Alla inlägg under augusti 2014

Av Fru Lundgren - 21 augusti 2014 21:55

Mamma kom och hämtade upp mig och Max vid halv 2 tiden och vi har varit hos dom några timmar. Bara varit hem och rastat hundarna och kollat till dom. Har mått bra idag och inte haft känningar sen detta på morgonen. Tack och lov. Har bara haft problem med mitt onda knä. Vet ni att det gör ont att slå knäet mitt i kanten på en dubbelsäng? Kan säga att sängen tog ingen skada av smällen! Kotten skrattade så han grät då det small till i sängen. Haha. Min unge har dum humor.
I alla fall så har dagen varit att hålla sig på benen och inte ta i för mycket. Svårt kan jag säga. Jag som är så van att göra så mycket. Släppte ut hästarna att beta idag. Det sista på betet för dom har nu ikväll flyttat hem igen. Skönt att ha dom på gården igen. Synd att betet är slut. Men inget jag kan göra åt det. Nu börjar träningen/motionen mer med dom då det är lättare då dom bor hemma.

Nu blir det att vara social med min man sen sova. :)

Av Fru Lundgren - 21 augusti 2014 10:51

Hoppas ni har haft en bättre morgon en vad jag har haft. Vaknade i panik vid 4 tiden av att campa valde att väcka hela familjen genom att skrika så hela byn måste ha hört henne. Dumma hund. Självklart vaknade ju Max också av det så jag gav han välling och han somnade om direkt. Skönt. Så jag somnade även om och så väckte Max mig strax efter 9 tiden. Steg då upp och gick till badrummet för att klä på oss och byta blöja på Max för att sen gå ner och rasta hundarna. Men hann bara klä på oss och byta blöja sen gav mina ben vika och jag skyndade mig att lägga ner Max från skötbordet innan jag sen blev liggandes på golvet. Allt bara snurrade och jag vart så rädd att jag skulle svimma. Ingen vet ju hue länge jag hade kunnat vara borta då och vem ska ta hand om Max? Min man jobbar till ikväll och det är väl först vid 13-14 tiden mamma skulle bli orolig om jag ej svarade då hon ringde. Hon brukar alltid ringa vid den tiden. Men i alla fall var det skönt att det fort gick över så jag svimmade aldrig. Var bara grymt knäsvag.

Snälla Max höll mig sällskap och på denna bild kryper han på min mage. Han var hela tiden vid min sida och höll på att prata och krypa runt.
Sen lyckades vi ta oss ner och släppa ut hundarna. Tyvärr tror jag inte att jag kommer kunna gå och ta ut hästarna på bete nu. Så jag måste vänta till mamma slutar så hon kan hämta mig och Max. Jag kommer ta hem hästarna idag eller i morgon. Så då slipper jag gå/cykla till dom. :)

Av Fru Lundgren - 20 augusti 2014 23:15

Jo som rubriken lyder så har det mest regnat idag. Vilket är grymt drygt och jobbigt. Fick sovmorgon idag. Fast det kändes som om jag blivit överkörd av ett tåg eller något. Var stel, öm och hade ont i HELA kroppen! Men men ska ändå inte sitta här och klaga.
Jag har verkligen inte gjort så mycket alls idag. Var en snabbis till Solbacken och köpte hundgodis och hittade en grymt god parfym. Sen så har jag mest varit hemma med Max och min man.

Myste med kotten i soffan och då somnade han. Söta bebis.

Satt sen ikväll och försökte lära hundarna nya trick. Vilket gick sådär. Campa och Spike fattade inget. Bella och smilade fattade men fattade som ändå inte. Haha. Ängla och Tanja fattade direkt och var jätte duktiga. Så vi ska träna mer nu :)

Hästarna kommer nog hem i morgon eller fredag. Betet är typ slut och det som finns kvar äter dom nästan inte. Så killarna ser man lite av revbenen på. Vilket INTE är okej om ni frågar mig. Så dom kommer hem och jag ska börja ge dom hö. Träningen kommer då även kunna bli bättre med dom då det är lättare att träna då dom är på gården.

Nu väntar sängen. God natt.

Av Fru Lundgren - 18 augusti 2014 20:54

Ligger i soffan och kollar på idol. Hundarna ligger lite här och var på golvet och sover. Ängla går runt lite nu och då. Tror det spänner i hennes mage. Bara 9 dagar kvar tills valparna är beräknade. Jag längtar grymt mycket. Hon äter lite sämre fast vi har gjort så hon får äta när hon själv vill och känner för. Mer kan jag ju inte göra.
Hade tänkt rida idag. Men det har regnar och hästarna frös lite så jag sket i det. Har tänkt att ta hem dom i slutet av denna månad. Dom har ätit upp nästan allt gräs och det som är kvar vägrar dom äta. Såg att Pajsen tappat lite i hull och man ser hans revben lite. Så blir att ta hem dom och ge dom hö istället. Sen blir det lättare att motionera hästarna då dom är på gården.
Hoppas på bättre väder i morgon. :) nu ska jag se vidare på idol.

Av Fru Lundgren - 17 augusti 2014 21:38

Jo idag är det redan söndag och jag steg idag upp och for först till stan med min man, kotten och momme. Vi gick på loppisen i stan som är sista dagen idag för detta år. Suck! Men snart är ju stora loppisen i Luleå. LÄNGTAR! Efter att ha varit i stan så for vi raka vägen till stallet. Jag hade bestämt att fast jag är trött i kroppen så MÅSTE hästarna få komma ut och röra på sig. Hoppade Ettan först. Hon kändes inte alls som hon brukar. Då jag känner mig trött och slut i ktoppen hamnar hon i samma sinnesstämning som jag och hon blev seg och drog hovarna efter sig. Resulterade till två stop på hindret och jag tog ett djupt andetag och räknade till 10. Sen taggade jag till och fick kämpa för att få henne att lufta hovarna ordentligt. Men hon blev sen bättre i slutet av passet då jag red med mer tryck i galoppen. Hoppade 85 cm idag. Och det har vi bara gjort en gång tidigare så jag är ändå nöjd. Vi rullade på den höjde några gånger i varje varv och hon skötte sig bra. Gqav mig sen och fick hjälp av max att skritta av henne. Han satt framför mig i sadeln och njöd över att få rida. Efter att ha borstat och fixat klart med Ettan så for jag och Pajsen upp på banan. Var tänkt att bara skritta men så blev det inte. Började med att rida runt på volten och få han avslappnad och mjuk genom hela kroppen. och sen la upp ett litet hinder på 40 cm och hoppade det på volten så han fick kämpa lite med att både var stäld på volten och hoppa hindret. Och han skulle inte räta up sig eller då vi hoppade. Rullade på det några gånger i varje varv och sen gav vi oss. Bäst att ge sig då det går som bäst.

Satte både han och Ettan på betet sen och tog då Q ut till skogen. Han var lugn och fin. Men blev pigg och nästan lite het i traven så jag fick kämpa lite och plocka ihop han hela tiden. Men han har ju stått nu 3 dagar och blir då pigg då man rider ut. Men jag tycker ändå han var grymt fin och fast han var så pigg så arbetade han ändå i form. Fina killen. Skrittade sen hem på långa tyglar med en nöjd kille.

 

Har sen varit med min man och kotten. Vi åt middag med momme och moffe och sen skulle kotten gå och sova. Så min man gick också och al sig då han sen ska upp kl 23 och fara till jobbet. Han jobbar ju natt som han oftast gör. Så då är det snällt att låta han sova så han kan jobba utan att vara så trött.

Av Fru Lundgren - 15 augusti 2014 22:00

Pusselbitarna faller på plats och det händer saker som gör att jag bara vill skrika av lycka. Men samtidigt så kan jag inte glädjas allt för mycket då jag är rädd att bakslaget kommer golva mig totalt. Efter allt skit man stött på känns det overkligt med lite medgång. Nu håller jag tummar och tår att vi slipper motgång denna gång!  

Alla skriver att det nu är så skönt med helg. Men för mig är alla dagar sköna. Jag är ju hemma med världens mysiga lilla kotte och jag trivs som fisken i vattnet. Jag har tid att vara med mina djur och jag och kotten kan leka och ha kul hela dagarna och så sen går vi ut på promenader eller leker ute i gräset. Så det finns ju alltid något man kan göra. Jag var lite trött idag så jag har varken ridit hästarna eller gått med hundarna. Men kotten måste ju ändå få leka och ha kul. Så efter att ha lekt inne så bestämde jag att vi skulle ut och mysa i solen. Så sagt och gjort. La ut en stor filt på gräsmattan och satt å kollade då kotten kröp runt i gräset och utforskade saker. Han tycket det var grymt kul och det är ju skönt att kunna göra han nöjd utan att jag behöver jobba och slita som ett djur. Sen att lära barnen redan i tidig ålder att vara ute är ju något jag tycker man ska göra. Ingen har dött av frisk luft och skitiga kläder. Tycker att ett rent barn är ett tråkigt barn. Dom ska få krypa runt och upptäcka saker. Visst man behöver ju inte sätta på vita kläder på dom och sätta ut dom på gården. Men svarta kläder syns inte lika mycket om dom skulle bli gröna och sen har man ju en tvättmaskin. Så jag älskar att se kotten krypa runt och ha kul på gården. =)

   

Sen på kvällen efter att ha varit ute och lekt så mycket så blev han så trött och momme och moffe var ju här och åt middag med oss så dom lekte ju också med han. Så då dom stängde dörren halv 8 så blev han så trött och grinig så då min man gjorde vällingen inför natten så somnade max i min famn i soffan då jag kollade på tv och låg å nynnade och strök han på ryggen. Mysiga kotten. Inte lätt att hålla sig vaken tills vällingen är klar.

Var länge sedan sist han somnade i min famn så det är bäst att njuta medan han gör det =)

 

Sen efter att kotten somnat i sin säng blev det filmkväll med min älskade man =)

Av Fru Lundgren - 14 augusti 2014 20:15

Jag och kotten har varit så duktiga och longerat Pajsen. Släppte sen ut alla hästar på betet.

 

Sen då min man kom hem så tog vi Ängla, Smilla och Diva (sista är mammas hund) ut på en promenad så dom fick röra på sig. Har ju mest gått med mina andra hundar då dom ska ha mer motion. Men dom blev då glada i alla fall. =)

 

såg sen att KDRF (Kågedalens ryttarförening) ska ha klubbtävling den 24/8 och jag blev så grymt taggad att anmäla mig och Ettan dit. Men jag vet inte om jag orkar tävla nu då jag är så slut i kroppen och sen så kom jag på att min man jobbar hela den helgen så jag kan inte ta mig dit och sen så är jag ju hemma med max och jag kan ju inte bara lämna han. så vi får i alla fall se hur det blir.

Av Fru Lundgren - 14 augusti 2014 09:00

Nu är jag och kotten vaken. Han sov hela natten (20:03-08:15) utan att vakna något så jag är verkligen glad att han börjat sova längre igen. Ska sen börja vänja han att sova i sitt rum. :)

Så för typ första gången denna veckan käner jag mig pigg och utvilad. Hoppas nu att det håller i sig resten av dagen också =)

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18
19
20 21 22 23 24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards