Alla inlägg under juli 2015

Av Fru Lundgren - 20 juli 2015 21:21

Sitter just nu här i soffan och vaggar barnvagnen med foten i hopp om att Milian ska somna. Min man är och jobbar, så jag är ensam hemma med hundarna och barnen. Vi har varit nere hos mina föräldrar nu i kväll och lekt med kusin Milo som var där med Ida. Max och Milo har sprungit runt och lekt som galningar. Eller ja Milo springer inte, han kryper. Men tro mig, dom två hinner vara överallt och busa.

Då min man idag for tidigt till jobbet så lät jag hästarna få stå idag. Jag har istället städat och fixat inne och min man har tapetsera. Så jag hoppas vi i morgon kan börja ställa tillbaka möblerna i matsalen. Just nu är det ju kaos där inne och det går typ inte att vara där. Så det ska bli skönt att snart få allt klart där inne. Ska också fixa ett nytt matbord och klä om stolarna. Så det kommer bli som nytt där inne. Skönt och vet ni, jag längtar tills det är klart och man kan få börja vara mer där inne. Det tror jag både Max och hundarna också gör. Just nu är vi ju som alla bara i tv-rummet då vi är inne och Max har ingen stor yta att leka på. Men han klagar ändå inte, vilket är skönt. Nu är vi ju mycket ute då vädret är bra. Så där får han ju göra sig av med mer energi. Vilken både han och jag tycker är skönt. Han är verkligen en ute kille och fast det ibland spöregnar så leker han glatt ute.

Nu ska man se vad det finns att se på tv och sen väntar sängen.

Av Fru Lundgren - 15 juli 2015 12:58

Ja idag då jag och barnen steg upp vid 9:30, så rastade vi alla hundar och matade dom innan vi sen drog iväg till mina föräldrar för att äta frukost med dom. Ibland är det verkligen skönt att ha dom nära så man kan droppa in där om man vill. :)

Jag har även satt hästarna på betet och just nu kollar jag på då Max leker med traktorn, Toretto sover gott under vagnen och Milian sover gott i vagnen.
Nu blir det strax att gå hem och kasta Max i sängen. Blir nog själv att lägga sig i sängen.

Av Fru Lundgren - 14 juli 2015 13:45

Sitter just nu i soffan och just tvättat lite hundfiltar som Toretto tyckte var grymt kul att kissa på. Ska strax upp och hämta Max som sovit lunch. Milian ligger här i soffan och kollar på lite leksaker i "gymmet".

Ska strax ner och kolla till hästarna. Tydligen har grannens ponny varit lös inatt och bråkat med mina hästar. Jag ber till gudarna att mina hästar inte skadat sig. För har dom gjort det blir jag sur. Dom har ingen ström i ponnyhagen har jag sett så den lär ju själv ha upptäck det och hon är inte så snäll mot mina hästar, då hon gör attack mot dom och är jätte sur. Min pappa hade sett henne tidigt på morgonen vara vid hagen och bråkat mot mina hästar. Men mina hästar hade inte gjort så mycket mot henne. Dom väntar väl på att hon ska komma in deras hade så dom kan ta henne då. Haha.

Av Fru Lundgren - 12 juli 2015 23:15

Vi gick igår och la oss vid 24 tiden och har sen kl 01 vaknat var 20-30 minut då valpen skrikit hysteriskt. Har i omgångar släppt ut han men han vägrade göra något. Det är seriöst jobbigare att ha valp, en att ha barn. Barnen sover då under natten, vilket valpen inte gör! Kl 06 somnade sen Toretto och hela familjen däckade då. Vaknade sen med ett ryck kl 11 av att larmet ringde på min mobil om att det var loppis i stan.
Tog sen Toretto, Ängla, bebe och båda barnen och for till mamma. Där har vi idag varit ute hela dagen, medan min man målade i matsalen och klippte gräset.

Önskar han kunde sova lika gott på natten....!

Bebe passade på att sola på mammas bro och höggravida Ängla tuggade på en pinne.
Milian sov som en stock i vagnen och Max fick bada i poolen.

Bäst att passa på att vara ute i detta fina väder då det nu har regnat typ varje dag i 2 veckor. Jag är något less på regnet och vill nu att solen och värmen ska komma. Hur normalt är det att temperaturen i juli ligger på 10-15 grader varmt på dagen och 3-10 grader varmt på natten? Det är verkligen inte sommar för mig.

Mia, min ena Medryttare hörde sen av sig och frågade om vi skulle rida ikväll. Vilket lät bra då jag kände att jag inte orkade ta alla hästar efter att ha fått lite sömn. Mia red Q och jag red Pajsen, men tog med ettan som handhäst så hon även fick komma ut och röra på sig. Vi red en härlig runda runt byn och pratade om allt mellan himmel och jord. Mysigt och helt underbart då vi typ inte hade ett ända mygg, knott eller andra insekter runt oss. Solen var blodröd och det kändes som om att sommaren verkligen är här nu.

Av Fru Lundgren - 11 juli 2015 22:45

Ja att ha valp hemma första natten efter den skiljts från sin kull och mamma, är inte kul. Toretto har hållit både jag och min man vakna hela natten. Tur att barnen i alla fall kunnat sova. Jag känner mig mer död en levande just nu!

Har longerat Ettan och Pajsen idag innan jag sen lät dom få gå ut på betet igen. Var även en stund hos mamma och pappa för att visa upp valpen och låta Max leka en stund. Sen var vi bjudna på middag hos våra vänner Rebecka och Chrille. Skönt att slippa laga mat då man är seg och trött. Efter att vi umgåtts med dom så åkte vi hem. Såg att min bror var hos mamma och pappa så vi stannade av där och lät Max vara med sin älskade morbror Erik. Vi åkte ut till havet där Max lekte med Eriks hund Rambo (en valp från första kullen av oss) och Toretto. Max gick och plaskade i vattnet som som inte tyckte var så varmt. Men han ville leka en stund. Åkte sen hem till mamma för att fika med familjen. Vi kom hem kl 22 och kastade då Max i sängen efter att han ätit sin välling. Jag, min man och Milian sjönk ner i soffan och var helt slut efter dagen. Hoppas att valpen sover bättre inatt! Nu ska vi försöka sova.

Av Fru Lundgren - 10 juli 2015 23:30

Idag steg jag upp strax efter kl 05 och började med att släppa ut alla hundar. Sen så gick jag upp och väkte barnen, klädde på dom och gav dom mat. Dom var verkligen trötta av att stiga upp så tidigt, men tro mig, det var jag med! Så vad gjorde vi uppe så tidigt?
Jo vi for till Hudiksvall för att hämta denna snygging.

Vi välkomnar nu Toretto, rakryggad långhårigschäfer, på 8 veckor.
Jag har väntat nästan 7 veckor på att få hämta han och nu idag fick vi hämta han, då han igår blev 8 veckor.

Barnen var väl inte lika glada att åka bil hela dagen. Så det var lite skrik och liv i bilen. Men jag tycker ändå att det gick bra. Visst blev man trött i skallen då dom skrek. Men barn är ju barn. Dom går inte att styra över så lätt. Vi kom hem nu ikväll vid 21:40.

Satte ihop Toretto med flocken då vi kom hem och alla luktade på han och sen brydde dom sig inte så mycket. Precis som vanligt. Min flock är inte så svår att sätta in andra hundar i. Ängla är väl den som "lever om". Men hon morrar och pratar med alla, utan att göra något. Hon kan morra lite mot katten också då han kommer. Men om katten går fram till henne gör hon inget mot han. Hon har gjort detta sen valp och vi har verkligen tränat att få bort det, men inget har hjälp. Så vi säger bara åt henne en idag att ge sig om hon morrar, vilket hon då gör. Ute kan hon vara med vem som helst utan att göra ett ljud av sig, men inne vill hon gärna ligga själv och ta det lugnt. :)
Nej nu ska jag försöka sova. Hoppas att valpen också vill det!

Av Fru Lundgren - 8 juli 2015 22:12

Sitter just nu i soffan och kollar på tv medan lilla bebe ligger i mitt knä. Milian sover gott i vagnen, Max sover gott i sin säng och schäfrarna ligger på filtarna på golvet och sover gott. Alla sover utom jag och marsvinen. Men jag ska snart också gå och sova. Ska bara skutta och ge kaninerna mat innan jag lägger mig.

Idag tog jag mig upp i sadeln igen, efter några dagars regnade. Dammade av Q's sadel och for på banan med han. Vad ska jag säga? Han var taggad, pigg och 200% samarbetsvillig. Vilket lädde till att då jag bad om halt så började han trippa och dansa i sidled. La jag på skänkeln så reste han sig upp på bakbenen, men det var jag berädd på. Han reste sig upp 3 gånger innan han sen gav sig och då kom nästa "problem" fast han hade långa tyglar så tryckte han ihop halsen och satte nästan hakan mot bringan (bogen), så jag fick arbeta med idag att få upp skallen på han och hitta rätt form. Efter lite lirkande så fattade han hur jag ville att han skulle gå. Han var grymt fin och lyssnade bra på mig. Flyttade sig perfekt så fort jag la på skänkeln och galoppen idag satt som pricken över i. Idag var han grymt fin. Synd bara att jag är så slut i kroppen, varför vet jag inte. Får även ont i ena axeln som gör att smärtan sprider sig ner till armbågen och även ut runt axelbandet. Det gör grymt ont och jag kan inte riktigt rida som jag vill. Måste ta paus och vila axeln ned jämna mellanrum. Detta har gjort att jag nu inte kommer kunna träna mer för Erica i sommar. Axeln fick sig en "smäll" då Q valde att förra veckan kasta sig åt sidan och försöka slita sig då jag skulle släppa han på betet. Så förra träningen hos Erica kände jag att min kropp ville dö. Jag hade tänkt fortsätta träna. Men då man ser små stjärnor då man tar i och lyfter eller rider längre pass, så kände jag att detta kommer bara bli värre. Jag har ringt min kotknackare och väntar på att han ska ringa upp mig. Hoppas han inte har semester. Så jag kommer att försöka motionera hästarna här hemma istället och hoppas på att få ryggen fixas snart. Helst igår. Haha.

Nu ska jag ta hand om djuren här hemma och sen sova. Hoppas ni haft en bra dag.

Av Fru Lundgren - 7 juli 2015 21:42

Regnet bara vräker ner och har gjort det nu i två dagar! Suck. Vart tog solen vägen? Det är ca 15-17 grader varmt ute under dagarna och runt 10 grader på nätterna. Ingen sommarvärme alls! Jag vill ha sommar och sol. Vill kunna sola, bada i havet med barnen, cykla med hundarna och ta härliga ridturer med hästarna under varma sommarkvällar. Men tydligen så kan man inte det. Suck.
Hästarna har fått lite ledigt och äter gräs på betet och mår bra. Q är lite halt då han har trampat på något hårt och ömmar i trakten på vänster fram. Men hoppas att han snart går att rida igen. Om 13 dagar är Ängla beräknad att få valpar. Längtar grymt mycket. :) ska bli spännande att se hur många valpar det blir. :)

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7 8
9
10 11 12
13
14 15
16
17
18
19
20 21 22 23 24 25
26
27
28 29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Skapa flashcards