Fam Lundgren

Alla inlägg under maj 2016

Av Elin - 16 maj 2016 10:20

Här är det fortfarande lugnt och barnen sover. Hundarna är rastade och jag ska ta fram frukost nu och sen väcka barnen. Dom båda var lite hängiga igår så jag misstänker att dom ev ska bli sjuka, någon jag inte hoppas på. Men jag känner själv att jag är lite snuvig så det går ju något skit igen.

Hundarna hittade igår (läs inatt) våran kotte (igelkott) som varje vinter bor under våran altan. Så det blev ett jävla liv på hundarna och jag gick ut och bar bort kotten. Eller nja, jag väckte Max och vi tillsammans matade den med lite kattmat innan vi släppte ut den igen. Max tyckte det var grymt kul, speciellt då han aldrig sett en igelkott.

ANNONS
Av Elin - 15 maj 2016 11:33

Fick frågan om jag kunde skriva lite vilka mina djur var. Här kommer det.

PAJSEN:
Han är ett amerikanskt varmblod som är född -97. Han tidigare gått som travhäst. Men skolades om till ridhäst och jag köpte han april 2011. Sen dess har han stått här på min gård och jag ångrar inte alls att jag köpte han. Finare häst får man leta efter.

ETTAN:
Hon är ett holländskt halvblod, född 2009. Hon kom till mig februari 2012 och var då helt ohanterad och hade i stort sett bara gått i en hage. Vi har genomgått många med och motgångar, hon är speciell och jag har vissa gånger velat strypa henne. Men trots detta så är hon min älskade häst och vi har så starkt band ihop. Det är jag som ridit in henne och utbildat henne.

ÄNGLA:
Född: 23/2-2012
Schäfer
Hon är min första schäfer och jag hade länge längtat efter en schäfer. Vi hittade henne i Örebro och åkte för att hämta henne. Hon är en härlig hund med mycket personlighet. Hon pratar mycket och är den som styr och ställer i flocken.

Ängla är mamma till Hailey och Chelsea.

SPIKE:
Född 4/8-2013.
Schäfer
Han är verkligen 100% barnhund. Han älskar att busa och leka med barnen. Han är så snäll och har aldrig gjort någon illa. Han är en försiktig kille som är lite blyg av sig.

CAMPA:
Född 13/10-2013.
Schäfer
Hon är familjens "svarta får", ett yrväder utan dess like och stänger gärna av sin hörsel och gör som hon själv vill. Men trots detta så har hon är otroligt charmig sida och hon är grymt trevlig hund då man är med henne. Hon lyssnar bra på en då man jobbar med henne utanför flocken.

BEBE:
Född 13/10-2014
Nakenhund/chihuahua
Han är nog ingen hund om man tänker efter. Han hatar promenader, men älskar att ligga i soffan och sova. Vintertid blir han grå och sommartid efter att ha solat så mycket så är han nästan svart.

HAILEY:
Född 24/7-2015
Schäfer
Hon är den av systrarna som ärvt mycket pondus av sina föräldrar (mamma Ängla) och hon är tuff av sig. Hon är inte så brydd om syrran inte är med henne. Hon är grymt trevlig att jobba med och hon lyssnar jätte bra då man jobbar med henne.

CHELSEA:
Född 24/7-2015
Schäfer
Hon är den av systrarna som är blyg och lite tillbakadragen. Hon skäller gärna ut folk som kommer och jag har fått träna på att hon ska bygga upp sitt självförtroende och våga göra saker fast hennes syrra inte är med som stöd. Hon är en grymt mysig hund då hon väl känner sig trygg med en. Hon vill gärna ligga i knä och bli kliad.

FRAZZE:
Född 17/5-2013
Dvärgpinscher
Frazze kom till oss som omplacering via min kompis. Jag hade länge funderat om att i framtiden skaffat en ny DP efter att min förra somnade in. Det är ju en härlig ras och trevliga hundar. Jag sa att jag inte skulle ha en omplacering, utan ta en valp istället. Men då jag fick erbjudandet om att ta frazze så kändes allt så rätt.

NINI:
Detta är Max kanin som han fick i höstas efter att mina 2 gamla kaniner somnat in. Han älskar denna lilla plutt så grymt mycket och tar verkligen hand om henne på bästa sätt.

ANNONS
Av Elin - 10 maj 2016 09:59

Idag småregnar det och är gråtrist. Så idag blir det att städa huset. Inget kul, men måste ju göras.
Ska också klä på mig och gå en promenad med hundarna. Dom skulle gilla det.

Önskar er alla en bra dag.

Av Elin - 9 maj 2016 23:35

Idag har familjen varit ute på gården och lekt i detta fina väder. Hundarna har fått springa av sig energi och busat med fotbollar. :)
Jag tog även en promenad med två av hundarna och sen så åkte vi till stan och handlade lite, samt hämtade några nya hundspel som jag köpt. Bilder på spelen kan jag lägga upp i morgon. :)

Tanken var att ta dom andra hundarna på promenad och även motionera hästarna, men med mensvärk och seg kropp så gick det ställas in och jag hoppas på bättre ork i morgon.
Nu ska hundarna rastas inför natten och sen ska jag sova. :)

Av Elin - 9 maj 2016 22:06

Självklart ska ni berömma era hundar, visa att dom gör rätt och säg snälla saker till dom, ge dom en leksak eller en liten godis som beröm.
Prova er fram vad som passar du och din hund bäst :)
Jag vet ju bara dom erfarenheter jag haft och hur jag tränar med mina hundar, mitt sätt funkar ju bäst på mina hundar :)

Av Elin - 9 maj 2016 20:22

OBS!! DETTA ÄR JUST VAD JAG TYCKER OCH JAG KASTAR INTE SKIT PÅ NÅGON, ALLA FÅR TYCKA SOM DOM VILL. Nu kan du läsa vidare...

Jag möter oftast kommentarer, texter eller annonser med just ordet problemhund. Många (inte alla) använder just det ordet flitit och nästan alla har en stor sak gemensamt, just att dom skyller på att hunden är problemet. Men dom tänker aldrig på att det är ju just ägaren som skapar problemet. En hund tänker inte ut vad den ska göra för fel, den tänker inte att den ska smita, hoppa på folk, hugga andra hundar eller ja andra saker. Men om ägaren har slappa regler eller som i vissa fall, inga regler alls. Ja då tar ju hunden över och den gör det inte för att skapa problem. Den vet ju inte bättre då du som ägare inte visat hur du vill att den ska bete sig. Du som ägare måste nästan direkt visa hunden vad du har för regler. Nu menar jag inte att du ska slå hunden gul och blå varje gång den gör fel. Men ett tydligt nej och att sätta upp handen framför hunden kan göra stor skillnad. Vill du inte att hunden ska göra något så måste du ju visa det. För om hunden får hoppa upp mot dig som valp så kommer den ju göra det som vuxen också. Den tänker inte att den är stor och tung. Så en tydlig regel genom hela hundens liv ger hunden lydnad och stadig grund att sen utveckla mer och kanske till och med börja tävla något tillsammans.

Jag har mött många hundar genom året och jag har själv haft 4 omplacerings hundar där ägarna har haft problem med vissa eller många saker. Hunden i fråga har då kommit hit och efter bara några dagar så bleknar just deras problem, så då är ju min fråga. Var det hunden eller ägaren som skapade problemet?! Många hundar går inte ihop med kemin mellan hund och ägare och det gäller att man som ägare inser det också. Jag menar inte att alla ägare gör fel, men ibland måste man tänka om hur man ska göra med hunden för att träna den. Jag har ju själv så många hundar och tro mig, alla är olika. Ta Ängla och campa som exempel. Om Ängla drar i kopplet och jag säger nej och petar ett finger mot hennes rumpa för att hon ska sakta av så kan hon tjuta till utan att jag gjort henne illa, just för att hon är känslig och vet att hon gör fel. Jag har aldrig slagit henne eller gjort henne illa och ändå kan hon tjuta till ibland. Men campa lyssnar inte så lätt på så lite. Hon kan behöva luggas till i nackskinnet lite lätt för att hon sen ska förstå att nu gjorde hon fel. Så det gäller att ändra sin träning efter hunden. Har man en mer dominant hund kanske man måste vara mer bestämd och visa det med hela sin kropp och attityd, medan om man har en blyg och försiktig hund så måste man istället vara bestämd men mjuk. Hårda tag och hård röst kan göra mer skada en nytta på en blyg hund och då får man motsatt effekt.

Om man har en hund som har saker den behöver träna på så måste man ju se alla tillfällen vid ett sådan punkt att man kan träna och vet man inte hur man ska så tycker jag att man måste söka hjälp. Inte för att visa sig svag eller dålig hundägare utan söka hjälp för att bli den bästa hundägaren för sin hund. Det är ingen synd att inse att man har problem och jag har även den ibland med vissa saker. Men jag ser det inte som problem utan jag ser det som träningstillfälle :)
Så ut och träna era hundar och tänk glada tankar och ha ett leende på läpparna, för då får ni ett glatt kroppsspråk och hunden kommer lättare att lyssna på er. :)

Ängla och Campa på bild.

Av Elin - 8 maj 2016 21:55

Som tvåbarnsmamma med många djur så får jag oftast frågan hur jag hinner med allt, men vet ni?! Så svårt är det inte. Kolla här hur min dag varit idag.

Hade igår kväll tänkt ta en tidig kväll. Men då Milian vägrade sova och istället grät hysteriskt fram till strax efter kl 02 och jag fick han att lugnt somna vid 02:30, så kände jag mig jävligt död då larmet ringde kl 08. Tror ut lite på tiden och just innan kl 09 steg jag upp. Väckte Max, bytte blöja och klädde på han innan jag bar ner han och släppte då ut alla tikar på gården. Gick sen upp och hämtade Milian, som för övrigt vägrade vakna och blev sur då jag väckte han. Haha. Bytte blöja och klädde på han innan vi fick ner till Max. Bytte då hundar och kastade ut hannar medan tikarna fick komma in. Tog sen chelsea och hailey för att sätta dom en stund hundgården och sen in för att väcka mannen och cykla till mina föräldrar för att äta frunch med dom. Låta barnen leka med kusin milo (min brorson) och sen cykla hem igen. Mannen började plocka ihop högarna av gräs och skit i stora rastgården. Jag började stöka på i landen och även bland blommorna. Hundarna var ute på gården med oss och lekte runt medan vi höll på och barnen var också med och hjälpt till på sitt sätt. Så som att sluta upp den lilla gröna smultronplantan istället för att ta det döda från den. Men Max försökte ju bara hjälpa till. Hihi.
Sen in och lägga barnen att sova lunch innan jag och mannen började städa inne och fixa inför middagen då mina föräldrar skulle hit och äta. Mannen åkte till jobbet och jag kastade barnen i badet då mina föräldrar åkt och sen efter att ha badat ett tag så vart det på med pyjamas och sen välling-mys i soffan innan jag bäddade ner dom i sängarna.
Rastade alla hundar igen och tog sen babyvakterna ut i stallet för att longera Pajsen på ridbanan, tur dom räcker långt. ;)
Efter att ha motionerat han så joggade jag en liten runda i skogen medan min mamma satt barnvakt och nu sitter man i soffan och ska strax rasta alla hundar igen innan sängen väntar.
Det gäller att vara effektiv ;)

Av Elin - 6 maj 2016 18:51

Idag så bestämde jag att dra ut ungarna till skogen. Så först satte jag ut alla hundar på gården (i hundgårdarna) och sen kom Johan hit och ville följa oss ut i skogen. Jag satte Milian i vagnen och tog frazze i koppel, Max gick själv och vi gick en fin runda på 2 km, fast det tog 40 minuter så vi var inte snabba. Men Max hade kul och frazze fick springa lös i skogen så han var helt slut sen.

Sen satte vi oss på gården, ute i solen och satt där tills klockan var 16. Då hade barnen hunnit äta lite isglass och min man hade just hunnit hem.
Det syns på hundarna att vi varit ute i nästan 4 timmar. Dom är lite döda, men det gör inget. :)
Blir sen ikväll att motionera hästarna och gå en promenad med hundarna.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se