Alla inlägg under januari 2015

Av Fru Lundgren - 25 januari 2015 15:57

Solen lyste idag och det är bara -8 grader ute. Så efter frukosten tog hela familjen en härlig promenad och fick sällskap av min mamma. Vi bäddade ner Max i barnvagnen, vilket även han tyckte det var skönt att få komma ut och få i sig frisk luft. Han blev sen så trött att då vi kom hem så fick han gå upp och sova i sin säng.

Jag fick då ut i stallet och passade på att rida ettan lite. Vart så sugen att rida barbacka och visst funderade man på hur det skulle gå. Hon är ju lite busig ibland. Men hoppade ändå upp och oj vad fin hon var hela rundan. Vi skrittade 40 minuter i djupsnön i skogen. Hade tänkt ta ett kort pass. Men det var så mysigt att vi tog ett längre pass. Vilket min svanskota inte gillade. Men det sliter jag för stunden i. Jag njuter av hur fin hon var under passet. Lyssnade grymt bra och busade/bråkade inget med mig.

Kom sen tillbaka till stallet och tvättade då hennes mugg hon har på ena bakbenet som vi bråkat med sen några veckor tillbaka. Sen lindade jag om det då jag är rädd att hon ska förfrysa huden då jag tvättar och smörjer in den. Kastade ut henne i hagen igen gick sen in. Min kropp var för trött för att ta killarna också nu.

Sitter nu i soffan med sjuka Max och pratar med han. Febern ligger nu på 40,4 grader och han både hostar och är täppt i näsan. Inte kul. Ögoninflammationen har blivit lite bättre vilket är skönt. Jag lider med lilla Max.

Av Fru Lundgren - 22 januari 2015 21:23

Ja jag kom ju på att det var ju bra att jag som gjort allt klart som jag ville göra för kl 20 började ju familjen annorlunda och sen kl 21 så var det ju djurskyddarna.
Det är bara jag och hundarna vakna. Min man sover sen kl 20 och Max sover sen strax efter 19 tiden. Han var så trött av all feber och förkylning att vi bestämde att han skulle få go och sova tidigare ikväll. Det tackade han inte nej till i alla fall. Jag ska sen upp och se om man han vill äta lite. Vi fick i han välling vid 18 tiden och sen ville ha han inte äta då vi skulle natta han. Älskade lilla kotten. Lider med han. Febern låg på 40,4 nu då vi la han i sin säng. Så blir att ge han mer alvedon då jag sen ska sova. Hoppas för Max bästa att han kommer sova mycket inatt. För det behöver han.
Nu efter att djurskyddarna är slut så hade jag tänkt gå och ge hästarna nattmat och sen duscha innan sängen väntar.

Av Fru Lundgren - 22 januari 2015 16:29

Ja Max har hostat hela natten vilket gjort att han vaknat till lite nu och då. Så jag har varit in till han och tröstat han samt vaknat till varje gång han hostat. Så ja ni kan ju räkna ut hur mycket sömn jag fått! Men mellan kl 06-10 har Max fått sova utan att hosta. Vilket jag tycker är skönt.
Var tänkt att jag och M-L skulle rida ut idag. Men ställde in det då jag vid lunch började känna att migränen kom krypande. Suck. Tog en tablett och la mig på soffan. Strax efter 13 hade migränen lättat och jag bestämde att ta alla tre hästarna ut på en promenad. Så skönt att kunna ta alla och gå med. Efter att ha gått en härlig promenad med dom så fick dom mat i krubborna och sen lite hö och vatten i hagen. Gick in och värmde mig en stund innan jag sen tog schäfrarna och gick en runda runt byn. Dom är ju dom hundarna som kräver mest motion så jag orkade inte ta med smilla och Bella fick vara hemma med bebe, min man och Max. Fast Max sov lunch. Schäfrarna blev grymt glada att få komma ut och jag kasta snöbollar till dom ut på ängarna så dom verkligen fick plumsa i den djupa snön och busa. Snälla hundar jag har då vi möter bussen och hundarna är lös. Skriker på dom att komma och alla kom och satt sig vid mig. Sen efter det kom en taxi och då var hundarna just påväg upp från diket så jag höjde min hand och sa sitt. Alla sätter sig direkt i diket och låter taxin passera innan dom sen kommer upp på vägen. Jag bara älskar att mina hundar är så pass lydiga fast jag aldrig gått något kurs med dom. Den ända minus just nu är att grannens kompis har tre hundar som vi nu mött några dagar och dessa skäller grymt mycket vilket lätt till att mina skäller tillbaka. Men jag får ju tyst på dom. Fast det är störande att dom skäller. Alltså störande att mina skäller. För mig spelar det inget roll om andras hundar skäller. Men jag vill inte att mina ska skälla. Jag är ingen sådan som lägger mig i hur andra har sina hundar. Det är deras hundar och inte mina. Det jag anser som jobbigt kanske andra tycker om. Så det är upp till var och en hur dom vill göra med sina djur. Visst kan jag bli sur om en ägare har sin hund lös och denne kommer och anfaller mina. Men jag kan inget annat göra en att be ägaren ha koll på sin hund och skulle det bli bråk och sår på mina hundar så får man ju ringa polisen. :)

Av Fru Lundgren - 21 januari 2015 23:50

Ligger just nu i min säng och ska försöka sova lite. Max vaknade till vid 22 tiden och jag var då upp och tröstade han. Gav han nässpray och torkade hans variga öga innan jag sen vaggade han sakta in min famn så han somnade om igen. La då ner han i spjälsängen och smög sen ut igen. Har hört via babyvakten att han hostat flera gånger men han har då inte gråtit vilket är bra. Han kändes inte lika varm då jag var upp till han. Så jag hoppas att alvedonen gör sitt jobb. Vaknar Max till igen så kommer han att få en ny alvedon. Så hoppas jag att denna förkylning snart ger sig.

God natt. Kram

Av Fru Lundgren - 21 januari 2015 21:04

Tanken var ju nu ikväll då Max hade somnat att jag skulle ut i stallet och motionera hästarna. Men då Max nu ikväll fått 40 graders feber så var jag bara ut och gav hästarna mat och vatten. Max är helt orkeslös, grinig, febrig, snuvig och har ögoninflammation! Så nu kör vi hela skiten direkt. Jag sa ju igår att Max var lite mammig och grinig. Så inatt har har hostat och snorat. Så vid lunch kom allt över han som ett brev på posten. Han började markera att något var del och mådde inte alls bra. Nu har han hög feber och jag lider med han. Blir att stiga upp med han inatt och ge han mer alvedon så kanske febern snart lägger sig. Han kräktes nu ikväll då han fick vällingen. Men det kan han göra då han har feber och är förkyld. Så jag och min man är inte förvånade att det hände även idag. Jag lider verkligen med han. Jag vill inte att han ska vara sjuk.

Sitter nu i soffan och funderar om man ska orka sätta på en film och se. Hade tänkt igår att lägga mig tidigt. Men somnade efter 00:30 och har vaknat 7-8 gånger inatt då Max gråtit och varit hängig. Så jag hoppas han inatt kan sova lite längre. Det behöver han verkligen.

Av Fru Lundgren - 21 januari 2015 12:07

Välkommen till Max's hundtvätt. Här utförs både bad, pälsföning och kloklippning. Vi ger även hunden godis under hela tiden oavsett om hunden vill eller inte.

Jag och Max steg upp idag och släppte ut hundarna. Campa började rulla runt i snön och hade hittat en god kissfläck som hon bara råkade rulla i och sen då hon och Spike lekte så råkade hon sätta sig i en skithög. Så ja det vart raka vägen upp i duschen. Så Max var så snäll och hjälpte till.
Nu ska vi strax ta alla hundar och gå ut och gå en härlig promenad med hela familjen. Sen så åker min man en snabbis in på ett möte i stan igen så då blir jag och Max ensamma. Men det gör inget. Han ska ju ändå sova lunch och jag ska passa på att gå ut och fixa stallet lite. Ska motionera hästarna var tanken.

Av Fru Lundgren - 20 januari 2015 22:05

Jag har verkligen inte hunnit blogga idag då jag haft lite mycket att göra. Och så anser jag att man inte kan sitta och blogga hela dagarna.

Jag och Max steg upp vid halv 10 idag och gick ner till hundarna. Min man skulle få sova till kl 11 då han jobbat natt och måste ju få sova ett tag också. Jag och Max hade sen gjort frukost som vi alla åt uppe i sängen då vi väkte min man.
Sen kom M-L och hjälpte till att rida killarna. Så dom har idag fått ett pass på ridbanan och sen skrittade vi dom tillsammans en kort runda i skogen.
Sen så satt vi inne i soffan och pratade en stund innan hon åkte hem igen. Tyvärr så var inte schäfrarna redo på att vi skulle få besök och dom skällde till vilket fick Max att vakna i panik då han just somnat för att sova lunch. Stackars lilla Max blev verkligen rädd då schäfrarna inte brukar skälla då dom är inne. Så varför dom idag löpte amok är ingen som vet. Men jag fick ändå tyst på dom. Bara synd att Max hann vakna. Men han är så nära hundflocken och då dom blir rädda och skäller tror Max att det är något farligt på gång. Sen då M-L for hem så for jag, min man och Max ner till mina föräldrar där min man lämnade oss och skulle in på ett möte i stan. Sen så tog han hem mat från stan och vi alla tillsammans hos mina föräldrar. Där han vi sen varit och lekt runt tills Max kl 20 skulle hem och sova. Min man natte Max innan han sen åkte till jobbet och det var tänkt att jag skulle motionera ettan idag. Men jag känner jag ska bara ta det lugnt nu i soffan en stund till sen ska jag gå och sova. Ska lägga mig tidigt ikväll. Annars brukar jag komma i säng vid 12 tiden och det är lite för sent.
Hoppas på bra väder i morgon så man kan vara ute med djuren. Funderar om att gå en långpromenad hundarna och låta dom få göra sig av med energi. Det brukar dom inte tacka nej till.

Nu ska jag kolla vidare på tv en stund innan sängen väntar. Hoppas ni andra där ute fått en bra dag :)

Av Fru Lundgren - 19 januari 2015 14:55

Jag har för en stund sen tagit ett härlig pass på ridbanan med Quetcho. Han var först stel i höger varv och jag fick han inte riktigt att ställa sig så som jag ville. Så jag lirkade ett tag och sen mjuknade han upp och blev grymt fin. Red runt på en 8 volt så han fick ha mer fokus på det jag bad om. Alltså inte bara trampa runt på samma volt i samma varv hela tiden utan jag bytte lite nu och då för att få han mer mjuk och följsam. Han lyssnade jätte bra och jag tycker att han verkligen var lugn och avslappnad genom hela passet. Annars kan han ju lätt bli lite stressad och tro att han inte kan. Men idag var han verkligen inte så. Vilket glädjer mig. Då har han som börjat fatta detta med att vara ridhäst.

Sitter nu i soffan och Max sover lunch. Min man drog nyss på jobbet så jag är ensam hemma igen. Hade hoppats att han skulle vara ledig idag. Men tydligen inte. Suck. Nackdelen med att vara gift med en lastbilschaufför som just nu inte går på ett fast schema. Men han får ju bra betalt så jag ska ändå inte klaga. Jag får ju i mitt drömhus med stall på gården.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6
7
8 9 10 11
12
13
14
15 16 17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Skapa flashcards