Fam Lundgren

Alla inlägg under juni 2015

Av Elin - 17 juni 2015 23:29

Idag var det ettans tur att följa med på träningen. Det är ju med henne jag anmält mig att träna med, men då hon förra veckan inte kändes helt ok så valde jag ju att Pajsen då.
Så hur gick det, tror jag många av er nu undrar. Ja hur gick det?
Lastningen på gården gick klockrent. Tredje gången hon åker transport och hon går som vanligt rakt in och bryr sig inte alls. Skönt! Vi kom dit och ettan börjar att bete sig som en hingst och ska gnägga/brumma mot alla hästar hon ser. Hon var inte alls stressad och jag var inte nervös. Så allt flöt på. Inne på ridbanan blev hon lite på tårna då vi var 5 hästar på samma bana. Men lät henne få trava lite på volt i grimmskaftet innan jag hoppade upp. Idag handlade övningen om ställning och lydnad. Började att hoppa låga hinder (20-30 cm) som var felböja. Vilket betyder att vi måste hålla ut svängarna mer och komma rakt mot hinderna. Det gick jätte bra. Ettan skötte sig ändå grymt bra och visst gjorde vi lite tabbar, men vem gör inte det? Det är ju därför vi rider inför tränare så man kan veta vad som blir fel och träna på detta. Efter att ha rullat på dessa 2 små hinder i båda varven och även haft galoppbommar så la vi till 2 hinder. Nu står alltså hinderna som ett X och vägen mot dom blev också som ett X. Alltså vi hoppade in i vänster hörn högst upp och siktade in oss på höger hörn längst ner, sen vänster hörn längst ner och upp mot höger hör högst upp. Det låter ju inte svårt! Men vi skulle där i mellan hoppa in hästarna rakt, hålla dom raka och galoppera 2 galoppsprång innan vi styrde mot andra hörnet och då skulle hästarna komma rakt mot detta hinder, landa rakt och hålla ut på ytterhand så man kom ut på typ fyrkantspåret. Sen hålla det på kortsidan, svänga av rakt mot nästa hinder, 2 galoppsprång innan man svänga rakt mot nästa hörn. Så höll vi och rullade ett tag. Nyttigt kan jag lova. Och visst blev det att ettan ibland hoppade av för tidigt =jag inte var beredd så vi kom i obalans och linjen blev inte så rak. Men skam den som ger sig. I slutet satt allt bra. Sen så blev ettan trött och vi fick ta 2 diskutioner vid ett av hinderna då hon absolut inte tyckte att hon kunde hoppa det. Men sen tog och det och vi avdelade att hoppa en bana. Hon skötte sig så grymt bra för att vara första gången i sitt liv (förutom då hon kom hit från Holland) på en helt ny plats med nya hästar. Hon var samlad och lugn hela passet och stressade inte alls upp sig.

Så jag ser verkligen frammemot nästa träningar och jag kommer att anmäla mig i höst på pay and jump. Så nu taggar vi till och vem vet, nästa år kanske vi tävlar lokalt. Lastningen hem gick jätte bra och hon skötte sig bättre en vad jag väntat mig. Så jag är verkligen så nöjd över henne. Hon är verkligen det bästa som hänt mig. Många där borta, bland annat Erica (tränaren) tyckte att ettan såg fin ut i stegen och hade grymt bra språng. Sen tyckte Erica att hennes galopp var stadig och bra. Så det känns kul att höra andra som aldrig sett ettan, tycka att hon är fin. Det värmer. Då vet man att all slit gett resultat. För visst tycker jag att hon är fin, men alla tycker ju att just deras hästar är finast. Så därför känns det skönt att höra att inte bara jag tycker ettan är fin. I morgon blir det ett lugnt pass och sen i helgen funderar jag om att ställa upp övningen vi idag hoppade så att jag kan träna mer på den här hemma. :)

ANNONS
Av Elin - 16 juni 2015 11:19

Sitter just nu i soffan och ska strax dra med hundar och ungar till skogen. Tänkte att Max ska få leka där lite idag och hundarna ska få springa av sig energi. Dom bara älskar att vara i skogen. Efter att dom sprungit där hoppas jag att Ängla och campa kommer äta upp allt mat dom har i skålarna. Dom har nu i någon dag bara ätit lite och mest petat i maten. Har testat blanda i allt möjligt för att öka aptiten, men det hjälpte inte heller och jag har inte heller bytt foder på dom, så det kan det då inte vara. Men jag hoppas dom äter så dom blir mätta i alla fall.

ANNONS
Av Elin - 11 juni 2015 22:12

Sitter just nu i soffan och har ont i skallen. Jag har nästan haft nackspärr hela dagen idag. Har som just legat på gränsen till att få det, fast ändå inte fått det, tack och lov. Hade tänkt att motionera Ettan och Q idag. Men då min nacke inte viljat vara med mig och då det blåste så mycket, vilket blir blåsigt= busiga/vilda hästar, så valde jag att bara kolla till dom och ge dom mat. I helgen får dom nog mest troligast gå ut på bete, vilket jag vet dom kommer att uppskatta. Så då hoppas jag att dom lägger på sig mer i vikt. Dom förlorade ju mycket vikt då vi i våras nu kämpade mot den envisa masken som vägrade släppa dom. Men nu är dom maskfria och jag hoppas att vikten nu också kommer att öka på dom.

Alla hundar, utom bebe, ligger och sover helt utslagna på golvet. Bara lilla bebe som går runt och vet inte vart han ska lägga sig. Helst av allt vill han ligga i soffan med mig. Men jag tycker han för tillfället kan vara en stund på golvet. Funderar helt ärligt på om jag ska gå upp och sova. Så kanske huvudvärken släpper. Funderar om att försöka vända på dygnet och börja stiga upp 7-8 tiden på morgon istället för 9-10 tiden. Man får mycket längre dagar och kan hitta på mer då. :)

Vi måste i helgen också fara och köpa en ny bil då passaten inte längre vill vara med oss. Eller jo det vill den. Men vi vill inte vara med den. Haha. Någon som vill köpa en bil? :)

Jag svävar fortfarande på moln eler träningen igår och jag bara längtar till nästa träning. Hoppas att ettan går lika bra som Pajsen. Eller ja det gör ju inget om hon till och med går bättre en han. Då blir jag bara mer lycklig. :)

Nej gott folk nu ska jag sluta blogga för idag så får vi höras i morgon. Kram

Av Elin - 11 juni 2015 09:37

Jag är verkligen seg och trött i kroppen idag efter träningen igår. Men jag hade väntat mig mer träningsverk en vad jag har så jag ska inte klaga. :) Det var så grymt kul igår och jag längtar redan till nästa vecka. Funderar till och med om att anmäla mig till nästa sommars träningsvecka funderar då om att anmäla till alla 4 perioder. Jag har ju i år bara anmält till period 1 och 2. Visst jag tror att jag skulle kunna anmäla till 3 och 4 också om jag vill. Så vi får se hur man gör.

Max leker just med Milians babysitter medan Milian sover i vagnen. Jag ska snart upp och väcka min man och sen blir det att skutta ut i stallet och motionera Ettan och Q. Funderar också om att ta hundarna till skogen och släppa dom så dom får springa av sig energi. Spike och campa låg ute i hundgården typ hela dagen igår så dom var verkligen trötta då jag hämtade in dom vid 23-tiden. Skönt att dom trivs där ute. Här inne blir det oftast för varmt för dom och dom blir rastlösa. Så det är då skönt att ha en hundgård där dom kan få göra vad dom vill. Eller ja dom får göra allt utom att sitta och skälla. :)

Nu blir det frukost och sen ska Max få gå ut och leka på gården. :) Solen lyser ute men tyvärr så blåser det. :(

Av Elin - 10 juni 2015 22:30

Ja nu har jag ikväll varit på första Erica träningen för i år. Var dit för typ 3 år sedan och red. Jag hade anmält mig och Ettan dit. Men då hon i söndag inte kändes bra i vänster bogmuskel så valde jag att låta henne stanna hemma i hagen idag. Så jag tog Pajsen istället. Och helt ärligt. Jag var inte det minsta nervös. Jag var istället grymt taggad och riktigt längtade efter att få träna med hästarna igen.
Pajsen var lugn och fin hela tiden. Han gick rakt in i transporten och även han verkade taggad att få dra iväg ut på äventyr. Väl framme på plats så fick han äta gräs medan jag sadlade och fixade. Han klagade inte ;)
Vi skrittade fram och värmde upp lite innan träningen drog igång. Vi började med att trava på en serpentin där det var tre bommar utlagda två tre ställen så vi tränade att ställa åt båda hållen. Sen höjdes dessa bommar och blev istället tre hinder med 4-5 galoppsprång mellan. Och efter att vi hoppat dessa så skulle vi på ena kortsidan stå upp två steg i traven och sitta ner ett steg. Som då man ska byta sittben, sen skulle vi ta hinderna igen. Grymt bra träning. Så nu blev det att förflytta oss på ena långsidan. Där var det ett hinder, 3 galoppsprång, 3 stuttshinder och 3 galoppsprång till sista hindret. Pajsen gick hålla lite koll på benen och han skötte det bra så länge jag inte var där och störde han. Jag tappade ibland fokus och "slutade rida", utan åkte bara med. Så han började vingla och blev osäker. Men tog ändå allt jag styrde på. Sen blev det en oxer på andra långsidan och så typ en volt tillbaka där man då hoppade ett räcke. Så efter att ha hoppat på alla hinder och tränat lite så blev allt sen en bana. Började med serpentinen, vidare mot oxern och räcket i mitten för att sen ta serien på långsidan bakvägen en vad vi värmde upp på. Banan låg på 80-90 cm och Pajsen skötte sig som en ängel. Jag kunde inte ha varit mer stolt över han just nu. Fina fina killen. Han var så fin och lyssnade så bra att jag typ inte ville hem med han. Nästan så jag önskade att ettan kunde bli halt och inte tränas i sommar. Haha. Nej jag hoppas att Ettan ska vara fin nästa vecka. Visst hon är ung och mer grön i hanteringen. Men jag litar på henne och tror att hon ändå kommer göra sitt bästa.

En taggad Pajsen just innan jag lastade han för att åka till träningen. :)

Av Elin - 7 juni 2015 23:00

Det har varit kanon bra väder idag och jag passade på att motionera hästarna. Longerade Pajsen på banan och tränade på både tempoväxlingar. Grymt jobbigt enligt han, men grymt bra träning enligt mig. :)
Sen då jag tog och longerade Ettan upptäcker jag att hon är lite oren. Men inget synligt halt, men hon rör sig inte som hon ska. Hämtade min man och han såg samma sak. Inge varm eller svullen i benet. Började, klämde och kände. Hittade ingen! Men så testade jag trycka på bogmuskeln just vid armbågen. DÄR fick jag reaktion från henne. Hon vägrade stå still och började "hugga" mot min hand för att få bort den. Suck! Hoppas hon inte slitit ut bogmuskeln. Hoppas bara hon fått någon smäll eller något. In i stallet och massera med kylbalsam för att lindra smärtan och ev hålla borta svullnad. Så nu blir det Pajsen som får följa med på onsdag. Suck varför ska hon gå och göra sig illa nu då jag längtat efter att få börja träna med henne för tränare. Jaja inget att göra åt. Bara hoppas på att hon blir frisk fort.

Av Elin - 5 juni 2015 23:00

Det kom två tjejer idag från Piteå för att provrida Q då jag funderar om att dra ner på antalet hästar. Allt lät bra med dom men bara av att dom steg ut ur bilen och kom mot stallet så kände jag direkt 'nej!'. Jag berättade om Q och berättade hur han var, när jag köpte han, hur han låg i utbildning och att jag haft en kotknackare på han. Efter att ha berättat allt så frågar pappan i familjen 'hur kunde du ens tänka tanken att köpa en häst som du måste lägga ner så mycket tid till att fixa, det är ju sjukt att man ens köper en häst med så mycket fel?!' Jag höll på att tappa hakan. Vadå mycket fel? Alla hästar kan ju vara låsta i kroppen och behöva gå regelbundet hos kotknackare, precis som med oss människor. Så vad fan syftade han på?! Men jag bet ihop och tänkte att man ska ju inte döma folk. Dom ville se då jag red han och det gjorde jag. Red med mjuk hand och lite lösa tyglar som jag brukade och visade alla hans gångarter. Han kändes mjuk, avslappnad och grymt fin. Tjej nr1 hoppade upp. Och nu börjar kaoset. Här snackade vi inte om mjuka tygeltag och att hålla hästen i stabil, avslappnad och lugnt tempo. Händer upp i luften, hårda tygeltag (läs hårda slit och ryck i tygeln), flängridning och allmänt kaos. Påpekade flera gånger att hon INTE varken fick eller kunde slita han hårt i munnen. Fick som svar 'han går under lod och bär sig inte alls, han tappar ju bakbenen' ö.. Är det samma häst du red som jag nyss red??? Skulle inte tro det. Men det är ju klart. Enligt tjejerna så rider man så som dom gör då man rider klassisk ridning och alla hästar, låt mig citera ALLA hästar som är inridna på annat vis en klassisk ridning ÄR FELRIDNA! Kom ihåg det gott folk! Jag har sett klassisk ridning och inte fan var det då de dom bjöd på. Q var helt uppe i varv och tappade allt. Han bara sprang runt som en galning och dom drev och ryckte å slet och hade inte alls tydlig väg vart dom skulle. Varje gång dom passerade mig därnäst stod så stannade Q och var inte alls sugen att gå vidare, han började tillslut att backa och protestera då dom drev på han och jag såg förtvivlan i hans blick. Han fattade inte vad dom menade. Så fort han sänkte skallen och började arbeta rätt med bakbenen så slet dom upp skallen på han så hårt att hade han inte haft martingalen så hade dom fått hans skalle i deras skalle. Mitt hjärta grät och Q såg plågad ut. Stod och skrek flera gånger att dom måste ta tillbaka han lugnt och rida lugnt med mjuk hand, inte slita eller rycka sådär! Tror ni det gick hem? Nej, sen står dom och säger efter att dom ridit han, att deras häst dom har hemma lyssnar på minsta lilla tygeltag och skänkel, för hon är då så känslig jämfört med Q. Ö?! Jaha synd att ni tydligen inte red samma häst som jag gjorde. För Q är känslig och lyssnar bra på ryttaren om kemin stämmer. Jag bestämde då på plats att han inte ska säljas. Jag vill inte se hur förstörd han kommer vara efter att ha varit hos dom. Dom åkte hem igen och jag fällde en och annan tår och bad Q om förlåt för det han nyss varit med om. Bestämde där och då med min man, efter att tjejerna åkt, att skulle Q lämna mig så blir det att han får somna in! Då vet jag att han har det som bäst och INGEN kommer att rycka och slita i munnen på han.
Kastade ut han i hagen en stund och lät dom alla få lite hö. Sen kom Mia och Emelie så vi alla tre tog hästarna och gav oss ut på en skön tur i skogen. Berättade för dom vad som hänt tidigare under dagen med provridningen och dom kunde inte fatta hur och varför tjejerna red som dom gjorde. Varken Mia eller Emelie hade upplevt Q så som jag berättade. Så det är skönt att andra också ser han så som jag gör och ingen problemhäst eller en häst som är felriden.

Av Elin - 5 juni 2015 13:56

Sitter just nu i soffan och har lite ångest. Jag vet inte vad jag ska göra. Om man ska lyssna på sin hjärna eller sitt hjärta. Det är jätte svårt. Jag vet vad jag vill göra, men jag är rädd att dom vägarna jag går kommer att bli fel. Men samtidigt är jag rädd att om jag inte går dessa vägar så kommer jag ångra mig. Mitt i allt detta kaos så smyger sig ångesten på. Så jag känner att jag måste sätta mig ner och verkligen ta mig en stund och fundera lite.

Jag, barnen och hundarna har varit ute en timme idag på förmiddagen och lekt ute på gården. Det regnar inte idag. Men det är blåsigt, fast solen är framme. Så bäst att passa på ändå. Lite vind gör ju inget. ;)

Ikväll ska jag och mina Medryttare fara ut och rida i skogen. Kan bara skönt att då annat att tänka på en stund och andra att prata med. :)

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se