Alla inlägg under maj 2015

Av Fru Lundgren - 20 maj 2015 11:37

God morgon. Min morgon har varit allt annat en bra. Milian har haft ont i magen och bara gråtit. Sen då jag lyckades tillslut få i han mat och han somnade så sket han fulla blöjan och lite till. Jaha bara ta upp han och byta. Självklart så hade han ju ätit sig så mätt att då jag bytta blöja så spydde han lite och då jag tar upp han och ska torka så spyr han ner hela sig, mig och tvättstugan. Suck. Så där står man med en nu hungrig och grining bebis igen. Samt att Max står och skriker för att vill att vi ska läsa en bok. Det gäller en sådan gång att ta tre djupa andetag och sen börja om från början med allt. Nu har i alla fall kaoset lagt sig och Milian sover i vagnen och Max ska snart få sova lunch.

Sitter här i soffan och funderar på hur jag vill göra med djuren. Funderar på om jag ska satsa mer på hästarna och sätta hundarna på sidan eller satsa mer på hundarna och lämna ut hästarna på foder. Ja det är ett svårt val och jag vill helst inte göra något av det. Jag vill kunna satsa 100% på både hästarna och hundarna. Men då man har barn och tiden inte räcker till så mycket som jag vill göra så känns det som om att djuren blir lätt "lidande" av det. Så jag och min man ska idag sätta oss ner och prata om hur vi kanske ska göra.

Av Fru Lundgren - 19 maj 2015 08:59

Min morgon började kl 07:30, fast jag mer en gärna hade legat kvar och sovit minst 2 timmar till. Men med barn i hemmet så är det bara att gilla läget och stiga upp från sin grymt varma och sköna säng.
Max har inte kräkts sen igår vid 13-tiden. Han fick lite mat och vatten igår vid middagstid och även välling då han skulle sova och inget av det kom upp. Så det är ju bra. Idag har han ätit frukost och just nu är han full i bus. Han springer runt och jagar katten tillsammans med hundarna. Och jag vet inte vem som har roligast, men Max tjuter av skratt och katten bara älskar att bli jagad. Han är lite speciell våran älskade katt. Men det är skönt att han inte är en helt vanlig och "tråkig" katt som inte vill umgås med Max och hundarna.
Jag sitter då i soffan och kollar på Nyhetsmorgon där deras tema just nu handlar om självmord. Tråkigt att så många unga tar sitt liv och det är tråkigt att folk överhuvudtaget tar sitt liv. Vi måste vara rädda om varandra och ta vara på det vi har, för vi vet aldrig när vi kommer förlora det.

Milian sover gott i vagnen vid soffan. Han hade lite magknip så jag gungade han i vagnen och då somnade han. :)

Av Fru Lundgren - 18 maj 2015 14:30

Just för tillfället är Max piggare och springer nu runt och leker. Jag börjar fundera vad detta han har är. Han har spytt 3 gånger och det luktar inte magsjuka. Han har nu fått behålla det han druckit (vätskeersättning) och det har snart gått 1 1/2 timme sen han spydde sist. Han är piggare och typ helt frisk om man kollar på han. Just nu lagar han mat för mig.

Gott med kritor till lunch. Haha.
Milian sover gott i vagnen så det ger mig tid att umgås med Max. :)
Är så synd att Max är sjuk då det är 20 grader varmt ute i solen och vindstilla. Perfekt väder att vara ute och leka i. Men jag har öppnat altandörren så Max kan gå ut dit och hämta lite luft, vilket han uppskattar. Ängla ligger också på altanen och äter på ett tuggben Max gett henne. Bebe ligger inne på sina filtar och campa och Spike har jag satt i "lilla" hundgården. Ängla löper så hon får inte umgås med Spike så då passar det ju bra att han och campa kan leka i hundgården. Får en promenad blir det nog inte idag. Ska flörta med min man och höra om han kan ta hand om Max ikväll så kan jag då gå med hundarna.

Av Fru Lundgren - 18 maj 2015 11:56

Morgonen hos oss kunde verkligen inte fått en sämre start. Jag hade planerat en utedag med lek i detta fina väder. Men Max har fått magsjuka. Så just nu ligger vi på soffan och kollar film. Eller nja. Max somnade 11:40 och jag kollar ensam på filmen. Jag hoppas verkligen inte att lilla Milian också ska få magsjuka. Lider med han om han får det. Då kommer vi bli inlagda på barn, så jag hoppas att ingen annan en Max får magsjuka. Fast jag vill ändå inte att han ska ha det. Jag vill inte se han sjuk och dålig. Man mår själv så dåligt av att se dom.

Av Fru Lundgren - 17 maj 2015 23:35

Bebe hatar mig!!! Han är verkligen en typisk nakenhund. Han ligger bara under filtar hela dagarna och sover. Han hatar koppel, kläder och allt annat som han anser kan döda små hundar. Har i stort sett hela vintern tränat han vid att han inte dör av ALLT. Vi har gått korta promenader till och från brevlådan så han fått vänja sig, vilket mer eller mindre sett ut som om han verkligen kommer att dö. Idag gjorde vi premiär turen i skogen på en längre runda. Första halvan av rundan skrek han som en stucken gris och kastade sig i kopplet hela tiden. Han ville varken gå framåt eller bakåt. Så efter lite lirkade fattade han att om han går framåt så drar ju inte kopplet runt halsen. Men hela byn måste ha trott att jag dödade han. Efter att han i sett hur man går i koppel så insåg han att promenaden ändå var jätte trevlig och att man varken dog eller behövde skrika sig hes.

Tidigare idag har jag inte gjort så mycket. Max fick nya skor idag då vi igår glömde köpa det. Så nu slipper han springa i sina stövlar.
Sen då barnen sov lunch så passade jag på att vika bort tvätt från tvättatugan och lägga in det i garderoben. Tråkigt jobb, men det måste göras. Vad har jag mer gjort? Jadu. Inte så mycket. Max har lite feber och är väldigt mammakär så jag har varit med han och så har jag dammtorkat och fixat bland alla prydnader. Så nu börjar det bli snyggt hemma.
Stallet hade jag tänkt gå till idag. Men då Max var så hängig så sket jag i stallet. Hästarna får klara sig utan mig idag. Dom fick då mat och vatten i alla fall :)
Nu väntar sängen. I morgon åker min man på jobb igen så jag är då ensam med kottarna. Om vädret tillåter så blir det en promenad med hundarna.
God natt.

Av Fru Lundgren - 16 maj 2015 22:32

Ja gott folk idag kan jag verkligen inte klaga på dagen! Började dagen med att ligga hela familjen i våran stora dubbelsäng och mysa, lyssna på musik och busa tillsammans. Jag har verkligen haft tur och fått två av världens finaste barn. Dom får mig verkligen att må bra. Sen att jag har en grymt fin man också gör ju inte saken sämre. ;)
Efter att ha lämnat sängen och ätit en frukost tillsammans så bestämde vi att åka till stan och kolla runt lite. Jag fick ju pressent kort av släkten på några butiker i stan som säljer inredning. Så jag vart så sugen att åka dit och kolla om man hittar något. Kom hem med detta från Spets och Ting här i Skellefteå.

Så dom ska få komma upp i matsalen sen då min man renoverat klart där. :)

Efter att ha gått på stan så blev kottarna grymt trötta och somnade i bilen på väg hem. Så då vi kom hem så gick vi direkt upp med Max i hans säng och lät han sova vidare.

Jag passade på att mata Milian och sen lägga han i vagnen innan jag gick ut i stallet. Min man passade på att fixa med hästtransporten. Eller ska vi säga sanningen så river han den. Haha. Sen ska det på nytt golv, väggar och tak. Så hela transporten kommer bli som ny.

Ja tillbaka till det jag skulle göra. Bestämde mig för att ta ettan till skogen och låta henne få galoppera av energi. Tror ni hon gillade det? Ja det gjorde hon. Hon hade tyvärr lite för mycket energi så jag kände mig mer eller mindre som en liten löv i en höststorm, längst bak i tyglarna som krampaktigt höll fast för allt jag var värd. Haha. Hon var stark och tyckte att galoppen skulle gå i hennes takt. Så det blev lite bråk mellan oss. Varje gång jag tog ett hårdare tygeltag och bromsade ner så bytte hon bara galopp och fortsatte i samma höga fart. Så jag insåg nu att det jag förlorat under slutet av graviditeten då jag ej kunnat rida, är arm muskler. Jag kommer ha träningsverk i morgon så jag lär väl ha armarna så lång ner att jag utan problem man klia mig i knävecket. Haha. Efter att ha först låtit henne galoppera lite längre kliv så bestämde jag att nu fasiken ska vi galoppera kort. Och visst fick jag kämpa och lirka med henne. Men kortare galopp fick jag! Skam den som ger sig. Travade sen av henne och hon kunde sen på långa tyglar skritta hem. Så jag gissat att hennes överskottsenergi då hade tagit slut. Ska försöka fara ut med henne i morgon också. Men hur det passet ser ut vet jag inte en. Måste först kolla om alla kroppsdelar sitter kvar på mig då jag vaknar upp i morgon. Haha.

Efter att ha borstat, gett mat i krubban och satt ut henne i hagen igen så hämtade jag in Pajsen och Quetcho. Gick en härlig powerwalk med dom och tog med Milian som låg i vagnen. Det var grymt härlig att gå i skogen och jag tror verkligen att hästarna också tyckte det var skönt. Funderar att ta ett hårdare pass med dom i morgon. :)
Då jag kom tillbaka till stallet fick även dom mat i krubborna innan dom åkte ut till hagen igen och fick sitt lunchhö. Kom sen in och upptäcker att min älskade man just var klar med middagen. Det blev något så gott och lyxigt som grillad filé, klyftpotatis, potatissallad, vitlöksbröd och vanlig sallad med gurka och tomat. Grymt gott och jag insåg att jag verkligen var hungrig då jag mer eller mindre åt som en häst.

Efter att Max gått och lagt sig strax efter kl 20 så passade jag på att mata en hungrig Milian innan jag sen la ner han i vagnen och tog ut schäfrarna på en härlig powerwalk runt byn. Så idag har man verkligen varit duktig och hunnit göra mycket. Hoppas att morgondagen bjuder på en lika fin dag som idag och att jag inte har allt för mycket träningsverk.

Nu ska jag strax ta och natta kotten ett tag. Hoppas ni andra har haft en bra dag :)

Av Fru Lundgren - 12 maj 2015 22:41

Medan barnen sov lunch så sprack vädret upp och alla mörka moln som hotat att komma drog sig undan för en stund och solen kom fram. Det blev varmt och skönt ute så jag la Milian i vagnen och tog med han ut till stallet, så fick han sova lunch ute. Min man passade att måla taket inne i matsalen så nu är det klart. Nu ska det bara tapetseras och sätta upp nya lister och golv, sen är det rummet klart. Då ska vi sen börja med dom andra rummen. Men ja nu glider jag iväg från det jag skulle skriva. Haha.
Tog först ut Pajsen och tog han till ridbanan. Körde lite mjukgörande så som skänkelvikning, små och stora volter och tempoväxling. Jobbigt tyckte Pajsen men han blev så grymt mjuk och fin i kroppen av det. Svettig blev han också. Haha. Efter att ha gett han mat i krubban och suttit en stund i solen med min man och Max , som just vaknade då jag skulle ta ut Pajsen till hagen, så hade klockan tickat iväg så jag skyndade mig att ta ettan och longera henne. Blev tempoväxling även för henne. Hon tycker att ökad trav är lite jobbig så hon faller oftast in i galopp. Så vi tränade på att hon skulle hålla traven. Hon fick även galoppera och träna på kort och ökad galopp. Hon var lite svettig och trött efter det. Gav även henne mat i krubban innan hon fick gå ut i hagen och där fick alla hästar hö. Sen åkte vi till mina föräldrar och åt middag som Ida (min brors tjej) var där och lagat. Pasta med sås vart det. Grymt gott var de.
Sen kom regnet och det har regnat hela kvällen. Så jag har varit inne med Milian och hundarna. Min man nattade Max och sen åkte han till sitt jobb. Han jobbar natt i veckan så jag är ensam hemma med barnen under kvällarna/nätterna. Men dom sover ju ändå bara då så jag tycker det funkar bra. Jag tycker ju även att det funkar bra då min man jobbar dagtid. Vi har inte jobbiga barn och visst kan dom ibland skrika och vara stökiga. Men det hör ju till då man har barn. Bara att gilla läget och lugnt andas, för det kommer att lugna ner sig efter en stund.

Nej nu ska jag sluta blogga och så ska hundarna rastas och jag ska sova.
Hoppas ni andra haft en bra dag. God natt.

Av Fru Lundgren - 12 maj 2015 13:17

Min snälla och åter snälla man steg idag upp med Max vid 8 tiden och lät jag och Milian sova kvar i dubbelsängen. Mysigt. Sen kom dom upp vid 10 tiden och väckte oss. Fast Milian hade redan väckt mig och ville ha mat. Max kröp upp i sängen och la sig vid mig och så låg vi ett tag och pratade och Max lyssnade på musik via min mans mobil. Vi steg sen upp och åt frukost innan vi plockade in alla i bilen och åkte till BVC för att väga och mäta Milian. Han väger just nu strax över 4800 gram och har då gjort ett viktökning på över 700 gram sen vi sist var till BVC. Så mat det verkar jag då ha till han. Haha. Han är 54 cm lång nu också och hon tyckte att han var duktig som kunde följa med blicken samt lyfta huvudet så bra och vända/vrida på huvudet då han låg på mage. Det är något som han inte borde kunna göra redan då han inte ens är en månad. Han kan även vända sig från sida till rygg/mage och från rygg till sida. Så han är grymt stark. Vilket är lite farligt då man måste verkligen tänka efter vart man lägger han så han inte faller. Det är ju lätt att han gör det då han kan vända sig. Efter BVC så bestämde jag att Max skulle få bada innan han sov lunch. Vilket han verkligen inte sa emot. Han älskar att bada och det är så kul att se glädjen i hans ögon då han leker runt i vattnet.

Det är ju grymt ansträngande att vara på BVC och sen kolla då storebror badar, så Milian somnade på barbapapa puffen jag lagt han på.

Nu ligger Max i sin säng och Milian har just ätit lite. Nu ska han få sova i vagnen och jag ska ut till stallet innan regnet kommer. :)

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16 17
18 19 20
21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Skapa flashcards