Alla inlägg under juni 2024

Av Fru Lundgren - Tisdag 25 juni 23:36

Ligger nu i sängen med öppet fönster och fläkten på högsta nivå för att försöka kyla ner sovrummet, men det är svårt då det är 22 grader varmt ute fortfarande. Alla barnen utom Milian sover då han klagar på att det är för varmt. Roligt är ju vintern säger han att det är för mörkt och för kallt för att sova medan på sommaren är det för ljust och för varmt för att sova. Trodde de skulle sova bra då vi varit iväg ikväll och badat i sjön, men tydligen hjälpte inte det för Milian. Får hoppas han somnar snart så jag också kan sova. Själv har man suttit ute på altanen med hundarna och pratat en stund i telefonen med min mamma. Det är svalare ute än inne så det är lite drygt. Har haft över 38 grader varmt idag så man har knappt velat göra något för det har varit för varmt. Har ändå haft fullt upp och gjort en massa saker med familjen och djuren. Man har ju som sysslor att göra även fast det är varmt ute.
Hur har eran dag varit då? Har ni också haft det varmt?

Av Fru Lundgren - Söndag 23 juni 19:13

Varit lite frånvarande då jag inte mått så bra då vi har lite sorg här hemma då sagt förväl till två hundar pga sjukdomar. Både jag och barnen är ledsna och man ser på hundarna också att de har borta sina vänner.
Men idag kom en älskad vän hit, det är ingen mindre än älskade Rufus som kom hit. Ludde blev väldigt glad över att han kom hit för nu har han ju någon att leka med igen. Dock har Rufus blivit så grymt stor att man knappt känner igen honom. Haha.

Sitter nu ute på altanen med hundarna och lyssnar på regnet som droppat mot taket på altanen. Det är så mysigt att sitta och lyssna på. Hundarna skuttar ut och in på altanen och leker för fullt så de är inte brydd över vädret. Fast man sitter på altanen så är man blöt då minstingen tyckte det var kul att spruta vatten på mig med sin vattenspruta som ni kan se på bilden.

Av Fru Lundgren - Lördag 22 juni 19:50

Igår det var det ju midsommar och vi firade som vanligt med att fara till Byske och vara på bonnstadskammaren som farmor och farfar har. Det är som tradition att fara dit och umgås med dem. Jag hade bakat lite muffins och en banankaka som vi kunde fika där med momme och moffe samt några andra från släkten. Sen såg vi på då det blev dans runt midsommarstången och lyssnade på hur de sjöng.
Vi for sen hem och blev att ta en promenad med hundarna och sen for vi till mina föräldrar för att äta middag med några där och det blev sen över spel och lekar. Väldigt trevligt var det och då man sen kom hem var man seg i skallen så det blev att gå ut med hundarna och sen sjunka ner i soffan och se en stund på tv innan sängen väntande.


Idag tog man sovmorgon då både hundarna och barnen sov lite längre idag. Sen blev det att fara ut och köra ponnyn i skogen med barnen och sen efter det så blev det att fara ut och rida Troy i skogen.
Idag blev det pizza tillsammans med min bror. Snart blir det att ta en promenad med hundarna.

Hoppas ni alla haft en bra helg.

Av Fru Lundgren - Lördag 15 juni 12:28

Sitter i soffan och myser med de två yngsta barnen och ser på Nalle Puh på tv. Minstingen älskar alla filmer om Nalle Puh och jag kan snart alla filmer utantill, men det gör inget för det är så mysigt att sitta och mysa. Jag tar vara på tiden för snart så kommer de bli så stora att de inte har tid att sitta och mysa med mig i soffan. Charmen med barn är just det att se hur de växer upp, men samtidigt så är det tråkigt att de växer upp och blir mer självständiga. Alla tider med barnen är ju trevliga men det är något speciellt med alla år också. Från att de ligger på bröstkorgen och bara vill äta och kli klappade på rumpan, till att de börjar utforska världen och sen börjar de mer och mer stå på egna ben och bli sin egna person med personlighet. Älskar att få vara mamma och följa dessa steg och utveckling som barnen tar. Samtidigt så får man en liten tår i ögat att det går för fort ibland känns det som. Jag skulle kunna ha massor med barn bara för att få mysa lite längre och få stanna kvar lite mer i bebisbubblan. Men man måste ha tid för så många barn och jag är rädd att man inte hinner med det. Samt att jag är rädd att något ska gå fel och man kanske får ett barn som föds sjuk eller att det händer mig något. Det är ju som inget man kan styra över men jag är ändå lite rädd för det.

Ska sen ut och köra ponnyn med barnen om det nu inte börjar regna, det hotar med att regna så vi får se om det blir så eller inte. Ska även försöka planera vad man ska äta idag då mannen jobbar till ca 17 och sen ska han handla innan han kommer hem så det blir bara jag och barnen som ska äta tillsammans så får han äta då han kommer hem senare. Är sällan det blir så men ibland så blir det så att vi äter utan honom. Jag är ju helt värdelös på att laga mat (tycker jag själv) men om jag verkligen måste laga maten så får jag ju det att smaka bra så jag är ju inte så dålig som jag känner mig.

Av Fru Lundgren - Torsdag 13 juni 21:52

Idag kl 10.30 samlades hela familjen på grabbarnas skola och kollade då alla barnen sjöng så fint. Nu har alla mina barn sommarlov. Milla fick det ju redan den sista maj men nu har även grabbarna det och till hösten har jag 3 barn som går skola, vilket känns så konstigt att de redan hunnit bli så stora. Max tycker det är lite tråkigt med sommarlov då han är rädd att han inte kommer hinna vara med sin bästa kompis så mycket som han vill, medan Milian är glad att slippa alla läxor från skolan. Så de är lite olika, men det gör mig inget. Jag älskar dem alla lika mycket ändå.

Jag är helt slut i skallen och kroppen efter att ha varit igång hela dagen. Hade tänkt motionera hästarna men jag orkar inte. Sen har man börjat vara lite hes och det känns som om man ev ska få hosta, lite så som minstingen hade förra veckan. Så man är väl snart sjuk som han varit med feber och hosta. Hade hoppats kunna slippa att vara sjuk. Men vi får se om man får det eller inte. Echinaforce är min räddare i nöden och det funkar faktiskt än så länge så jag hoppas att det hjälper mig även denna gång.

Hoppas ni alla haft en bra dag. =)

Av Fru Lundgren - Fredag 7 juni 09:30

Kom jag i säng i tid igår kväll? Nej skulle inte tro det. HAHA. Klockan blev närmare 00.30. 

Minstingen har sovit dåligt inatt då han är snorig och har feber, så man är lite seg idag. Ska nu sätta mig och äta frukost med familjen och sen får man se vad dagen bjuder på. tanken är att ta en lång promenad med hundarna och motionera hästar och allt detta som ska fixas ska hinnas fixas innan middagen då mannen sen drar till jobbet och jag blir ensam hemma med barnen. Vad ska ni göra denna fina fredagen då? Många kanske till och med är lediga då det var en röd dag igår. Önskar er alla en bra dag =)

Av Fru Lundgren - Torsdag 6 juni 21:04

Idag så har det regnat och jag tänkte att SMHI skulle ha fel då de visade att det skulle bli sol senare under kvällen, man det var jag som fick fel för alla moln försvann och himlen är nu blå och solen lyser sådär magiskt som den kan göra på en sommarkväll, dock är det enbart 12 grader ute så det är lite för kallt för min smak att sitta ute på altanen fast jag gärna hade suttit där nu med hundarna. Men vi får sitta inne i stället. Jag sitter och ångrar lite att jag gav bort min stora chokladkaka till barnen. Jag hade köpt en Marabou med popcorn och då hittade barnen den och frågade om de fick dela på den och jag kan inte säga nej en sådan gång och speciellt inte då 2 är sjuka i feber och 2 är friska. Så de fick dela på den och jag behöll dock en liten bit då den hade ett hjärta på sig. Alltså alla bitar har ju ett M på sig men en hade ett hjärta och varför vet jag inte men jag behöll den och den ligger i en liten burk nu i kylen för att den ska hålla sig bra. Vet någon varför den har ett hjärta? 


Dagen har varit seg idag. Ska erkänna att man mest knappat runt på mobilen då jag mest suttit i soffan idag med minstingen då han har feber och vill då alltid vara i min famn och att gå runt och bära på 16 kg är inget man gör sådär helt utan att få ont i ryggen eller axlarna. Så det blev en lugn dag men det gör ju ändå inget då det som sagt har regnat idag och man inte kunnat vara ute heller. Ska snart gå och fixa med disken som jag valde att lämna och sen har jag lite tvätt att fixa också. Måste även försöka komma i säng tidigare än kl 01-02 för jag är så sjukt trött idag. Har också ont i kroppen så jag funderade faktiskt om man skulle ha tagit ett varmt bad men jag är rädd att man då kanske inte kan somna då man då blir för varm, men vi får se hur man gör. Kanske tar man badet i morgon istället. 


  

Älskar färgerna på träderna nu, speciellt det lila trädet man ser lite i höger på bilden. Kan fota det trädet om ni vill se mer av det =)

Av Fru Lundgren - Måndag 3 juni 13:03

Jag är lite less nu på att febern bara kommer och går hela tiden. Nu har jag igen 2 barn med feber och ena dagen är de helt feberfri för att nästa dag ha 39 graders feber igen. De är också förkylda (snoriga och hostiga) men jag börjar tycka det är jobbigt för deras skull att febern kommer och går hela tiden. Äldsta är tillbaka till skolan så jag hoppas att han inte får tillbaka febern då han var dålig hela förra veckan men feberfri i helgen. Minstingen är också helt frisk så de är bara de två mittersta barnen som brottas med febern just nu och det är drygt. Det är ju som näst sista veckan i skolan och man vill ju att de ska hinna vara där också. Så nu hoppas jag att det inte ska få tillbaka febern.

Jag roar mig med att tvätta och tömma tvättstugan på det jag tidigare tvättat. Jag är duktig på att tvätta och vika tvätten men sen att bära allt till sina garderober är något som kan ta låååång tid. Jag viker så att alla i familjen har en egen plats på bänken där det ligger kläder och det vet barnen om för de går direkt till tvättstugan och söker kläder ifall de behöver nya. Tanken är ju att kläderna ska direkt upp till garderoberna då jag vilt ihop dem från sträcket då det torkat klart. Men det händer väl ca 1-2 gånger i månaden att jag tömmer bänken och bär upp allt för att sen två dagar senare börja vika rena kläder igen och så är cirkeln igång igen. Haha. Det är en evighetsgöra då man har 4 barn och det ska ha nya kläder till skolan. Så nu under sommaren brukar det bli mindre att tvätta då de mest har shorts och T-shirt på sig.

Alla tikar valde i helgen att börja löpa. Vilket är både skönt och lite knöligt. Nu kan inte alla vara ute samtidigt och man måste hålla koll på alla inne mer noga. Men samtidigt skönt för då kommer löpen vara över samtidigt och alla kan gå tillsammans igen om ca en månad. Annars blir det jobbigare om alla tikar löper olika månader och man måste plocka ut dem ur flocken och löptiden blir då längre och kan bli jobbigare för killarna att hålla på att splittra flocken hela tiden. Så det är skönt att alla gör bort det samtidigt. Sen är ju alla tikar olika då mina är i höglöpen (mest mottagliga för att para) 2-13 dagar. Så det gäller att hålla koll så man slipper oönskade parningar. Jag har haft både hannar och tikar sen 2009 och jag har aldrig varit med om att det lyckats tjuvpara sig. Men kanske inte ska säga så för då händer det väl snart då. Haha.

Sen har jag alltid haft tur och haft hannar som inte varit så påverkade av tikarna då det löper.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2024
>>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards