Alla inlägg under januari 2016

Av Fru Lundgren - 7 januari 2016 18:31

Okej jag tyckte igår att det var kallt, men jag skulle inte ha sagt det. Idag är det kallare. Jag har varit ute och fixat i stallet så hästarna kommer att få stå inne inatt. Något jag tror dom skulle älska. Såg att dom verkade lite frusna idag då jag var där ute. Funderar om att börja ta in dom då det är så här kallt och låta dom stå inne i värmen. Pajsen blir ju så stel då det är kallt.
Höet tog slut idag och min man är på kurs och jobb, så jag är glad att min snälla granne lät mig hämta Hö hos dom så hästarna har Hö till i morgon. Sen så skulle mina föräldrar förbi min bror så dom tar med sig lite Hö till hästarna då. Sen i morgon vid lunch så ska vi hämta mer Hö av bonden.

Just nu sitter jag och barnen å kollar på Heffaklumpen. Max älskar den filmen och jag kan den snart utantill. Haha.
Skulle haft motionerat hästarna idag men i denna kyla så kände jag mig inte alls så sugen på att motionera dom. Nu säger SMHI att det ska bli varmare i helgen, något som jag hoppas på. Skulle haft varit och hämtat spån till hästarna och mer stö till ligghallen. Det finns alltid något att göra här. Haha.

Av Fru Lundgren - 6 januari 2016 19:57

Ja idag är det kallt och vet ni, fast jag ville stanna kvar i sängen hela dagen så valde jag att stiga upp. Fast det hade ju varit skönt att kunna ligga i sängen en hel dag. Men vem ska då ta hand om barnen och djuren?
Jag ser upp strax innan kl 10 med Max. Han och jag gick sen ner och rastade alla hundar, eller nja han satt i soffan och kollade på tv medan jag fick äran att rasta hundarna. Sen plockade jag fram frukost och gick upp för att ta ner Milian som vaknat. Jag och barnen åt frukost innan Max sen gick upp för att väcka min man. Medan Max var uppe så kastade jag ut alla hundar på gården igen och lät dom busa av sig.
Min man kom sen ner och vi alla klädde på oss för att fara till stan. Toretto skulle fixas och kollas. Han ramlade ju den 30 december och har sen dess varit halt. Hur det gick på besöket kan ni läsa i det tidigare inlägget jag idag skrev. Jag skrev även där att jag är less på dom som lägger sig i tror sig veta vad felet hos Toretto är. Synd bara att det dom påstår inte är i närheten av det som är sant.

Efter att ha varit i stan så passade vi på att mysa till det i denna kyla och vi gjorde varm choklad med masmallows. Grymt gott.

Efter att barnen fått fika lite så kastade vi dom i säng och lät dom sova. Jag klädde då på mig och tog iväg dessa fem galningarna ut på en promenad. Visst det var grymt kallt, men det var samtidigt så grymt skönt och jag hade så högt tempo att jag var helt varm i kroppen då jag kom hem.

Min man skuttade då ut i garaget för att fixa bilen och jag passade då på att ta det lugnt i soffan medan barnen sov.

Efter maten så passade jag på att skutta ut i stallet och nu ligger man i soffan under en filt efter att ha varit ute och ridit hästarna i -26 grader. Man blir lite stel och kall av att sitta på hästryggen. Jag tog med ettan som handhäst och slapp på så sett fara ut med henne sen. Båda hästarna var på tårna och jag funderar om att fara ut och galoppera dom lite i morgon, om det nu inte är så kallt.

Nu ska jag säga hej då till min man som ska jobba och sen blir det att se någon film. Barnen ligger redan i deras sängar och sover. Eller Max sover gott och Milian ligger och pratar lite med sin snuttefilt. Bäst att berätta hur hans dag varit. Haha. Söta lilla kotten.

Av Fru Lundgren - 6 januari 2016 16:43

Jag var idag in med Toretto för att kolla igenom han igen. Han är verkligen min lilla otursfågel och han är så vild att han gör sig illa. Som jag visste så hade han skulderbladet lite fel och öven ryggen efter att han ramlat i den 30 december. Jag lider med han men han är så vild och busig att det är svårt att hålla han lugn ibland. Han har koppel på sig ute och även halsband inne så jag lätt kan ta i han och hålla han lugn. Han är ju nu i den jobbigaste peridoden då han nu den 30 januari blir 8 månader. Nu är han den där dryga och duma tonåringen som man bara vill mörda vissa dagar. Jag berättade även att jag börjat låta han på gå löpbandet och jag fick tummen upp och nu även fått lite mer hemläxa som ska lägga in i hans träning. Så jag ser detta som ett bra täcken.


Många är på mig och tycker att jag borde ta bort han, att han är felavlad och att han har problem med höfter och det. MEN vi diskuterade det idag och NEJ han är varken felavlad och har inga problem med sina höfter. Att han fått en smäll över rygg/höfter då han var liten liten valp är inget jag kan styra över. Han hade en stor inflamation i kroppen och då han växt på tok för fort så har detta blivit "ett problem" för han. Kroppen ska då ta hand om en inflamation i hela kroppen och även växa. Så det blev kaos. Jag går ständigt på koll och vi ser skillnaden. Han kommer att bli en bra hund och bara nu musklerna får komma ikapp hans kropp och att kroppen sen lugnar ner sig i växandet så kommer han att bli som vilken hund som helst. Han har inga fel med varken höfter eller något annat, då vi kollat upp det. Men han har haft otroligt otur. Alla hundar kan ramla och slå sig, men då som i tottes fall har haft inflamationer i kroppen så gör det extra ont att slå sig. Så jag kommer inte att ge upp med han. Jag vet att han kommer bli bra med min träning och han kommer inte att kunna ge sina valpar detta problem, så jag kan avla på han om jag vill. Vilket är skönt då han är väldens snällaste hund =)


Så nu står jag och han i hårdträning för att han ska bli en bra hund och att han sen ska få leva med oss i många år =)

Jag hoppas ni alla kan ta och läsa detta och istället för att gå och tro er veta vad som är fel på min hund så hoppas jag att ni då kan läsa vad jag skriver och sen sluta gå och hitta på en massa saker. Jag gör alltid det bästa för mina djur och det är just därför jag går på kontroller med han för att kunna upptäcka problem innan dom blir för stora. Nu har nästan inga låsningar i kroppen och inga inflamationer, vilket jag ser som ett bra täcken. Han ligger inte hysteriskt och skriker av smärta (som han gjorde första gången han föll), utan nu är han pigg och glad. Alla djur/männsikor kan få låsningar i kroppen och bara för att dom får det betyder det ju inte att man måste ta bort dom. Mina hästar går hos kotknackare, precis som jag själv och vi lever ju. Så varför ska jag inte kunna rehablitera Toretto? Varför ska jag ge upp, då jag vet att han kommer bli bra? ni som sitter där ute och säger vad jag ska göra vet ju inte ens vad som är felet på han. Bara för att han är schäfer så betyder det inte att han har dåliga höfter. Jag har 6 schäfrar och ingen har dåliga höfter =)

Jag vet att folk där ute gör allt för att få livet surt för mig, men jag bryr mig inte. Jag vet att jag gör det bästa för mina djur och jag har både verterinärer och annat kunnigt folk vid min sida som hjälper mig med träning och rehab om mina djur berhöver det.


Så nu Toretto så hoppas jag att 2016 blir det året du kommer bli helt bra och att du kommer bli den grymt fina hunden jag vet att du är =)


 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Skapa flashcards