropp kanske säger nej redan efter att ha gått en promenad med Max.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23 24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards