Alla inlägg under januari 2015

Av Fru Lundgren - 10 januari 2015 12:23

Eller kan man säga så? Hm. Det är ju inte morgon nu men i alla fall jag skriver så. Haha.
Max leker just nu runt på golvet med hundarna och vi ska strax ut och leka i snön på gården. Min pappa var hit igår och skottade hela gården med traktorn. Syns det idag? Nej verkligen inte. Vi har fått 15 cm snö bara inatt och igår hade vi fått 15-20 cm snö. Vägarna är oplogade och jag kommer dö om jag ska ut och gå med barnvagnen idag. Jag kommer bara köra fast. Suck. Hästarna är då mer vilda en tama. Kollade ut och såg tre galna hästar galoppera, stegra, bocka och busa runt i hagen. Och det värsta av allt är att killarna som är äldre var typ mer vilda en ettan. Det är ändå kul att se mina hästar så glada och busiga. Det tar jag som ett tecken på att dom trivs. Ska försöka ta mig ut och motionera dom idag också. Funderar om att köra killarna idag. Min rygg är inte på topp och jag orkar inte rida alla tre. Så blir nog att bara rida ettan och så köra killarna. Då får ju som ändå alla komma ut och slipper anstränga min rygg och höfter allt för mycket. Önskar också att jag kunde lita mer på ettan så jag vågar köra henne. Men hon är lite för busig och jag är rädd att något ska hända. Jag är lite för nojig över mina hästar. ;)

Nej nu vill hundarna ut och kissa så bäst att släppa ut dom innan en stor olycka händer. Haha

Av Fru Lundgren - 9 januari 2015 23:30
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Fru Lundgren - 9 januari 2015 15:31

Jag och Max steg upp idag vid 11 tiden fast jag hade ställt larm på mobilen så ringde det inte! Suck. Men ja i alla fall. Sen åt vi lite och lekte runt med hundarna. Så ringde moffe (min pappa) och sa att han nu skulle börja skotta deras gård och sen ta våran gård. Jag satte Max i barnvagnen och gick då ber och lät Max kolla på då moffe skottade. Och det var verkligen kul tyckte han. Sen gick vi in och åt frukt med momme medan moffe for och skottade våran gård. Jag lyckades ju bara köra fast två gånger med barnvagnen på våran gård och Max satt och skrattade så han typ grät. Han gör alltid det då det går fel för andra. Busiga unge.

Just nu ligger Max och ska sova en liten stund innan vi sen ska äta och leka ännu mer. :)

Av Fru Lundgren - 8 januari 2015 12:55

Idag är det nästan 1 grad varmt och så snöregnar det. Inte alls kul. Jag hade tänkt göra så mycket idag. Men i detta blöta väder är det inte ens kul att tänka tanken att gå ut. Suck. Men ja vad kan man göra? Jag kan ju tyvärr inte styra över vädret. Bara att acceptera läget och försöka göra det bästa av situationen. Kommer nog gå ut på gården och låta Max åka lite pulka medan hundarna leker och busar. Just nu ligger jag och Max i soffan och kollar på tv och myser med smilla.

Bilden är lite mörk men jag tror ni ändå ser att det är Max och smilla :)

Av Fru Lundgren - 8 januari 2015 00:15

Ja idag var det tänkt att vi skulle stiga upp tidigt och fara till stan för att komma hem innan lunch. Gissa vilka som vaknade kl 10? Så det sket sig ju. Planen var att fara och köpa lite ny inredning (tavlor och hyllor) och vaccinera campa och fjant. Men gissa vem som kom till stan utan hundar? Haha. Ja ibland är man så duktig. Hittade grymt fina saker idag och dom blev så grymt fina i huset. Nu ska man bara börja måla och tapetsera väggarna klart och sen kommer huset verkligen bli så grymt snyggt.
Efter att ha varit i stan så kom våran nya tvättmaskin då våran andra (drygt 1 år gammal) valde att gå sönder. Suck. Men ja i alla fall. Max tyckte det var grymt kul att se lastbilen komma med den. Fick han gå upp och sova lunch. Jag sjönk ner på soffan med min man. Vi båda kände oss helt utan ork.
For sen och åt middag hos mina föräldrar. Och så lekte Max runt där och var som vanligt mer vild en tam. Haha. Vi for sen hem och nattade Max och jag gick då ut i stallet och hade först tänkt rida på banan med ettan. Men så kände jag att jag ville rida ut. Stod och funderade om jag skulle rida barbacka, men valde att ta sadeln och nu i efterhand var det ett klokt val! Hon var typ rädd för ALLT! Alla vi mötte var monster och snön vid vägen skulle bara mörda henne. Trots detta var hon så grymt fin i traven och galoppen sen. Hon bjöd på bra och hade bra undertramp, men vart en liten smula tung i munnen. Så jag fick lirka med henne. Men hon var ändå fick. Älskade häst. Kom på då jag red från gården att jag glömt att ta på bootsen. Men tänkte att hon trampar sig nog inte. Allt gick bra tills vi nästan var hemma på gården. Då valde hon att lägga frambenen i kors och trampa fast sin vänstra hov med höger hov. Suck! Idiotiska häst. Men ja vad ska jag säga? Får väl skylla mig själv. Jag tror förresten att hon är inne i någon trotsperiod igen. Hon gör allt i stallet hon vet att jag inte tycker om. Så som steppar i sidled i gången, skrapar med hoven i marken och kastar med skallen så kedjorna smäller mot väggen. Så jag blev förbannad och röt till efter att ha sagt nej ett X antal gånger. Och vet ni? Hon verkade fatta att mitt tålamod balanserade på en liten tråd. För hon stannade upp och gav sig. Skönt att hon lyssnar på mig. Insåg sen att klockan var så mycket att jag bara hoppade upp på Pajsen och skrittade barbacka i 20 min med Q som sällskap. Jag får ta och motionera dom mer i morgon. Funderar om att dra ut och köra killarna. Är också sugen att hoppa ettan, för det är något vi båda saknar. Gav hästarna mat och vatten innan jag sen skuttade in. Eller ja skutta är väl att ta i. Innan jag sen vankade in som en pingvin borde det stå. Haha. Man blir så grymt snygg då man är gravid och ska gå. Man vaknar som om ens knän inte vill böja sig. Haha.
I morgon är det bara jag och Max hemma igen så vi får se vad vi hittar på. Kanske drar med hundarna ut på en promenad eller ja tanken var väl det. Så vi får se om min stela pingvin kropp vill vara med och göra det till handling och inte bara tanke.

Nu ska jag sova. God natt alla där ute.

Av Fru Lundgren - 6 januari 2015 23:34

Nu är alla hundar rastade och duschen väntar. Sen ska jag bädda ner mig i sängen och sova. Hoppas ni alla där ute haft en bra dag. Kram

Av Fru Lundgren - 6 januari 2015 21:43

Hade planerat att vara i stallet idag. Men jag har varit seg och frusit hela dagen så det var som inte lockande att gå ut i denna blåst och rida hästarna. Var till Solbacken och handlade lite med min familj och sen har jag bara legat under en filt på soffan. Har varit och pussat på hästarna och sett till att dom fått mat och vatten i alla fall. Sen har jag inte gjort så mycket mer. Lekt och busat med Max också. Men det måste man ju göra då man har barn. :)
Sitter just nu i soffan och har kollat runt på lite saker jag är sugen att köpa i morgon då jag och mamma ska till stan. Blev ju BARA 650 kr för allt jag hittade. Haha. Fast det dyraste är en hylla för 399 kr. Ska även in på Jacks och kolla på tavlor och lite annat smått och gott. Så jag kommer bli fattig. Haha. Men huset kommer bli så snyggt och det är ju det jag vill. Campa och lilla fjant måste också in och vaccineras i veckan. :)

Av Fru Lundgren - 5 januari 2015 17:15

Ja jag brukar inte klaga på min son. Men denna förkylning han just nu har går mig på nerverna. Han hostar på nätterna då snoret rinner ner i halsen och detta leder ju till mindre sömn för han. Mindre sömn leder till trött unge på dagen och det i sin tur leder till att Max grinar och skriker för minsta lilla sak. Han leker snällt en stund och så efter ett tag sprutar tårarna och humöret är i botten. Så hela hans humör går som ett jojo upp och ner. Vilket inte alls är kul. Han skriker och gråter även då man ska klä på han och gå ut för att åka vagn. Så allt är jobbigt för han just nu vilket leder till att jag blir trött och slut. Tycker så synd om han då han mår såhär och jag känner mig maktlös. Lider verkligen med han.

Nu idag då max sov lunch så passade jag på att skutta ut i stallet. Har tömkört Pajsen och verkligen arbetat ihop han. Så han var helt seg och trött efter passet. Han vill gärna smita undan då det blir jobbigt så att tömköra leder till att jag lättare kan hålla koll så han ej kan smita undan arbetet. Han stod sen helt stilla lös i gången och sov då vi kom in i stallet igen så jag tar det som ett gott täcken. Då vet man att han verkligen har arbetat genom hela kroppen. Han arbeta på grymt bra och i slutet fick jag driva på han då han gärna bara ville stanna och avsluta passet. Så i morgon blir det ett lugnare pass.

Ska nu ner till mamma och äta. Sen blir det att försöka ta ut dom andra två hästarna. Funderar att fara ut på ett kravlöst pass med ettan och sen ta Q på banan och låta han arbeta så som Pajsen. Fast jag måste rida han då han inte riktigt har fattat sig på detta med att tömköra. Han blir lite förvirrad och vi tar det lugnt och små steg framåt.
Så jag hoppas att min kropp också är med på allt detta. :)

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6
7
8 9 10 11
12
13
14
15 16 17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards