Alla inlägg under februari 2015

Av Fru Lundgren - 24 februari 2015 13:44

Solen lyser och det är runt 1-2 grader varmt. Jag sitter just nu i soffan och ser på lyxfällan. Max sover lunch och hundarna har även somnat. Alla blev tydligen trötta efter att ha sprungit runt hela huset och lekt. För er som inte vet så kan man gå som runt hela bottenvåningen. Alltså hallen-köket-tv-rummet-matsalen-hallen. Så det blir typ som en stor bilbana. Vilket Max och hundarna tycker är kul. Man kan ju springa runt allt och busa. Katten har också varit med på ett hörn och busar. Medan alla i huset lekt runt så passade jag på att fylla och starta en diskmaskin och sen så hängde jag upp lite tvätt. Max hade råkat göra en liten olycka i sängen nu på morgonen då jag hämtade han. Så jag tog allt och kastade det direkt i tvätten. Sen så tömde jag och Max maskinen och fyllde på den igen med andra sängkläder. Så nu ska jag strax hänga den tvätten, innan man sen sparkar ingång en till maskin. Det blir mycket tvätt då man är en familj och speciellt då man är barn och leker å ha kul. Men glada barn är ju skitiga barn. Haha.

Min man beräknas komma hem vid 15 tiden och jag ska då direkt fara ut och motionera hästarna. Hade suttit fint att idag ha tillgång till en ridbana/ridhus. Men "våran" ridbana är inte uppskottad och sen är det is överallt där man skottat. Så det är inte alls kul nu. Men jag får rida runt byn istället. Funderar om att ta någon av hästarna som handhäst så man kan slå två flugor i en smäll.
Sen blir det att fylla upp Hö i hösäckarna. Var ut och gav dom frukost och ska strax ge dom lunch. Förut har jag som bara kasta ut stora högar med hö. Men har börjat fylla i säckar så jag kan hålla mer på koll så dom inte får för lite hö.

Av Fru Lundgren - 23 februari 2015 14:06

Efter att jag och Max ätit frukost så började vi med att vika tvätt och satt igång 2 maskiner med tvätt. Så vi har verkligen varit duktiga. Jag la Max i sin säng vid 11:40 och lät han sova lunch. Sen skuttade jag ut till stallet. Började med att först avmaska alla. Dom brydde sig inte så mycket Av det och sen medan jag väntade på att dom skulle svälja allt så passade jag på att fylla upp deras lunch hösäckar. Tog sen i Pajsen och lät han få äta sin myslie blandning. Sen tog jag ut Ettans och Quetchos krubbor och lät dom äta i hagen medan jag sen gick och kastade ut höet i hagen. Delade upp det i 4 högar så dom inte behöver bråka om maten utan att alla kan i lugn och ro äta. Stod sen och kollade en stund då dom åt och insåg att dom verkligen inte kastar i sig sitt hö, utan dom äter långsamt. Vilket är bra.
Gick sen in från stallet och upp i duschen. Tog en varm och härlig dusch, vilket var grymt skönt. Sen då jag just var klar så vaknade Max (hörde han via babyvakten) så det blev att torka och klä sig innan man sen gick och tog upp han från sin spjälsäng. Nu sitter vi i tv-rummet och Max leker med sina traktorer medan jag funderar vad man skulle ha gjort för mat idag. Jag och Max ska även strax ta och fika lite.

Av Fru Lundgren - 23 februari 2015 09:00

Jag och Max sitter just nu och kollar lite på tv. Han sitter på golvet och myser med katten och sitter i soffan och känner att jag har lite ont i skallen idag. Måste ta en tablett och sen efter frukosten funderar jag om att gå ut och gå en promenad med hundarna. Men det beror på hur min skalle börjar samarbeta med mig.

Sen ikväll då min man kommer hem så är planen att motionera hästarna. Måste även byta brodd på dom. Så jag har lite att göra där ute idag :)

Nu i skrivande stund kommer Max upp i mitt knä med en av sina böcker och vill att vi ska läsa. :)

Av Fru Lundgren - 20 februari 2015 23:53

Solen kollade fram idag och det var ett grymt fint väder och det blåste typ inget idag vilket var skönt. Jag tog en härlig tur med killarna runt byn tillsammans med min medryttare. Det var grymt skönt och det tror jag att hästarna också tyckte. Dom var lite pigga idag. Men det gör inget. Vi skrittade och pratade på om allt möjligt. Sen då vi kom tillbaka till stallet var tanken att jag skulle ut och rida ettan direkt, men jag gick in och tog det lugnt. For senare till mina föräldrar för att äta.
Efter att ha där någon timme så for vi hem och Max skulle sova. Min man nattade han och jag gick ut i stallet. Motion av ettan stod på schemat. Och jag har legat på latsidan med att motionera henne så jag skäms lite. Men ingen av hästarna har ju fått så mycket motion nu då jag ej kan vara på ridbanan och så blir min kropp tröttare och tröttare för varje vecka som går och man närmar sig slutet av graviditeten. Men i alla fall for jag ut med henne. Skulle bara ta en kort runda med skritt. Slutade med en längre runda men både trav och galopp. Hon var grymt fin och pigg. Hon hade gärna galopperat längre men jag bestämde att det gör vi kanske i morgon. Hon vart lite för pigg efter galoppen så jag satte fokus på att samla ihop henne och ville att hon skulle arbeta i formen i skritt. Något hon har lite svårt för ibland. Fick lirka ett tag innan hon slutade dansa runt på vägen och hon insåg att det jag ville var något som inte var så svårt bara hon lyssnade. Så hon lugnade sig och började arbeta rätt. Så efter att ha gjort det en stund berömde jag henne och lät henne skritta hem på långa tyglar. Hon gick helt avslappnad och lugnt hela vägen hem. Vilket typ aldrig hänt då jag ridit ut själv. Men hon har blivit en grymt fin häst. Jag är verkligen glad att jag köpte henne och det känns extra kul att det är jag som lärt henne allt hon idag kan. Pysslade om henne och kastade sen ut henne i hagen innan jag gav dom alla vatten och deras mat.

Sitter nu i soffan och har sett lite på tv med min man. Ska nu gå och lägga mig i sängen. Känner mig trött i kroppen efter att ha varit ute så mycket. Min kropp är typ stel som en planka så jag längtar till min back on track dyna i sängen. Vill bara lägga på den för att i morgon kunna vakna som en ny människa.

Av Fru Lundgren - 20 februari 2015 10:14

Sitter just nu i soffan och har nåde ätit frukost och lagt hundarnas mat i blöt. Max går runt här på golvet och leker. Vi ska strax upp och väcka min man då jag sen ska ut och rida med min Medryttare. Önskar att ridbanan var uppskottad så att man kunde rida mer seriöst pass och kräva mer av dom. Just nu blir det ju som bara skritt och lite trav.
Det är ovanligt varmt ute för att vara i februari. Vi har 5 grader varmt. Vilket vi inte brukar ha. Men jag ska ändå inte klaga. Vi hade ju kunna haft 40 grader kallt också. Och då går det ju inte att göra något. Så jag är ändå glad att vi inte har så kallt.

Av Fru Lundgren - 17 februari 2015 23:57

Efter att jag idag låtit min man fara iväg ut och leka med sin skoter så kom han in och frågade om jag och Max ville åka skoter. Vilket vi ville. Så klädde på oss och for iväg en liten runda. Max älskade det. Han pekade och små pratade hela tiden på saker vi körde förbi. Sen då vi kom hem åkte vi till stan för att snabbhandla lite saker till middagen och jag hämtade ut avmaskningen till hästarna.
Mina föräldrar kom sen hit och vi alla tillsammans åt middag och sen glass som efterrätt. Nu då Max har fyra tänder på gång så tyckte han att kall glass var skönt att svalka munnen med. Vilket jag förstår. Inte lätt då tänder kommer. Och det vet jag då mina visdomständer är påväg.

Hade tänkt att skutta ut och rida ettan så fort Max somnade men då kom jag ju på att min man ska ju åka till jobbet den tiden och jag kan inte alls rida ikväll. Suck. Men får ta henne i morgon istället på ett långt pass.
Gick ut och gav hästarna mat sen sjönk jag ber i soffan och höll typ på att somna. Hundarna är också helt trötta och har typ sovit hela kvällen. Inte lätt att vara ute i hundgården och få frisk luft. Eller ja det är bara schäfrarna som varit där. Dom andra tre hundarna vill inte vara där så då slipper dom det.
Ligger nu i sängen och ska nu säga god natt till er alla där ute. Hoppas ni haft en bra så hörs vi i morgon. Kram

Av Fru Lundgren - 17 februari 2015 14:01

Steg upp tidigt idag för att Anticimex skulle komma och göra en besiktning på alla våtutrymmen. Det är våran försäkring som skickar ut var femte år så man på så sätt ska undvika vattenläckor och dom informerar om lite saker.
Åt sen frukost med min man och Max. Sen så skuttade jag ut i stallet. Det blåser grymt mycket idag så jag är ändå glad att det bara är noll grader ute. For och körde killarna med vagnen runt byn. Dom vart grymt glada och nästan lite jobbigt pigga. Men det gör inget. Kom i alla fall hem sen med trötta hästar efter att ha kört dom. Hade tänkt motionera ettan också. Men min kropp kändes stel och trött så jag gick in och får ta henne ikväll ut på ett pass.
Gav hästarna lunch och nu sitter jag inne och kollar på då Max leker runt som men galning. Min man for iväg och körde skoter. Jag har ju fått vara i stallet så tycker jag att han ska gå lite fritid och göra det han vill. Man måste ibland få komma bort från allt ansvar och göra det som man tycker är kul.

Av Fru Lundgren - 16 februari 2015 15:16

Denna vecka jobbar min man natt så jag kan hela denna vecka passa på att rida hästarna innan det blir så mörkt ute, vilket jag tycker är grymt skönt. Solen lyser och vi har bara haft -2 grader i skuggan. Men då blåser det typ storm så man tror att det är kallare en vad det är. Jag passade på idag att motionera hästarna. Tog först ut Q på en barbacka tur och tog då med ettan som handhäst och for runt byn. Mysigt var det. Sen tog jag ut Pajsen på samma runda som jag tog med dom andra. Alla hästar var grymt pigga och jag funderar i morgon om att fara ut och köra killarna och rida ettan så dom får trava av sig energi. Det tråkiga nu är att vägarna är bara is och ridbanan är igensnöad och med så hård snö att man inte kan rida i. Vilket lett till att hästarna stod typ hela föra veckan och kom bara ut på skrittpass. Efter att ha ridit så stod jag och kollade på hästarna i hagen. Upptäcker då att det är mask i deras skit som dom sket då jag kollade på. Suck! Blir att avmaska dom i morgon. Nu fick jag svar på varför Pajsen går upp och ner i vikt som ett jojo. Jag avmaskade dom i sommar så nu kör jag en kur till och hoppas att detta nu ger sig. Annars får jag dra in på kliniken och be att dom kollar upp dom.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13 14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards