Alla inlägg under april 2014

Av Fru Lundgren - 14 april 2014 23:16

Ser just nu att jag inte bloggat tidigare idag. Suck. Borde bli bättre. Vill ju ha runt 2 inlägg per dag. :)
Hade grymt ont i skallen då jag vaknade så jag ställde in ridningen. Orkar inte rida då jag inte är helt på topp. Så hästarna fick njuta av lugnet i hagen.
Tog alla hundar, min man och lilla Max för att gå en promenad. Gick efter grusvägen. Något jag sen ångrade då hela huset just nu är välsandat så ingen kan då halka. Så i morgon blir det storstädning! Bara synd att min man åker bort i morgon på jobb och kommer inte hem förrän natten mot torsdag. Kommer sakna han. Men jag och Max får roa oss med annat så går tiden fort. Tur att jag har Max i alla fall för annars skulle jag verkligen klättra på väggarna. Haha. Nej om Max inte var hemma med mig så skulle jag nog stå i stallet från morgon till kväll. Så är glad att jag har Max. Han får mig att må bra.

Det är vårkänslor i hagen idag. Ettan är så kär i Quetcho fast han tycker bara hon är jobbig. Haha. Inte lätt att flörta med killarna som inte vill.

Av Fru Lundgren - 13 april 2014 21:57

Vill att Ettan ska vara bra i benet nu! Är så grymt hoppsugen. Ska snart dra igång och börja hoppträna dom. Så nu hoppas jag sen att jag slipper mer sjuka/halta/skadade hästar då jag är sugen att dra igång träningen med dom på allvar. Såg att denna vecka har killarna fått jobba nästan varje dag. Duktiga jag och Mia.
Kommer börja hoppa mer med ettan och har som plan att börja tävla henne. Tror hon kan bli en fin hopphäst om jag bara lägger ner tid på henne. Hon har ju i övrigt blivit en jätte fin häst. Så jag tror verkligen på henne. Så kom nu sommaren!!

Av Fru Lundgren - 13 april 2014 21:49

Vädret var ju på morgon inte alls bra så jag var som inte alls sugen att rida. Men vid lunch kollade solen fram och passade då på att fara ut med Mia i skogen med Pajsen och Quetcho. Dom båda var hur fina som helst. Fast det var lite vattenpölar så både jag och Mia var nära att ta ett ofrivilligt bad. Haha. Men lyckades hålla oss kvar.

Sen var jag ner till stan och köpte hundfoder då dom rackarna äter en ur huset. Haha. Passade på att köpa godis också. Sen hem och äta middag. Sen kom kaj och Chrille å hälsade på och pratade. Sen for vi en snabbis ner till mamma och pappa för att hälsa på dom innan kotten sen skulle hem och sova.

Nu ligger man utslagen i soffan och funderar om man ska gå och sova. I morgon blir det att motionera hästarna och gå en runda med hundarna.

Av Fru Lundgren - 13 april 2014 11:48

Sitter nu i soffan med min man och alla hundar och har just ätit min frukost. Gav först lunch till Max som innehöll gröt toppad med päronmmos. Han tyckte det var grymt gott. Söta kotten. Jag hade tänkt rida idag men vi får se hur det blir. Vädret är ju inte det bästa.

Av Fru Lundgren - 12 april 2014 18:09

Ja idag har jag ridit både Pajsen och Quetcho på ridbanan. Tränade mycket ställning i volten och att få en mjuk och smidig häst. Båda två var hur fina som helst och jag var rent stolt över dom då jag var klar. Först var dom lite stela men efter lite lirkande så släppte det och dom blev mjuka, smidiga och lyssnade bra på mig. Pajsen fick arbeta lite hårdare genom att ta mindre volter i volten för att få med baken och arbeta mer med den. Han var lite seg från igår och fick mana på han. Quetcho var pigg. Nästan för pigg så fick lirka lite för att få han i rätt tempo och han fattade fort vad jag ville. Han var grymt fin och duktig idag. Tog även galoppen på banan! Men då det var så isigt avbröt jag han efter några steg.
Ettan är då bättre. Svullnaden i knäet har "runnit" ner till smalbenet och hon haltar inte. Blir nog att gå en promenad i morgon med henne.

Var också och firade min lillebror som fyllde 23 år den 10 april. Dom bjöd på tårta och fika så var dit och grattade han.
Nu ska man bara komma på vad man ska äta. Alltid svårt detta med mat.

Av Fru Lundgren - 11 april 2014 19:23

Idag kom min vän och "stallskötare" Mia hit och fotade då jag red Pajsen på ängen. Vi firade ju tre år igår som ni läste här på bloggen och idag då det var 15 grader varmt och sol så passade det ju bra med ett härligt pass på Pajsen. Han har vårkänslor så han var lite off på mina hjälper men var ändå pigg och framåt. Ingen bra kombination om ni frågar mig. Men fick ändå några grymt bra bilder från idag. Här kommer dom.

Av Fru Lundgren - 11 april 2014 08:46

Sitter nu i soffan och har just gett hundarna mat så dom äter nu för fullt. Ska snart äta frukost och sen ska Max få sin lunch. Får se vad man kan hitta på idag och ge han. Blir nog något med potatis. Men måste kolla vad mer.
Idag kommer Mia och ska fota mig och Pajsen då jag rider. :)

Av Fru Lundgren - 10 april 2014 22:02

Ja idag har det varit fullt upp hela dagen. Steg upp vid 10 tiden då min man kom och väckte mig. Sen åkte vi till "öppna förskolan" kl 11 här i byn och lät Max få träffa andra små barn. Han hade kul fast han mest satt på sidan om och kollade på och lekte lite med sig själv. Sen blev han så trött att han somnade sittandes så vi for hem och han märkte inte att vi for och inte ens att jag tog han från bilbarnstolen och la han i sin säng. Söta kotten. Efter att jag lagt Max så for jag och Mia ut och red Pajsen och Quetcho. Killarna hade vårkänslor så dom var lite pigga. Sen efter ridningen körde vi hem Mia och jag, Max och min man for till läkaren då min man gjort illa fingret då han skulle sko Quetcho i tisdags. Så satt typ en timme och väntade innan han fick en spruta och sen recept på penicillin. Sen hem och äta och jag tog Max sen och gick till mamma medan min man gick upp och sov. Han ska jobba natt. Så nu ska jag strax väcka han och sen sova. Ja eller ska rasta hundarna innan jag lägger mig.

Jag och fina Pajsen firar idag 3 år tillsammans. Det var alltså tre år sedan han klev ur min transport på min gård. Älskade häst och jag älskar han bara mer och mer.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards