Direktlänk till inlägg 13 mars 2016

Effektiv!

Av Fru Lundgren - 13 mars 2016 18:09

Det gäller att vara effektiv då man har djur, barn och ett hus att ta hand om. Många måsten under dagen som ska gå ihop.
Började dagen med att jag vaknade vid 07:30 då någon av unghundarna (Chelsea eller Hailey) pep och ville ut. Kastade ut dom på gården och vad gör dom? Jo dom brottas runt i snön i över 10 minuter utan att ens tänka tanken att göra sina behov. Suck! Tack för den. Går upp och lägger mig en stund i sängen igen och väntar på att barnen ska vakna. Då dom en timme senare vaknade så steg vi upp och jag började städa lite. Drog fram soffan och tog bort alla leksaker som var under den och dammsugade bort typ 10kg hundhår!!!
Sen kom Max på idéen att göra frukost på sängen för pappa (min man), så då gjorde vi det. Fast det var jag och barnen som åt mer en vad han gjorde. Haha. Efter frukosten så åkte vi till stan och jag köpte nya lampor till fönsterna och även nya glödlampor. Sen så köpte jag två böcker till Max då jag sprang in på ÖoB och kollade om lampor.

Boken om Ingrid som handlar om en busig liten flicka som Max verkligen älskar att läsa, innehöll tre böcker
-Ingrid har plåster
-Ingrid vill äta
-Ingrid vill bada

Så nu kan jag och han läsa mycket om Ingrid och skratta åt hennes saker hon hittar på. Tack vare henne så är Max inte rädd för plåster och inte heller rädd för bassiluskan (förkylning). Så dom är lärorika och jag tror att alla barn tycker om att läsa om Ingrid.
Andra boken handlar om bonden blom som hittar på spännande saker på sin bondgård och man får sig ett och annat gott skratt av han. Så jag ska införskaffa fler böcker om han. :)

Efter att ha varit i stan och sen satt upp lamporna i huset så man fick lite ljus så städade jag vidare en stund innan jag sen tog alla schäfrar och dvärgpinschern frazze ut på en promenad runt byn. Dagens promenad innehöll även träning. Hundarna skulle gå vid min sida utan att gå framför mig. Så dom fick använda skallen lite och tvingas hålla koll på vilket tempo jag hade och om jag stannade så fick dom inte gå om mig. Dom var helt slut då vi kom hem och som belöning så fick dom springa och leka en stund på gården innan vi gick in.
Hemma igen så var min man i hög färd att laga middagen och idag blev det någon nytt.
Stekt kykling med ris och currysås. Grymt grott och barnen älskade det. Vi är less på att alltid äta samma mat så vi har bestämt att laga något nytt så man kan få in nya vanor. Något som är kul att testa. :)

Nu ska jag strax ut och rasta hundarna igen och sen väntar mer städning av huset innan det är tid att natta barnen och då ska jag ta en varm dusch då dom sen sover. Eller först ska jag ur och kolla till hästarna. Ska försöka skotta upp ridbanan så man kan vara där och på så sett motionera hästarna mer då barnen sover. Då kan man lättare hålla igång hästarna. :)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fru Lundgren - Onsdag 24 april 18:56


Jag har verkligen inte haft varken tid eller ork att sitta här och blogga denna månad. Allt har varit tufft och tungt. Då man trodde att allt var guld och gröna skogar så vände allt på en femöring och jag har mått sjukt dåligt med ångest som gjort at...

Av Fru Lundgren - Söndag 31 mars 18:03

Det måste ju nästan vara min mans fel att det kom närmare 35 cm snö i helgen. Han sålde sin skoter förra veckan och tog bort plogen på fyrhjulingen då han ansåg att skotersäsongen är över då allt bara blivit hårt och går ej att köra i och gården hade...

Av Fru Lundgren - Onsdag 20 mars 14:20

Inatt sov jag som ett barn. Minns knappt att jag la mig och så 8 timmar senare ringde min väckarklocka. Sjukt skönt att få sova en hel natt igen. Man inser först nu hur bortskämd man är att få sova mycket, då man inte fått sova som man brukar. Att va...

Av Fru Lundgren - Tisdag 19 mars 07:46

Varit hundvakt sen igår och det har gjort att man knappt sovit inatt då hunden saknat sina ägare och varit rastlös hela natten. Så man längtar nästan tills ikväll för då kan man sova en hel natt igen. Ont i ryggen har man också idag så denna dag börj...

Av Fru Lundgren - Måndag 18 mars 11:10

Har tvättat och ska nu starx dra fram dammsugaren igen och städa lite. Nu syns det att det är vår för schäfrarna håller på att släppa vinterpälsen och det syns inne. Man dammsugar varje dag och borstar hundarna och dagen efter så rullar det pälstussa...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards