Alla inlägg under december 2014

Av Fru Lundgren - 27 december 2014 23:49

Hundarna är rastade, hästarna matade och nu väntar sängen. Skönt kan jag lova. I morgon väntar mer motion av hästarna och jag ska försöka gå en härlig promenad med hundarna. Så jag hoppas på bra väder i morgon :)

God natt alla läsare. Hoppas ni alla haft en bra dag :)

Av Fru Lundgren - 27 december 2014 22:49

Vaknade strax innan kl 10 och hade bokat upp med Rebecka att vi skulle rida kl 10:30 så det blev lite stressigt att hinna äta och allt. Men jag lyckades hinna det. Vi red på ridbanan idag och jag tog ettan. Var ett tag sen jag red henne. Har ju longerat och låtit henne följa med som handhäst. Men inget mer krävande. Hon var idag jätte stel i höger varv på volten. Och jag fick lirka ett bra tag innan hon började mjukna upp. Blev att arbeta i form på volten i alla gångarter och få henne mjuk och smidig genom hela kroppen. Hon var så grymt fin. Bara synd att jag fick ta små pauser då min ork tog slut så fort. Rebecka red Q och jag tyckte att det såg jätte bra ut. Han verkade lyssna bra på henne.
Efter att ha ridit klart på banan for vi ut och skrittade en liten runda. Sen åkte Rebecka hem och jag tog ut Pajsen. For en härlig runda runt byn och arbeta med formen och tempoväxling. Han tyckte det var grymt kul och han var grymt taggad. Vilket jag tycker bara är kul.

Sen efter att jag ridit klart for vi till stan. Köpte ett par snygga lampor som vi ska sätta upp i trappen inne och så bytte min man ett par byxor han fått i julklapp. Sen åkte vi till min tvillingbror och åt middag där. Mina föräldrar var också där. Max fick träffa kossorna och kalvarna och även åka traktor. Vilket han verkligen gillade. Sen lekte han runt och busade med sin morbror. Vi träffade även fina Rambo. En av schäfer valparna från oss. :) han har blivit grymt stor och kommer verkligen bli en stor kille.

Av Fru Lundgren - 26 december 2014 23:39

Ja idag har jag klarat av hela 60% av graviditeten. Grymt skönt och jag längtar tills kotten kommer. Så nu är det bara 40% kvar!! Det är mysigt att vara gravid men jag är lite less nu. Min ork går upp och ner lika fort som solen gör och jag har vissa dagar då jag knappt orkar göra något. Men jag ska verkligen inte klaga. Jag hinner vara med familjen, hundarna och rida hästarna. Jag hade lika gärna kunna haft fogsmärtor och bara varit liggande. Så jag är lyckligt lottad som mår bra och ska jag vara helt ärlig mår jag bättre under graviditeten (förutom att orken sviker ibland) en vad jag gör då jag ej är gravid.

Av Fru Lundgren - 26 december 2014 23:26

Mina hästar tror seriöst att dom är bävrar! Dom är för fega för att riva strämtråden. Men man kan ju gnaga på stolparna! Haha

Detta har dom alltså roat sig med inatt. Nu har min snälla man satt dit två plankor som ska hålla stolpen stabil och dom hade hästarna börjat tugga på så jag satte på lite kära på det. Ska fixa dom andra stolparna i morgon. Så kanske som låter bli dom. Och det värsta av allt är att fast dom har fritillgång på Hö så tuggar dom trä. Fast denna vinter har dom inte fri tillgång då dom bara trycker Hö. Pajsen är väl den ända som skulle haft fri tillgång då han har lätt att tappa hull. Sen är han ju snart 18 år och det brukar ju synas på hästarna. Han är lite tunnare i hullet och har inte lika mycket muskler som dom andra fast dom får lika mycket Hö och lika mycket motion. Men till våren/sommaren blir det att börja bygga upp det. Sen har jag nu hittat en som är sugen att hjälpa till med att motionera hästarna 1-2 gånger i veckan. Så då kan jag lägga mer fokus på dom andra två.

Av Fru Lundgren - 26 december 2014 21:24

Trots att jag vaknade i panik så lyckades jag somna om efter att ha pratar med min man och bloggat lite. Vaknade strax efter 10 och just då kom min man hem också. Så jag fick äran att ligga och dra mig en stund i sängen. Sen skuttade jag upp och åt frukost innan det var dax att skutta ut till stallet och rida med Rebecka. Vi tog en härlig tur i skogen och ettan fick följa med som handhäst så alla tre fick komma ut i det fina vädret. Vilket jag tror dom gillade. Ettan var grymt pigg och glad. Funderar om att dra till någon äng med henne i morgon och låta henne få galoppera lite och göra sig av med energi. Det tror jag hon kan behöva. Skulle haft börja lägga in 2-3 dressyrpass med Pajsen per vecka också så man kan börja bygga mer muskler på han. Även Q skulle haft mer dressyrpass så han kan komma längre i sin utbildning. Så jag måste ta mig tid och sätta mig ner och göra mitt bästa. Lämna soffan och börja träna med hästarna. Sen så skulle nog hundarna bli glada om jag kunde gå mer promenader med dom. Men ja det har varit så mycket annat nu att jag har som inte haft tid till ens hälften av det jag vill göra. Så jag måste börja prioritera mer. För snart är man ju tvåbarns mamma. :) eller ja snart och men i april.


Nu ska jag se på film och sen gå ut och ge hästarna mat och vatten. Hundarna ska också få komma ut och sen väntar sängen.

Av Fru Lundgren - 26 december 2014 08:22

Ja att vakna i panik och känna oron stiga i en är inget man vill. Tyvärr började min morgon så. Min man sa att han skulle vara hemma senast kl 7 nu på morgonen (han jobbar natt). Jag vaknar strax efter kl 7 och ingen man är hemkommen. Skickade ett sms. Inget svar. Skickade ett till efter ett tag. Inget svar! Nu stiger oron och jag blir rädd att något hänt. Ringer han... INGET SVAR! Nu känner jag hur min mage börjar vridas och jag hinner tänka massor av hemska tankar och den stora tanken 'vad har hänt?'. Ringer han en gång till... Inget svar! Skickat ett sms och skriver att jag blir jätte orolig och att jag vill att han ska svara. Just innan kl 8 svarar han då jag för 5 gången ringer. Han låter andfådd, min puls går upp till 400 och jag tänker att något ändå hänt med han. Men får ett lugnade svar att inget hänt. Han har just lastat på sista godset på lastbilen och där i Umeå där han lastar så är täckningen på mobilen lite cp. Han har försökt få tag i mig sen kl 5 och skicka ett sms om att han blir sen. Så nu sitter jag här i soffan och känner mig seg. Ska upp och lägga mig en liten stund och vänta på att Max ska vakna. Jag är så rädd att något hänt då jag inte får tag i han. Jag vet att med dom minst 60 ton han kör kan allt hända fort om man har otur. Och att inte få hem han hel och frisk skulle vara jätte tråkigt. Så visst hinner man bli rädd. Han har ju några ärr efter olyckor med lastbilarna och fler tycker jag inte han behöver. Det räcker med att han överlevde dom andra olyckorna och sen behöver ingen mer hända!

Hoppas ni där ute får en bra fredag.

Av Fru Lundgren - 24 december 2014 16:05

Jag hoppas ni alla där ute har fått en riktig god jul och att ni kommer få en grymt bra kväll.
Önskar familjen lundgren med alla djur.

Av Fru Lundgren - 23 december 2014 23:42

Ja idag är det ju den 23 december vilket betyder att i morgon är det jul. Men jag har precis som förra året tappat julkänslan. Visst är det mysigt med julgranen, ljusen och alla klappar och den grymt goda maten. Men jag tycker det inte är så speciellt som då man var liten. Kanske har man vuxit ur den där lyriska och magiska känslan alla barn haft innan jul. Men samtidigt vill jag att Max ska få uppleva den där känslan som jag pratar om. Alla barn har enligt mig rätt att få känna den. Jag, min man och min släkt har hittat många fina julklappar till Max som jag vet att han kommer att älska. Och jag tror att det kommer bli så att både jag och min man leker med Max och hans julklappar. Vilket jag inte tror han kommer att klaga över.

Jag och Max har även roat oss med att fota lite julbilder. Bjuder på en.

Jag hoppas att ni alla där ute kommer att få en bra jul :)

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8 9
10
11 12 13 14
15 16
17
18 19 20 21
22 23 24
25
26 27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards