Alla inlägg under juni 2016

Av Fru Lundgren - 3 juni 2016 09:24

Alla har vi nog varit med om att vakna upp med ett ryck, pulsen går på högvarv och sömnen dröjer sig krav i skallen. Hela huset är tyst och man försöker komma ihåg om man drömt något eller vad som väckte en. Precis så vaknade jag idag. Det är otäckt och jag hinner bli så rädd att något hänt. Låg kvar i sängen ett tag och försökte lyssna vad som väckt mig. Men hela huset var så tyst att jag till och med funderade om mannen hade tagit med alla hundar i bilen. För såhär tyst brukar det inte vara. Kollade på klockan och ser att den står på 07:50, första tanken genom min skalle var, fan nu har jag försovit mig.. Men började sen skratta och fråga mig själv vad jag försovit mig till. Hade tydligen inte ställt larmet på kl 07. Men jag låg vaken till närmare kl 02 innan jag kunde somna också. Hoppade glatt och pigg upp ur sängen och släppte först ut alla hundar på gården och lät dom vara där medan jag gick upp och hämtade barnen igen.
Nu ska vi äta frukost och sen ut på gården. Idag ser vi dunderklumpen på tv och jag tror det var minst 8 år sedan jag såg den filmen. Haha.

Av Fru Lundgren - 2 juni 2016 12:58

Ja efter att ha ätit frukost och plockat bort den så bestämde jag att gå till lekparken. Vände upp och ned på hela huset i jakt på solkrämen till barnen och lyckades hitta den tillslut, fyllde tre flaskor mer saft, klädde barnen, klädde mig, kastade ut chelsea och hailey till hundgården, lämnade alla hanar inne i huset med tuggben och tog med Ängla och campa. Packade Max traktorer och så drog vi iväg. Såg en timmerbilarna lastade timmer och sen kom vi fram till lekparken. Barnen hoppade glatt iväg gör att leka.

Sen efter att ha lekt i lite över 1 timme så gick vi hem och upptäcker då att Milian någonstans efter vägen har tappat sin snutte. Så vi gick samma väg tillbaka och efter halva vägen så hittade vi den.
Tur att han var så trött att han redan sov i vagnen och märkte inte att det var min tröja och inte snutten han hade. Men sen fick han snutten och märkte inte att den var borta.
Men visst blir man lite ledsen då man inte märkt att dom tappat den. Skönt i alla fall att vi hittade den och att den nu är hemma i Milians famn igen. :)

Av Fru Lundgren - 2 juni 2016 07:46

Jag har varit vaken sen kl 06 då Sambo tyckte att det var god tid att väcka mig och en hund har ingen snooze så som ett larm har. Så jag steg upp strax efter 06 och upptäcker då att campa har åter igen öppnat altandörren så hon, chelsea och hailey är ute på gården och leker för fullt. Tack och lov har jag inhägnat den delen, annars lär väl dom tagit byn runt. Haha. Tack för den dumma idéen campa!! Men ni får ju gärna vänta tills jag släpper ut er innan ni går ut. Fast campa tänkte kanske att jag ville ha sovmorgon?! Jaja ingen skada skett och jag gormade lite på campa. Men det är min mans fel som inte låst dörren igår då han rastade dom för sista gången. Funderar om att sätta upp en hasp som gör det svårare för campa att öppna dörren.
Nu ska jag väcka barnen och sen blir det frukost.

Av Fru Lundgren - 1 juni 2016 23:41

Ja som rubriken lyder så har vi varit inne i stort sett hela denna dag. Max har blivit lite röd på axlarna av solen så jag bestämde att hålla dom inne till på eftermiddagen.
Just efter frukosten ringde Kaj och hörde om Max ville åka traktor. Han var här i byn och skulle fara till en bonde bortanför oss och lämna lite plast. Så på med kläder på barnen och mig. In i traktorn, något Max älskade och åka till bonden. Max fick "köra" traktorn. Haha. Där hos bonden fick även barnen klappa på kalvarna och sen vart det hem igen.
Kastade en övertrött Milian i sängen och sen fortsatte städandet lite. En diskmaskin är "gjord", alla hundfiltar tvättade och så städat upp hela huset. I morgon ska det dammtorkas också och sen lär jag få dammsuga upp all hundhår igen innan golven ska skuras. Men det kan jag fixa då barnen sover.

Mannen kom hem vid middagstid och hjälpte mig att ta barnen så jag kunde fixa klart det sista av städandet. Sen blev det middag och efter middagen ville Max ut och leka, något han även fick göra. Han öppnade upp sin sandlåda och satt där och lekte så gulligt. Sen kom Max in och vi gav dom välling. Efter det gjorde jag något jag aldrig trodde jag skulle våga...

Jag började prata med Max om att klippa sig lite, han hade så långt hår och blev svettig så fort han gjorde något. Så...

Jag rakade han kort. Håret är inte 10-15 cm längre, det är 1,3 centimer. Men han blev ändå snygg i det och ser ut att vara mycket äldre nu. Får låta han spara ut håret sen i vinter om han vill det.

Nattade barnen och så väntade stallet. Tog en härlig promenad med hästarna och Pajsen fick gå lös i skogen. Han tyckte det var grymt kul och kanske lite för kul då han travade iväg en gång och stannade några meter fram och väntade på oss. Söta killen. Haha.

Nu väntar sängen och om inte värmen tar död på mig i morgon så väntar en promenad med hundarna. Dom har bara kört spår på gräsmattan nu pga värmen. Men spår är ju också bra för dom. :)

Av Fru Lundgren - 1 juni 2016 13:18

Folk runt mig säger jämt att jag är så fin, så duktig, så snäll och ja alltid SÅ perfekt!! Och speciellt om jag säger att jag tycker illa om min kropp. Att jag vantrivs med mina försmå bröst och att jag tycker det är jobbigt att leta kläder då jag är så smal så sitter jeansen antingen perfekt i midjan, men för korta i benen eller tvärt om..! Varför måste jag alltid vara så perfekt?! Jag hatar att städa, laga mat och jag har alltid kaos runt mig. Jag vill inte vara perfekt. Jag vill kunna hata saker runt mig och jag vill kunna störa mig på min kropp utan att alltid höra hur fin och underbar jag är. Jag har inget välstädat hus och vet ni varför? Jo för jag orkar inte lägga ned flera timmar per dag för att städa då jag kan ta dom timmarna och sitta i en sandlåda med barnen och leka. Vad tror ni barnen mest uppskattar? Att sitta inne framför tv hela dagarna medan mamma städar eller att vara ute hela dagen och leka för att sen kanske vara i ett hus med damm i hörnen och kaos bland kläder och skor i hallen eller att gårdagens disk står kvar på bänken. Vilket tror ni dom väljer? Jag vet att dom uppskattar att vara ute och jag ser på dom att dom trivs då jag lägger tid på att vara med dom. Innan man fick barn så var huset alltid fint, men nu lägger jag tiden på barnen och djuren. Det är mitt val och inget jag skäms över. Kommer ni hem hit och det är ostädat, så synd för er att ni missade dagen jag städade och akta så ni inte kliver på leksakerna. Men såhär bor vi och skulle jag lägga mer tid på att städa, så skulle jag tvingas ta tid från barnen eller djuren. Något jag inte känner att jag vill. Visst jag sitter hemma hela dagarna, men se det såhär. Varje dag min man jobbar så "jobbar" jag ju hemma med att ha barnen på heltid att ta hand om. Det är blöjbyte, lekar, lunch, sova middag och ja vidare. Jag kan inte säga att ni tar jag ledigt resten av dagen och far hem. En semester för mig finns inte och helg vad är det?! För mig är alla dagar jobb och måsten som ska hinnas med innan kvällen. Så ja jag har dagar då jag bara vill gråta och ligga på soffan. Då jag kliver över högar med tvätt och tänker "jag tar det i morgon". Men sådan är jag och mina barn tackar mig för att jag gärna är med dom istället för att göra alla måsten och tråkiga sysslor. Det är ju inte dom som väljer om jag ska städa en hel dag, det är ju jag som gör det och jag kan ju städa en stund varje dag för att slippa kaoset efter dag tre som ostädat. Visst jag gör det ibland, men jag måste ju komma ihåg att leva också. För ingen kommer tacka mig då jag ligger utbränd och orkeslös.

Av Fru Lundgren - 1 juni 2016 09:43

Ja vart tar tiden vägen???!! Idag är det redan 1 juni och visst det är skönt att sommaren nu är här, men det går lite för fort.

Jag har hamnat i en svacka nu då jag inte orkar göra något. Jag vet att jag har mycket som måste göras, men det är inte kul längre. Jag funderar till och med att skicka bort hästarna. Jag har känt en tid nu att jag tappar mer och mer intresse för dom, något som jag varken vill eller tycker är kul. Men jag vet inte hur jag ska göra för att inte tappa det?! Jag skulle vilja ta en paus från hästarna. Men efter allt strul jag har tidigare med Medryttare/fodervärd så känns det inte rätt mot hästarna. Ettan är ju knepig och att hitta någon som kan ta henne, kan vara svårt.
Så jag funderar om att ev ta den hårda vägen och låta dom följas vidare till det evigt gröna. Där vet jag att dom kommer ha det bästa hem dom kan få.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15 16 17 18 19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Skapa flashcards