Alla inlägg under maj 2015

Av Fru Lundgren - 11 maj 2015 23:32

Min älskade man tog hand om Max idag på morgonen så jag och Milian kunde sova ett tag till. Jag var så trött att jag var mer sovande en vakna då Max väckte mig vid halv 8. Så jag är otroligt tacksam att min man kunde ta han. Jag och Milian steg sen upp vid halv 10 tiden och åt frukost innan hela familjen gick ut på gården i detta grymt fina väder. Max lekte runt på gården, Milian sov i vagnen, min man rensade bort allt dött från jordgubbslandet och vad passar då inte bättre en att vara i stallet en solig dag som denna. Så jag tog Quetcho ner på ridbanan. Red igenom han ordentligt idag och gick han grymt fin och mjuk i båda sidorna. Testade även galoppen och han tar nu stadig galopp i båda varven. Måste träna mer i höger då han gärna tar korsgalopp där med bakbenen. Men efter att ha tagit flera galoppfattningar redan idag så tog han direkt rätt galopp. Sen efter det passet så for jag ut i skogen och skrittade han. Max fick även idag rida Q och han blir så glad varje gång. Efter att jag ridit så hjälpte Max till att borsta Q. Och Max har även idag sagt 'mamma hästen quetcho', fast inte riktigt uttalat hans namn så som man säger. Men han härmade mitt uttal då jag sa namnet. Min duktiga lilla kille.
Sen gick vi in och åt lunch innan Max sen skulle sova. Vi var ute lite över 2 timmar i detta grymt fina väder. Det är ju bäst att passa på då SMHI hotar med regn nu resten av veckan.

Då min man for till jobbet 15:30 så orakade kaoset lös! Max grät och skrek vilket lädde till att Milian började skrika och gråta. Så där står man mitt i kaoset och försöker trösta dom båda. Men inget hjälpte. Så efter ett tag lyckades jag få tyst på dom och vi alla sjönk ihop i soffan och kollade på tv. Milian blev ju så grymt hungrig efter allt skrikande och Max passade på att krypa upp vid min sida och jag kramade om han med den armen Milian inte låg mot. Vi hade grymt mysigt och jag ville aldrig att den stunden skulle upphöra. Men middag väntade ju så vi fick avbryta våran mysiga stund. Tyvärr.
Efter en kväll hos mina föräldrar med mycket bus och lek för Max så hjälpte duktiga Max till att mata hästarna. Bäst att passa på att mata dom medan Milian sover så gott i vagnen. Man vet ju inte om han kommer sova lika gott hela kvällen. :)

Sitter just nu i soffan med en sovande Milian och väntar på att tvättmaskinen ska bli klar. Max var så trött och hade svårt att hålla sig vaken medan han drack sin välling. Gulliga lilla kotten.
Nu ska hundarna rastas och sen väntar sängen. Hoppas Milian vaknar snart och vill ha mat samt att han är villig att somna om fort så jag också får sova. Hihi. Önska kan man ju alltid. Det är alltid lite trix och planering som ska stämma in då man har småbarn.

Hoppas ni andra haft en bra dag.

Av Fru Lundgren - 9 maj 2015 22:45

Vaknade över att Max väkte mig vid 8:40 och det var skönt att han för en gångs skull inte väckte mig vid 6:30 som han nu tidigare i veckan gjort. Man blir så död i kroppen av att stiga upp så tidigt. Efter att ha bytt blöja på båda kottarna så skuttade vi ner. Max började direkt att leka med sina traktorer och Milian blev hungrig, så jag gav han mat och sen somnade han. Så jag och Max passade då på att äta frukost och rasta hundarna, samt ge dom mat. Det har spöregnar hela morgonen så efter att Max sovit lunch och min man kommit hem, så åkte vi alla till Leos lekland och lät han få leka sig av lite energi som han byggt upp. Han hade verkligen kul och sprang runt som en galning och skrattade och busade. Åkte sen hem och grillade kött. Så middagen bestod av grillat kött, klyftpotatis och sallad och till efterrätt blev det glass och ugnsvarma bananer i sirap. Gott var det kan jag lova och man åt så man typ sprack.
Efter att min man nattat Max och jag lyckas få Milian att somna på soffan så bestämde jag att gå ut till stallet. Tog alla tre hästarna och for ut och joggade med dom i nästan 4,1 km. Sen gav jag dom mat och sitter just nu här i soffan. Det var så grymt härligt väder idag. Solen lyste fortfarande, fåglarna sjöng och det var sådär härligt våtvarmt i luften, nästan som en sval sommarnatt. Så det var perfekt väder att motionera på och jag hoppas morgondagen bjuder på lika bra väder.
Nu väntar sängen för oss alla. Ska bli grymt skönt. Ska bara rasta hundarna innan jag lägger mig.
Hoppas ni alla haft en bra dag och bra kväll. :)

Av Fru Lundgren - 6 maj 2015 10:30

Igår dammsugade jag ju huset, vilket jag skrev här på bloggen. Men idag så syns det inte att jag dammsugit. Jobbigt att ha tre schäfrar som löser tussar. Så just nu kör Max runt med sin lilla röda traktor och skottar upp alla dessa tussar och gör högar av dom. Tur att det roar någon att det är hår överallt. Han har så kul att jag måste rent slita han från lekandet då jag ska byta hans blöja. Och det brukar annars vara han som kommer och säger till då han vill ha en ny blöja. Men inte idag. Vilket inte ändå är så bra då han är jätte röd under blöjan och jag smörjer in så fort man byter på han. Men nu då han leker så mycket så måste jag hålla koll och byta så fort han gjort något i blöjan. För gör jag inte det så blir det värre. Vilket jag verkligen inte vill då jag redan nu tycker så synd om han.

Jag sitter just nu en stund i soffan efter att ha startat en tvättmaskin. Milian ligger skönt i vagnen och sover och hundarna ligger lite här och var på golvet och sover. Så det är bara Max man hör då han pratar med sig själv då han leker. Funderar om att dra ut alla på gården och leka vidare där. Sen måste hästarna få lunch och jag ska fylla på deras kvällsmat.

Av Fru Lundgren - 5 maj 2015 23:08

Milian väkte mig vid halv 6 tiden och var hungrig. La han i dubbelsängen vid mig och matade han. Sen somnade vi båda och så väckte Max mig halv 7 och jag kände mig just då mer död en levande. Milian sov gott så jag lämnade han i sängen och gick för att ta hand om Max. Han är röd och irriterad i ljumskarna och varje gång han skitit så gråter han sen av smärta då det svider i ljumskarna. Så jag tvättade noga men försiktigt innan jag sen smörjde in han med zinksalva. Bar sen en grinig Max till dubbelsängen där vi sedan låg och lyssnade på några av Linus Svennings låtar. Max tycker det är så kul att lyssna på Linus och jag var så trött att jag nästan somnade. Sen efter att ha legat ett bra tag i sängen så samlade vi ihop alla saker och skuttade ner för att äta frukost. Då började Milian gråta och skrika och Max tyckte att det svet i blöjan så han grät också. Så jag hade lite fullt upp med att trösta dom. Gav Max frukost och matade sen Milian medan Max åt. Sen då killarna ätit klart och var nöjda för stunden så passade jag på att äta innan jag sen kastade ut hundarna och lät dom göra sina behov. Sen började Milian om att gråta och skrika. Så det var bara att börja trösta han och göra han nöjd. Efter lite kämpande så lyckades jag få han att somna i vagnen och då passade jag på att dra fram dammsugaren och städa huset.

Max hade roat sig med att skotta ihop lite hårbollar med sin traktor. Det är nu man ibland ångrar att man har tre schäfrar som gärna släpper lite mycket hår såhär års. Känns som om man inte gör annat en att städa och dammsugaren hinner typ inte bli kall förrän hundarna lyckats släppa lite tussar till. Så det är tur att man älskar dom. Just då jag dammsugit klart så vaknade Milian igen och fortsatte att vara ledsen. Så jag har suttit och tröstat han samtidigt som jag försökte läsa böcker med Max. Kastade sen Max i sängen och lät han sova lunch och då somnade sen Milian också. Så jag la mig en stund på soffan och lyckades somna en stund. Vaknade sen och hämtade Max.
Sen lekte han runt på golvet och för en stund så såg det ut som om han glömt bort sitt svidande.

Då min man idag kom hem vid 15 tiden så kände jag mig verkligen trött i skallen. Det tar på krafterna att vakna tidigt och sen ha barn som inte är nöjda. Men jag gör mitt bästa och jag älskar dom verkligen fast dom har jobbiga dagar.
Efter middagen och Max lekt mer vild en tam nere hos mina föräldrar så åkte vi hem och jag nattade Max medan min man tog hand om Milian. Då jag sen kom ner igen så passade jag på att gå ut i stallet. Longerade ettan på banan så hon fick arbeta lite. Hon var lugn ikväll och inte alls så busig som hon brukar vara. Men det gör ju inget. Efter att ha motionerat henne och gett henne mat i krubban så tog jag Pajsen och Quetcho ut på en promenad i skogen. Var mysigt att gå i skogen. Då jag kom tillbaka så gav jag dom mat i krubborna och sen fick hästarna sitt hö ute i hagen innan jag skuttade in för att se 'min hemlighet' på TV3. Just nu sitter jag här i soffan och ska strax gå upp och sova. Måste bara vänta på att Milians magknip lättar lite så vi kan gå upp. Tur att jag har min man så jag kan få hjälp av han att trösta Milian.

Av Fru Lundgren - 4 maj 2015 13:25

Milian sov inte så bra inatt och min snälla man hjälpte till att ta han. Sen då min man åkte till jobbet så tog jag sen över. Fast då sov Milian redan och ville inte ha mat förrän vid 6 tiden. Gav han mat och sen somnade vi båda i dubbelsängen och sov till 9-tiden då Max vaknade och ville upp. Så jag steg upp och fixade han. Gick ner med han och gick sen upp för att hämta lillebror.
Vi åt frukost och rastade hundarna och Max lekte runt inne lite, eller ska jag säga att han gjort ett kaos!

Hundbädden ska inte vara där den nu står. Det är Max som hämtat den och ville att den skulle stå där. Alla byggklossar är utrivna runt hela golvet och mitt i detta kaos så trivs min lilla kotte.

Vi tog sen och klädde på oss och gick ut på gården med alla hundar och la Milian i vagnen. Max gick runt och pratade och lekte medan jag städade stallet. Sen hjälte han mig att kratta ihop allt höskräp och kasta in i hagen. Sen matade vi kaninen och gungade lite. Gick sen och hämtade en banan så Max fick äta den ute innan vi sen gick in och han skulle sova. Jag och Milian (som sov i barnvagnen) ut till stallet igen och tog in Q. Borstade upp han och satte på han longersystemet och drog ner till ridbanan. Longerade han i 45 minuter totalt och i slutet fick han testa galoppera. Han höll stadig galopp i båda varven och vart så glad att få galoppera att jag hade svårt att få han att sakta av till trav igen. Han arbetade även på fint i traven och han har verkligen börjat bli en grymt fin ridhäst. Han blev grymt trött efter passet och efter att han fått sin mat i krubban och jag satt han i hagen igen så ställde han sig i solen i hagen och sov.
Jag och Milian gick då in och nu väntar vi på att storebror ska vakna så vi kanske ska gå ut och gå en promenad med vagnen. Sen strax efter 16 tiden så kommer min man hem och då blir det att fixa mat och umgås med han. :)

Av Fru Lundgren - 3 maj 2015 22:50

Dagen började med att umgås med familjen. Max lekte runt som en galning och hade kul. Milian hade magknip och tyckte att livet var allt annat en kul och min man passade på att måla lite i taket inne i matsalen. Det ska bli vitt tak och inte bara träfärgat som det är nu. Jag väntade på att ridbanan skulle bli ledig så jag kunde skutta ut och träna lite med hästarna. Vädret var grymt bra idag med sol. Tyvärr blåste det idag så jag var inte så sugen att ge mig ut på en uteritt då jag vet att mina hästar blir lika galna som vinden ibland.

Först ut idag var ettan. Hon är i värsta tiden nu och löser hår i mängder. Så hon brukar under dessa tider inte vara på bästa humöret då det gäller att arbeta. Så mina tankar om dagens pass var att hålla mig kvar och inte flyga av idag. Men som vanligt så går hon in och levererar på ett sett som bara hon kan. Började med att arbeta med formen i skritten, något som verkligen inte är hennes starkaste sida. Men hon testade bara kasta upp skallen två gånger och sen insåg hon att det är lättare att arbeta med mig och inte mot mig. Hon var även lite stel och bet tag i bettet på höger sida. Så lirkade på lite där innan hon blev mjuk genom hela kroppen. Rullade på i volter och tempoväxling i traven och hon var så där grymt fin och verkligen gjorde det jag vad henne. Galopperade sen runt på en 8 volt och gjorde klockrena galoppombyten. Hon var verkligen helt underbar idag och jag var så glad över dagens pass. Slutade med att skritta ut i skogen på långa tyglar och bara svävade på moln efter dagens pass. Jag som hade förväntat mig bråk och sura miner från henne. Gav henne lite mat i krubban innan jag sen satte henne i hagen igen och tog in Pajsen. Först hade jag tänkt att bara longera han då min rygg var helt död efter passet med ettan. Men valde ändå att rida han på banan. Mjukade upp med att rulla på stora och små volter. Sen så blev det galoppfattningar för han idag då han på så sätt måste konsentrera sig på att få med bakbenen och lyfta både rygg och rumpa. Så det är grymt bra träning för han då man ska bygga muskler på rumpa och rygg. Han var grymt fin och nästan för taggad på att arbeta så jag fick lugna ner han flera gånger och det är ju bara ett bra täcken. Det bevisar att han är pigg och fräsch trots sin ålder (18 år). Sen så är han så grymt härlig att rida då han nästan jämt är taggad på att arbeta och villig att göra allt jag ber han om. Skrittade även av han i skogen efter passet och det tyckte han var kul.

Sen åkte vi och hämtade mer Hö till hästarna och så åt vi middag hos mina föräldrar.
Max lekte runt där ett tag och hade jätte kul. Sen åkte vi och min mamma till stan för att handla, då vi typ inget hade hemma och våran kyl var lite tom.
Tanken var att motionera Q ikväll men då jag har fått ont i skallen så valde jag att ta han i morgon istället. Ska ju vara ensam med båda barnen nu då min man i morgonbitti börjar om att jobba så jag vill inte slita ut mig allt för mycket så jag kanske inte orkar att ta hand om dom. Bäst att ta lite nu och då istället så man orkar med alla andra roliga saker :)

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16 17
18 19 20
21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards