Alla inlägg den 7 februari 2023

Av Fru Lundgren - 7 februari 2023 09:16

Vart tog vinterkylan vägen? Vid denna tid brukar vi förut ha runt 20 minusgrader ute och inte 4 grader varmt. Blir att gå ut och ta av hästarna sina täcken så dom får lufta pälsen lite då det ändå inte regnar eller snöar. Kan vara skönt för dom att få vara nakna lite. Lillan är ju helrakad då hon annars får utslag och eksem. Men då det är så här varmt så fryser hon inte av att gå utan täcke en stund. Jag tycker dock att det är så svårt att veta vad dom ska ha för täcken då den ena dagen är varmt och andra kallt eller så ena dagen är det 18 minusgrader och andra dagen är det 0 grader. Hur tusan ska man veta hur man ska klä hästarna rätt för att dom inte ska varken frysa eller svettas. Nu finns det ju folk som har sina hästar helt utan täcken, men det kan inte jag då Lillan måste vara rakad och Troy får ont i ryggen om han inte har täcke. Så det funkar inte att ha dom utan. Men det gör mig inget för jag ser det inte heller som ett problem att ha täcke på dom.

Denna vinter är ju lite speciell då det dels är lite snö och så pass varmt att isen på havet är borta. Denna tid brukar det finns mycket is och mycket snö här uppe i Norrland.
Ska bli spännande att höra hur Max hade det på gymnastiken idag med skolan. Det stod skridskor på schemat men jag tror ju inte att det blir av för isen där lär ju inte vara bra att åka på.
Då det är så varmt så tror hundarna att det är vår så dom har börjat lösa päls så just nu känns det som om man inte gör annat än att dammsuga och det stämmer ju till en viss del. Jag dammsugar 1-2 gånger per dag för att ta bort allt hår och ändå borstar jag hundarna också. Men en schäfer löser mycket hår och med 2 st i huset blir det mer. Haha.

Önskar er alla en bra dag =)

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2023 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards