Alla inlägg under april 2015

Av Fru Lundgren - 22 april 2015 21:21

Igår gick jag och min man upp med lilla Milian och la oss i sängen vid 24 tiden. Men lilla Milian hade andra planer då han en timme senare vaknade med magknip. Min grymt snälla man tog då och gick ner till soffan igen då jag hade sprängande huvudvärk. Ibland är det skönt att man är två och kan hjälpa varandra. Min man var nere med en otröstlig liten Milian som skrek mellan kl 01-03 tiden. Sen hade Milian somnat på soffan och min man vågade inte flytta han då han nu väl somnat, så dom båda sov kvar nere på soffan. Jag och Max steg sen upp vid 8 tiden och då kom min man och Milian upp till oss. Milan fick då mat och sen somnade han i dubbelsängen.

Kändes inte alls kul att väcka han och gå ner till dom andra. Man kände sig verkligen dum som tog upp han och bar ner han. Jag la han i sin vagn så han kunde sova vidare, vilket han glatt gjorde. Jag passade på att äta frukost och sen prata lite med min man innan BVC kom hit på ett hembesök för att kolla hur Milian mådde och väga han. Då Milian föddes på onsdagen (15/4) vägde han 3915 gram och hade på fredagen gått ner 330 gram och vägde då 3585 gram. Idag har han gått upp till 3870 gram, en viktökning på 285 gram sen i fredag! Så fast han är en baby som sover 4-5 timmar i sträck per natt så är det skönt att se hur mycket han gått upp. Sen efter att dom åkt så fick Max gå upp och sova i sin säng medan jag la Milian i barnvagnen och sen fick han somna ute på altanen medan jag och min man sen passade på att kratta stora rasthagen på baksidan av huset. Det blir lite mycket hundskit under vintern och det måste ju bort så vi passade på idag.

Sen kom min kompis Rebecka förbi och grattade att lilla Milian kommit. Han fick en jätte fin snuttefilt av dom. Min man jobbar med hennes sambo. Så vi brukar umgås ibland. Bara det att våra killar jobbar så mycket, samt att vi båda har barn. Så det blir lite om tid ibland att ses. Men det är alltid kul då man väl ses.

Vi var idag och hälsade på momme som nu fått komma hem från Umeå. Hon har varit där i 6 dagar och dom har tagit prover och fixat. Något jag inte kommer gå in närmare på. Max blev så glad och han har verkligen frågat efter henne då hon varit borta. Men vi har förklarat att hon är hos läkaren och skulle komma hem idag. Hon hade köpt en jätte fin snuttefilt. Så nu har Max 3 st som han gärna springer runt med hela tiden och myser med. Söta lilla kotten.

Nu sitter jag i soffan och vaggar Milian i vagnen. Lilla stackaren har magknip och jag lider med han. Verkligen inte kul att ha. Planen ikväll var att rida med min Medryttare. Men känner mig trött i ryggen efter att ha krattat gården. Så jag valde att ställa in ridningen. Är rädd att ta i för mycket så man kanske drar på sig någon sträckning eller något annat skit. Så det är bäst att ta det försiktigt nu då det ändå bara är en vecka sen jag var in på förlossningen. Jag kommer i morgon att försöka motionera hästarna lite. Kommer att försöka passa på då mina kottar sover lunch.
Nu ska jag vara social med min man och sen väntar sängen. Längtar tills jag får sova. Hoppas att Milian sover bättre inatt och slipper magknip :)

Av Fru Lundgren - 13 april 2015 13:17

Jag är ju som många av er vet i slutet av graviditeten. Är beräknad nu på fredag den 17/4 och har haft sammandragningar/värkar till och från nu i en månad. Jag har själv valt att åka in till förlossningen och be dom kollat upp så allt är som det ska. Folk är på mig HELA tiden och frågar och tjatar om lilla kotten kommit! Vet ni vilket stress och press det blir för mig? Min kropp är lite trött och slut nu, vilket är normalt och det blir ju inte bättre av att alla tjatar och är på mig om när han ska komma och säger till mig att det är ju bara att gå ut och gå och vara igång. Men hur vet ni vad jag gör under dagarna? Jag har inte bloggat på ett tag och vet ni varför? Ja det är då inte för att jag bara legat på soffan och låtit timmarna gå. Jag har varit så aktiv jag kan så om att vara med Max och min man. Samt tagit hand om huset, djuren och varit och hittat på roliga saker.

Visst längtar jag tills kotten kommer och får jag välja vill jag ha han här nu. Men jag anser att han kommer då han är klar för det! Jag har inte haft en jobbig graviditet. Senare tvärt om. Jag mår som bäst då jag är gravid. Så ni som tjatar om när han kommer och anser att jag har haft en jobbig graviditet. Tänk efter innan ni öppnar munnen. Skulle ni tycka det var kul att någon varje dag påpekade saker om er som ni själva vet om? Typ att gå ner i vikt, motionera mer eller att man inte gör saker. Det tror har inte att ni vill. Så tänkt då hur jobbigt det blir för mig att 2-4 personer per dag frågar/tjatar/lägger sig i hur allt går med mig graviditet! Jobbigt kan jag lova.

Av Fru Lundgren - 11 april 2015 07:40

Natten har varit bra. Har vaknat några gånger med ett tryck ner i bäckenbenet men inte några starka värkar. Så jag har kunnat somna om. Nu ska vi äta frukost och sen ska vi lämna Max hos mina föräldrar för att sen åka in till förlossningen och be dom kolla upp mig så det inte hänt något. Man blir ju lite fundersam då denna graviditet skiljer sig så mycket från förra nu i slutet. Så vi får se helt enkelt vad dom säger idag.

Av Fru Lundgren - 10 april 2015 21:27

Dagen har idag varit typ död! Jag somnade vid 03 tiden efter att ha kommit hem från förlossningen. Är öppen 4 cm och livmoderhalstappen är nästan helt utplånad. Dom ville lägga in mig i väntan på hårdare värkar men jag har svårt att sova på bb med alla larm som går hela tiden. Så jag fick fara hem. Vaknade vid 05 tiden och då hade min kropp sovit klart! Suck. Efter att ha försökt somna om så gick jag sen ner och la mig på soffan. Lyckades sen somna där och sov till kl 10. Gick sen upp och väckte både min man och Max. Dom sov så gott så.
Sen har jag lekt med Max idag. Har legat/suttit i soffan och han har hämtat sina favoritleksaker och böcker så vi har lekt och läst flera timmar. Min man har spacklat och fixat matsalen så snart fattas bara tapeterna.
Sen har vi varit hos mina föräldrar och ätit middag med dom. Max lekte runt och var med vild en tam som han ibland blir. Söta killen. Idag får han då inte panik av sin skugga som han tidigare fått. Vilket är skönt. Nu klappar han sin skugga och går vidare.

Resten av dagen har mest bestått av att vänta på att värkarna ska komma igång så vi ska åka in igen. Men värkarna har tagit semester idag så jag valde nu ikväll att gå ut och gå en härlig promenad runt byn i hopp om att kanske dra igång lite. Max, min man och Ängla fick följa med också. Ängla tyckte det var så kul att få lämna flocken och gå en promenad helt själv utan dom andra hundarna. Hon fick springa lös och lukta på alla goda dofter som finns i diket. Är så skönt med lydiga hundar. Dom andra är också lika lydiga med tillsammans så blir dom lätt döva då dom är lösa och dom vet att dom får springa och leka. Men det är ju viktigt att ta ut en och en ur flocken och träna dom också.
Nu ska jag återgå till att ligga i soffan och vänta på att mina värkar ska komma. Hoppas dom gör det snart!

Av Fru Lundgren - 8 april 2015 05:14

Ligger här i min säng och lyssnar på vinden som river i hela huset. Har legat vaken ett tag nu pga hårdare sammandragningar. Jag har inte kunnat lega ner då det smärtat i bäckenbenet och rygg. Men att sitta upp och sova är inget jag heller kan. Och jag har fått citodon utskrivet av barnmorskan, men dom hjälper mig inte alls mycket. Så det är bara att gilla läget. Tyvärr så jobbar min man och jag har ju inget körkort så att fara in till bb och be att dom kollar om förlossningen är på gång går inte heller. Så jag hoppas att detta lugnar sig så jag får sova ett tag till. Behöver det verkligen!

Av Fru Lundgren - 2 april 2015 16:13

Jag vaknade idag vid 04 tiden inatt och hade svårt att somna om. Det var varken värkar eller kotten i magen som väckt mig. Så varför jag var vaken vet jag inte. Hade inte heller drömt något. Somnade sen om i en lätt sömn och sen då Max vaknade efter 08 tiden var jag mer eller mindre död kändes det som. År frukost med familjen och sen drog vi in till stan för att handla lite och slippa stå där i helgen och handla. Åkte sen hem och plockade ut allt vi handlat och satte in det i kylen/frysen. Max vart så trött efter att vi handlat så han sov i bilen ett tag innan vi sen satte han i vagnen och gick ner till mina föräldrar för att grilla korv ute i det fina vädret. Max tyckte verkligen att det var en kul ide att äta lunch ute i detta grymt fina väder. Solen lyste och det var helt vindstilla där vi satt på mina föräldrars bro.

Sen fick grillningen ett tvärt avbrott då jag inte hade känt varken värkar eller fosterrörelser sen igår kväll. Så efter att ha pratat med bb så åkte vi och kollade så att allt var bra med kotten i magen. Vilket det var. Allt såg bra ut och varför han ej hade varit aktiv tidigare under dagen vet ingen. Det kanske är lugnet före stormen. Haha. Jag har ju 15 dagar kvar innan beräknad datum, så vi får se när han väljer att komma. Det är ju inget jag kan styra över. Han kommer när han kommer. Hoppas bara att min man är hemma då kotten väljer att komma. Hade ju varit tråkigt om han missar allt.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25 26
27 28
29
30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Skapa flashcards