Alla inlägg den 10 maj 2013

Av Fru Lundgren - 10 maj 2013 14:17

 

Beställde 2 fästinghalsband som är gjorda av bärnsten i söndags och idag kom dom. Så nu har Ängla och Smilla var sitt som dom ska ha i sommar. Vi får sen se om jag ska beställa 2 till whippetarna också. Men det viktiga är att dom andra får just nu då dom har längre päls en whippetrna. Jag orkar ju inte sitta och borsta igenom Ängla varje dag för att se om hon gått någon fästing. Men jag ska göra så att jag kokar ihop lite hemmagjort fästingmedel som jag ska sätta på benen och på whippetarna så vi får se vad som funkar bästar i år. Nu har vi ju tack och lov inte många fästingar här uppe men jag vill ändå skydda hundarna då jag tycker dom är värd det. Och jag är inte så sugen att sätta så mycket gifta saker på mina hundar speciellt inte då man får barn nu i höst.

Så vi får hoppas att man slipper fästingar nu under sommaren. Ängla hade 2 förra sommaren men ingen av dom andra hundarna har haft någon. Men nu kan jag gå i skogen och på ängarna utan att vara rädd att dom ska få någon.

Av Fru Lundgren - 10 maj 2013 13:01

Ja förut alla andra saker hon hela tiden är rädd för så upptäckte jag idag att blir rädd då glassbilen kommer och spelar sin melodi.. Jag log lite då jag såg det men samtidigt så lider jag med henne som är så rädd för typ allt..

Saker hon är rädd för:

-Bilar (sen hon blev påkörd) och traktorer, ÄVEN då dom står stilla!

-Trappor (man kan ju ramla i dom)

-Kompostgaller

-Pantflaskor

-Metalljudet då man tappar en hundskål eller kastrull i golvet

-Cyklar

-Sopkastar och spadar

-Soptunnor då man drar dom.

-Får hon ett sår blir hon dirket rädd och det ser ut som om hon ska svimma.


Detta är hon ej rädd för:

-Katter även främmande

-Hundar även främmande

-Lastbilar

-Raketer och smällare

-Åska

-Skott (från vapen)

Av Fru Lundgren - 10 maj 2013 12:54

Jag mockade stallet då jag tog ut hästarna och så sen hade det slutat att regna så jag passade på att ta mina vilda hundar ut i skogen och oj vad glada dom blev.. Dom spranga runt och levde rövare.. Det är så kul att så lite som en kort runda i skogen kan göra dom så glada. Sen så dom alltid är lös så springer dom ju runt och leker hela tiden så dom blir ju tröttare.. Jag gick mest bara och lunkade fram. Kände mig inte så pigg och allert idag att gå i högt tempo så jag gick i mina egna tankar och kollade på hundarna då dom sprang runt. Ibland skulle jag vilja ha deras energi. Det hade inte skadat.. Då hade man ju kunnat städa hela huset, rida båda hästar och gått minst en timme med hundarna om man fått hundarnas energi.. Så jag måste klura ut hur man kan få den av dom.. HAHA..

Jag ska också klura ut vad man ska äta idag innan man ger sig iväg till jobbet. Jag är sugen på något men vet som inte vad det kan vara. Så då är det ju som svårt att laga det också.   

Av Fru Lundgren - 10 maj 2013 09:45

Förlåt språket men jag blir så less på att det ska regna.. Jag vaknade idag och dirket jag kollade ut så ser jag att det spöregnar! Tur att hästarna sov inne inatt och jag har då ingen panik nu att släppa ut dom heller. dom lär inte vara så glada då dom inser att det regnar ute.

Men blir ändå att försöka ta en liten promenad med hundarna så dom ändå får göra sig av med enegri. Ängla satt igår hela kvällen och väntade på att vi skull eut och gå en promenad. Men jag var verkligen inte sugen att gå en meter i detta regnande. Det har regnat hela natten och dom hotar på vädret att det ska regna hela helgen.. KUL! Nej verkligen inte. Jag hade ju hoppats på sol och fint väder i helgen. Men det är ju som vanligt då man planerat att göra något då ska vädret vara åt helvette och man kan inte göra något.. Men men jag kan inte påverka om det ska regna eller inte. Men jag önskar att jag kunde det.


Så nu ska man skutta ut i stallet och ta ut hästarna. Blir också att mocka för jag gissar att dom kommer att komma in i kväll också.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23
24
25 26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards