Alla inlägg under november 2014

Av Fru Lundgren - 18 november 2014 13:12

Jag har verkligen inte sovit gott inatt. Vaknat i panik och sovit oroligt. Så då Max väkte mig vid 9 tiden var jag inte sugen att stiga upp. Men jag gjorde det ändå. Måste ju ändå ta hand om mina djur och son. Så efter frukosten bestämde jag att ta en härlig promenad runt byn. Jag gick en annan väg en den vi brukar gå så jag hade alla hundar kopplade. Det gick jätte bra tills vi möts av en arg hund som kommer lös mot oss. Den hoppar och gör anfall mot alla mina hundar. Schäfrarna skulle ju då försvara mig och Max så dom började skälla mot denna hund. Ägaren till hunden kommer då och tar sin hund. Skrattar till mot mig och går därifrån. Alltså ett förlåt hade ju fan inte suttit fel. Sen möter vi en annan hund (en snäll hund) med sin ägare strax efter detta. Hon såg vad som hände och stannade av och pratade fast campa och Ängla morrade och skällde då dom fortfarande var rädda. Så jag fick kämpa med att få dom tysta sen resten av promenaden då vi mötte folk. Campa är blyg och skäller gärna då det kommer någon. Jag som just fått henne tyst och lugn vid hundmöten. Så nu måste jag börja om. Suck! Så promenaden blev inte så bra som jag hade hoppats på. Men men. Vad kan jag göra? Är glad att mina hundar är snälla. Tänk om dom varit hundilskna och bara ska mörda nya hundar. Ja då hade jag haft jobbigt. Men att skälla mot en ilsken hund som gör anfall kan jag tycka ändå är okej.

Av Fru Lundgren - 17 november 2014 17:18

Ja då man är mamma till en vild lite busunge på 15 månader och har massor av djur som kräver sitt så gäller det att vara effektiv så fort man är vaken. Steg upp strax efter kl 9 och tog då med mig max och min man ner så vi tillsammans kunde äta frukost. Kasta ut hundarna och sen äta tillsammans. Efter frukosten bar det av ut på en lång och härlig promenad med hundar, unge och man. Så hela familjen har varit nyttiga. Min man kastade pollar till hundarna och vi gick efter grusvägen som vi alltid gör då dom ska få vara lösa. Så då springer ju som dom runt och leker så dom gör sig av med mer energi en om vi hade haft dom i koppel. Då vi kom hem så kastade min man ner max i sängen så han somnade typ direkt. Jag skuttade ut i stallet och idag vart jag lat och longerade bara hästarna. Då slipper jag anstränga mig så jätte mycket. Min energi tar fort slut nu då man är gravid. Så det gäller att inte bränna ut sig allt för mycket. Efter att ha motionerat hästarna fick dom müsli och nyponpulver inne i boxen innan dom åkte ut i hagen och fick där vatten och hö.
Sen då jag kom in hade max vaknat och vi for då raka vägen till stan för att handla. Nu ska vi äta kykling wook och nudlar. Sen blir det att ta det lugnt och bara umgås med familjen. Min mor och far äter också med oss idag. Men det är ju standrard. Vi äter ju rätt mycket ihop och så turas vi om att laga maten så det blir billigare för oss båda.

Av Fru Lundgren - 12 november 2014 12:41

Eller ska jag skriva god dag? Klockan är ju efter 12. Men ja i alla fall. Jag har sovit oroligt och känner mig seg och trött i skallen pga det. Vaknade kl 11 och insåg att Max fortfarande sover. Väckte min man och han hämtar Max till våran dubbelsäng. Sen ligger vi där en stund och pratar å skrattat tillsammans. Gick ner sen och åt frukost. Har just ätit klart ock plockat bort allt från bordet. Nu terroriserar Max hundarna och jag sitter och funderar om man ska orka motionera hästarna idag. Ska i alla fall sen gå ut och ge dom mat och byta täcken på dom. Tog av dom deras tjocka täcken då dom var blöta igår efter att det regnat under natten. Så jag satte på dom regntäcken och nu är det -4 grader ute. Så blir att byta täcken innan dom börjar frysa.

Måste sen fara och handla lite mjölk och småsaker till oss själva. Det tar ju som slut. Haha.

Av Fru Lundgren - 11 november 2014 16:00

Nu kan jag ikväll ha gått samvete då jag sitter i soffan och tar det lugnt för jag har nyss ridit alla hästarna och nu står dom nöjda i hagen och äter hö..


Först ut var Ettan. Hon var grymt lugnt och fin idag, nästan så man undrar om hon är sjuk.. HAHA.. Stod nästan och sov i stallet då jag borstade henne och var inte alls så där taggat som hon brukar vara.. Hoppade upp på henne och hon stod stilla =O När hände det liksom? Typ aldrig.. Men ja jag skrittade iväg mot skogen och ettan ville vända och gå ner på banan så jag gick mana på henne.. Skrittade in på stigen där vi alltid galopperade och där brukar hon alltid börja dansa runt och vilja galoppera.. Nu skrittade hon med LÅNGA tyglar och var inte alls brydd!!! Jag trodde inte det var sant.. Men eter att ha travat en bit så kom m in riktiga Ettan fram.. Då fattade hon att vi skulle springa och ja då vart hon vile busig och trampade på stället, dansade fram och tillbaka samt vägrade trava.. Så jag skrattade mest och försökte få henne att trava. Hon ger sig fort och jag är aldrig rädd att hon ska kasta av mig eller något då hon gör detta. Så efter att ha travar ett tag till fick hon galoppera.. Och ja då vart det igen att sitta och plocka ihop henne hela tiden då hon mer en gärna vill sträcka ut mycket.. Så jag höll henne kort ett tag och sen fick hon sträcka ut lite innan jag sen tog ihop henne igen. Vi har mer och mer börjat träna på att galoppera i höger galopp ute i skogen. Hon väljer gärna vänster galopp då hon är starkare i den. Så idag satt höger galopp kanonbra och hon fick sen avsluta i vänster galopp..

Skulle vilja kunna rida på banan så man kan träna mer på styrkan i galopperna men nu då banan är bara isig och lerig så är det inget jag vill rida på då jag är så rädd att dom går omkull.. Efter att vi galopperat så blev hon så pigg och glad att då började vi om med att träna på att skritta lugnt och nu gav hon sig fort.. Så det blir bättre och bättre för varje gång. Men hon är ju bara 5 år så hon har ju rätt att vara vild.. Skrittade sen hem på långa tyglar med en mycket nöjd Ettan.

  

Hon är så snygg i Pajsens skydd.. Dom stämmer ju som med i färgen på allt annat.. HAHA.. Ska beställa hem svarta till henne..


Sen var det killarnas tur att få komma ut. Dom skulle bara skrittas. Pajsen har ju förra veckan varit halt så han håler på att skrittas igång nu och jag tog då med Q som handhäst så slipper jag fara ut och skritta han själv sen. Bättre att slå ihop det och sprata lite tid. For som sagt ut till skogen och skrittade dom i 25 minuter i raskt tempo så dom gick ju inte precis och drog hovarna efter sig. Tyvärr hade det hunnit bli mörkt innan vi kom ut fast jag skyndade mig.. Så jag fick rida ändå. Men det gör ju inget då jag känner till dessa stigar i skogen så bra då jag har ridit på dom sen jag var typ 6 år.  


 

Satte sen in killarna i hagen igen och gav alla hästar hö och vatten. Nu ska jag och min lilla familj fara till mamma å pappa och äta middag.

Sen blir det att ta det lugnt ikväll. Min man åker ju till jobbet vid 20:30 så jag får ensamtid. Både kul och tråkigt kan jag tycka.

Av Fru Lundgren - 10 november 2014 15:30

Idag är det ingen bra dag om man så säger.. Jag är seg i hela kroppen och skulle gärna vilja sova bort hela dagen. Nackdelen då man är gravid. Men trots att dagen är seg så har jag ändå gjort mycket. Tog alla hundar och max ut på ängarna och kastade lite boll med hundarna så dom har fått springa av sig energi och ligger nu och sover gott.. Då vi kom hem hade postis varit här och lämnat hundmaten som jag betsällt.. Så nu ska vi klara oss ett tag till. Måste även beställa innan jul så jag vet att jag har hemma så det inte blir så att mitt under jul tar maten slut. Då kan det ta ett tag att få hem fodret sen.

 

Max var så snäll och hjälpte till att plocka upp säckarna. Han ska som alltid vara med och kolla vad man gör för kul.


Blir bara att gå och ge hästarna mat ikväll. Jag vet inte om jag vågar rida då min kropp är så seg. Är rädd att något då ska hända och jag vet ju att jag har lätt att svimma då jag är trött/seg så bäst att bara vara hemma..

Av Fru Lundgren - 9 november 2014 16:30

Ja idag är det då farsdag om ingen missat det. Hade ni det så vet ni det nu.

Trots att det är farsdag och fullt upp med firandet hos alla så har jag ändå lyckats motionera alla hästar. Härlig uteritt på Q tillsammans med Evelina och hennes häst sally runt byn. Longerat ettan på ridbanan och en kort barbacka tur på Pajsen som nu är helt haltfri. Nu bär det av mot farmor och farfar.

 

Måste även ta och beställa hem nya skydd som Q och ettan har på sig. Dom lånar just nu Pajsens skydd..

Av Fru Lundgren - 7 november 2014 12:09

Har satt igång en diskmaskin och ska sen sätta igång nästa omgång. Ska även tvätta tvätt, vika bort nytvättat, dammsuga huset igen, skura golven. Ska även försöka hinna ut med hundarna i skogen och sen motionera hästarna. Det är mycket att göra idag så det gäller att inte stressa och slösa en massa energi. Utan ta det i lugn takt och se vad man hinner göra idag eller vad som måste göras i morgon. Bättre att få det gjort en att bara skita i det. Men ibland kan man önskar att dygnet hade 5-6 timmar mer så man kan hinna göra mer på en dag. :)

Av Fru Lundgren - 5 november 2014 20:45

Varit ute och ridit min röda räser! Hon var mörkrädd samtidigt som hon var pigg och busig. Ridbanans underlag suger! Isigt och knöligt. Så vi håller oss till skogen och grusvägar. Blev lite galopp också. Taggad häst som skuttade runt på stället. Hon är så söt då hon gör så.. Hon blir så glad att hon inte vet vart hon ska ta vägen.

 



Pajsen är halt då han lyckas spraka sig på knäet bak och Q hade sträckt sig igår och såg halt/stel ut. Men såg bättre ut idag. Så nu får ettan komma ut mer och i veckan. Vilket hon inte klagar på.

 

 

Som ni ser så är hans knåä lite svullet på insidan..



Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards