Alla inlägg under oktober 2020

Av Fru Lundgren - 18 oktober 2020 11:20

Idag vaknade jag upp till snö och jag älskar det! Skönt att man i helgen hann städa bort allt som låg ute på gården och att man nu kan låta snön komma utan att känna att man glömt en massa saker.

Blir att fara och skritta hästarna i skogen idag och jag ska sen ut med alla hundar. Schäfrarna var lyckliga av att se snön men dom 3 mindre hundarna var inte lika förtjusta av den. Haha. Dom är som inte så förtjust i denna vita kalla sak som gör att dom knappt kan gå som dom vill. Inte lätt att vara liten och 5 cm snö känns som oändligt mycket. Haha.

Hoppas ni alla får en bra dag och att ni haft en bra helg.

Av Fru Lundgren - 13 oktober 2020 15:21

Idag och igår har det varit så grymt fint väder att man rent känner sig bortskämd igen efter att det regnat konstant i några veckor. Jag passar därför på idag att riva sommarhagen och plocka ihop allt där och sen då jag är klar där så blir det att fara ut och rida hästarna. Hundarna ska även få följa med ut i skogen och springa. Bäst att passa på att göra så mycket som möjligt då det ändå är fint väder så slipper man ha dåligt samvete då det sen blir dåligt väder igen.
Hoppas ni alla har en bra dag =)

Av Fru Lundgren - 11 oktober 2020 10:33

Idag ångrar jag att man var uppe till kl 02 och såg serier. För barnen vaknade som vanligt vid kl 06 av att hoppa runt och busa så dom väcker hela huset och deras lillasyster och verkligen vaknar på fel sida i sitt humör om hon blir väckt före kl 07. Så jag känner mig mer död än levande just nu och självklart ska det även vara grått och trist väder igen. Men men bara att ändå försöka göra allt man ska göra och hoppas att det bara stannar till grått och trist och inte bli regn av det. Hatar att denna höst är så regning och blöt.

Jag hoppas ni alla andra har en bra söndag och att ni haft en bra helg. Min söndag började med att dom 2 yngsta barnen är snuvig och snoriga. Så dom för stunden irriterar sig på varandra och bara skriker åt varandra. Jätte kul att börja morgonen så! Nu blir det att ta kaffe och sätta sig i soffan och se pippi för typ miljonte gången denna helg. Milla kan bara se pippi och inget annat duger. Vi andra är less på det. Haha.

Av Fru Lundgren - 9 oktober 2020 12:29

Jag har inte bloggat igår då jag kände att tiden och orken inte fanns där. Jag är lite less på detta jävla skitväder då det varje dag ska regna. Man vill bara dra täcket över skallen och skita i allt. Men så kan man ju inte heller göra då man har barn och djur och en massa saker som ska fixas.
Idag har det dock inte regnar än så länge, men lär väl komma snart som vanligt. Jag har städat lite i barnens rum där det var kaos. Fattar inte hur 3 barn kan få ett helt hus att se ut som om det varit in en tornado där på enbart en dag. Men sen kan ingen av dom städa för det var enligt dom inte dom som gjorde kaoset. Konstigt?! Men men jag började i alla fall städa och sen ringde momme och frågade om vi ville komma och baka bullar så där är vi nu. Jag har varit sugen att baka bullar ett tag och det är ju roligare om man kan baka tillsammans.

Jag hoppas att ni alla där ute har en bra dag och att ni kommer få en bra helg. Var rädd om er alla.

Av Fru Lundgren - 7 oktober 2020 12:53

Tyckte just att det var lite konstigt att jag kände mig lite yr och svag i kroppen. Insåg då att jag åt ju aldrig någon frukost idag eller ens lunch. Oj då! Tur att man matar barnen i alla fall så dom inte går hungriga, men synd att man glömmer sig själv. Blir att fika nu då grabbarna kommer hem från skolan och förskolan och så hoppas att man inte får migrän nu av detta. Fattar inte hur jag kunde glömma bort att äta och jag har inte ens varit hungrig. Skulle haft en sådan där klocka som skalman i Bamse har som ringer när det är dax för mat. Så kanske jag kommer ihåg att inte bara mata barnen, utan mig själv också. Funderar om man ska koka lite ägg och äta äggmacka för det mättar väldigt bra.

Hoppas ni andra haft en bra dag =)

Av Fru Lundgren - 6 oktober 2020 10:43

God morgon alla där ute. Hoppas ni alla har sovit bra inatt och att ni kommer få en bra dag. Själv mjukstartade jag dagen med att först skicka Max och Milian till skola/förskola med momme och sen pysslade jag och Milla lite innan vi sedan hamnade i sängen med lite frukost. Milla hade redan ätit frukost med grabbarna, men jag hade inte ätit då jag inte hinner det då allt ska fixas innan dom åker. Så nu ligger man för stunden i sängen och kollar på pippi och funderar om man ska ta ut hundarna till skogen och släppa dom där så får dom springa. Det regnar inte för stunden så kankse bäst att passa på. På tal om regn så vägrade Hero lämna huset igår och jag fick sätta på han halsbandet och nästan dra han ut ur huset. Blev till och med orolig att något hänt men idag skuttade han glatt ut så problemet var igår regnet. Första schäfern jag har som inte vill ut i regn. Haha. Han gjorde liknade i våras men då var han så liten att jag tänkte att han tyckte det var obehagligt med is och regn. Men det är tydligen regnet som är felet. Haha. Mina småhundar är lite knepiga med regn men dom är ju små att dom kan ju nästan drunkna i ett vattenpöl, så Hero kanske tror att han är lika liten som dom.

Är det någon annan än jag som dricker kaffe enbart för att bli lite pigg, fast ni inte tycker om kaffe eller är jag ensam om det? Kaffe är inget jag jublar över men då jag helst inte vill dricka energidryck varje dag så ersätter jag det med kaffe och det smakar inte så gott som många påstar. Men jag blir piggare på det och slipper få ont i skallen. För er som inte vet så hatar jag att ha ont i skallen då jag lider av migrän så kan vanlig huvudvärk trigga migränen och det är inte kul att sen bli liggandes i ett mörk rum med så ont i skallen att tårarna rinner och man kan inte se, knappt prata och tappar all känsel i hela kroppen. Så jag försöker undvika att få ont i skallen och vill inte ta en tablett varje morgon. Så då blev det vidriga kaffet min lösning.

Av Fru Lundgren - 5 oktober 2020 15:46

För er som läser tidningen eller kollat på nyheterna nu i höst har nog inte missat nyheterna om den lilla flickan som blev bragd om livet av sina föräldrar. Lilla flickan som gått under namnet Lilla hjärtat, men som heter Esmeralda. Jag mår så illa då jag läser om henne och jag förstår inte hur föräldrarna kunde ha fått tillbaka henne då det var allt annat än en trygg punkt för den lilla flickan. Och ännu mer illa mår jag över att det verkligen måste hända en sådan här hemskt sak innan dom som sitter högre upp (tingsrätt/socialen och politiker) får upp ögonen om att deras system inte alls är bra och inte alls skyddar barnen så som det är tänkt. Det är många frågar som snurrat i min skalle då man läser allt och framför allt, VARFÖR fick dom tillbaka henne då både socialen och fosterfamiljen sa att det inte skulle funka. Möttes av dessa fina bilder också i helgen, men vad ger det att tänka ett ljus då jag anser att det skulle behövas en smäll på käften till den som bestämde att hon skulle till sina föräldrar på heltid.


En liten oskyldig flicka har förlorat sitt liv. Hon som hade hela livet framför sig och glädjen och buset ett barn ska ha, hon lämnade alla som älskade henne bara för att hennes trygga punkt blev ett helvete. Ett rent jävla helvete! Jag lider med hennes fosterfamilj som förlorade ett fint barn som dom älskade och som dom behandlade som sitt egna barn. Det är så hemskt och detta är verkligen alla föräldrars värsta mardröm även om dom inte fött barnet i fråga så kan man ändå älska dom oändligt. Jag hoppas att detta blir Sveriges sista fall av denna hemska mardröm. Att från och med nu ska reglerna ändras och ALLA barn ska skyddas från hemskheter. Visst man vill hålla kvar vid kärnfamiljen, men ska det kosta barns liv för att det ska se bra ut och inte splittra familjer? Jag anser att det viktigaste i sådana fall är att barnen får det bra och kan inte föräldrarna ge det till sina barn så måste dom få ett nytt hem som kan ge dom det dom behöver och vara den där trygga punkten. Det finns många familjer där barnen far dåligt då deras föräldrar dricker, använder droger, misshandlar varandra och barnen. Det för mig är inte ett hem där ett stackars barn ska leva i. Dom har inte valt att sättas till livet i en sådan familj och då måste det finnas änglar där ute i samhället som kan sträcka ut sina händer och ge barnen ett bättre hem. Jag hoppas att det blir ändringar om detta nu. Alla behöver det. Framförallt barnen där ute.

Av Fru Lundgren - 5 oktober 2020 09:46

I helgen har jag legat på latsidan och inte orkat städa eller plocka undan sakerna. Så idag efter att man skickat äldsta sonen till skolan så började jag fixa här hemma. Har satt igång en diskmaskin, en tvättmaskin och håller på att städa undan alla leksaker och annat som ligger på fel plats. Vädret är inte alls bra och det ska regna hela veckan. Så hundarna lär dra in mycket smuts i huset i veckan. Suck! Älskar hösten, men inte då det ska regna så mycket. Blir i alla fall att dra ut med hundarna i skogen då min man kommer hem senare idag från jobbet. Ska ev också gå och hämta sonen om det inte regnar, annars skulle älskade moffe (min pappa) hämta upp han idag då moffe ändå är hemma och sjuk.

Jag hoppas ni alla får en bra dag idag.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2020 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards