Alla inlägg under juni 2014

Av Fru Lundgren - 21 juni 2014 21:53

Det regnade på morgonen så jag och Mia sköt fram ridningen lite och tog det sen vid 15 tiden. Då hade solen kommit fram och det var grymt fint väder. Så jag och Mia tog killarna och drog ut i skogen. Mysigt var det. Killarna var grymt taggade och både jag och Mia fick kämpa lite för att dom skulle gå i fin form utan att takta och busa. Men det gör ju inget.
Var så kul att kunna rida med Mia igen. Har ju inte ridit med henne på ett tag då hon nu flyttat till stan. Så jag har hästarna för mig själv nu. Vilket känns både kul och tråkigt. Nu kan jag utbilda dom mer, men jag har ingen att umgås med i stallet.

Av Fru Lundgren - 20 juni 2014 22:03

Dagen började bra. Vaknade över att det small till på bottenvåningen och vart rädd att något hemskt hänt. Men nej då det var bara min man som kände för att klanta till den och falla. For till Ica för att handla lite. Sen hem, äta och till stallet. Red både ettan och Quetcho idag. Q var grymt fin och arbetade på jätte bra. Fina killen. Ettan var lite mer på tårna och lite småsur så jag fick kämpa med henne. Men hon vart sen fin.
Släppte alla på betet och for till Byske för att fira med sommar i bonstan med farmor och farfar. Var hos dom en stund och for sen hem. Började grilla fläskfilé och for med den till mamma och pappa där vi sen åt middag med dom.
Kom sen hem och jag gick upp för att natta kotten. Han sover nu gott i sin säng och har gjort det sen kl 20.
Ska sen fara ner och ta in hästarna från betet.

Av Fru Lundgren - 18 juni 2014 17:10

Just hemkommen en snabbis från stallet men ska snart fara ner igen och äta hos min mamma. Snälla Sofie kom idag och red både Pajsen och Quetcho åt mig. Så jag är verkligen glad att hon kom och hjälpte mig. Är lite svårt att motionera hästarna nu då min man börjat jobba i Kiruna. Tack och lov är det bara vissa dagar han är där och jobbar så jag kommer kunna rida hästarna ändå. Sen har snälla mamma lovat att kunna passa kotten så jag kan vara en stund i stallet om jag vill. Det hade gått bra för Sofie att rida. Killarna kan ju vara lite knepiga men det hade ändå gått bra. Duktiga Sofie.

Nu ska hundarna rastas lite och sen ska jag äta middag hos mamma.

Av Fru Lundgren - 18 juni 2014 13:04

Idag tycker kotten att febern inte alls är kul. Han är lite grinig och trött. Så idag då jag gick till stallet för att ta ut hästarna så bäddade jag ner han i vagnen så han kunde sova vilket han tyckte var skönt. Sen då jag kom hem vid 11 tiden bar jag direkt upp han till sin säng och han sover där en. Då han senare vaknar så hade jag tänkt att gå till stallet. Min vän Sofie kommer idag och ska hjälpa till att motionera hästarna så då får dom komma ut och röra på sig.

Av Fru Lundgren - 17 juni 2014 12:27

Jo inatt vaknade kotten flera gånger mellan kl 23-01. Steg då upp och gav han mat och insåg att han var varm som en kamin så tempade och jo visst hade han feber. Låg på 39 grader. Så medan min man gav han mat så letade jag fram kottens tjocka vintertäcke (han sover bara nu med påslakanet) och lät han ha det. Och sen somnade han om och vaknade först efter kl 8 och då låg han fortfarande kvar under sitt täcke. Han brukar annars sparka bort det. Han var varm men inte svettig. Tempade igen och låg då på 38,7 grader så nu hade det gått ner lite. Han har lekt runt lite i sin gåbil här nere men det är ju inte lika liv och fart i han som annan tid. Han har även suttit och kollat lite på tv och kollat då hundarna fick mat och vatten. Sen bäddade jag ner han i vagnen och han fick följa med och släppa ut hästarna och rasta diva. Påväg hem från stallet så somnade han i vagnen och jag bar direkt upp han till sin säng så nu sover han gott. Hoppas han får sova länga då han verkligen behöver det nu.
Min man målar huset och jag ligger just nu på soffan. Funderar om man ska ta och fixa bort tvätten och bära upp den där den ska vara.

Av Fru Lundgren - 15 juni 2014 17:40

Varför ska man vara så snabb på att dämma andra? Jag har mött många som är nyfikna på hur jag hinner med allt och många som faktist berömmer en direkt. Här är dom frågorna/fördomarna jag mest fått höra

Blir bara så ledsen och besviken på folk att jag måste försvara mig över varför jag har dom djur jag har. Jag anser att jag är stor nog att välja själv vad jag vill ha och inte ha för djur.
Jag hinner med både barn och djur hur lätt som helst och ändå kan jag sitta i soffan och ta det lugnt. Jag rider inte hästarna varje dag. Men det är ju något jag själv valt att göra. Jag kan rida dom varje dag om jag vill. Och hundarna är inget problem heller. Vi går promenader i skogen eller leker på gården. Dom är med jag och Max på dagarna så dom sitter ju inte ensam hemma heller.

Så varför är det så många som dömmer en? Vill jag ha barn, 3 hästar, 6 hundar, 1 katt och 1 stort hus att ta hand om så tycker jag att alla ni med fördomar kan låta bli att döma mig. :) jag lever det liv jag vill utan att fråga er andra vad jag får och inte får göra. Men jag tror att många av dessa människor som tittar frågande eller dömmer i själva värket är avundsjuka på att jag kan göra så mycket fast jag har barn :)

Av Fru Lundgren - 12 juni 2014 23:13

Idag på dagen har jag verkligen inte gjort så mycket. Varit hemma och tagit det lugnt. Drog med hela familjen och alla hundar ut i skogen och lät hundarna få springa av sig energi. Klättrade i sandgropen med dom. Alla tyckte det var grymt kul. Sen hem igen. Efter middagen for jag till stallet. Solen lyste ju idag så måste ju passa på att umgås med hästarna.
Tog först ut Q. Red på (vinterhagen) min privata ridbana. Tränade volter och att kunna få han att arbeta i form utan att stressa upp sig då jag la på skänkeln. Han lyssnade bra och vi behövde idag inte bråka som sist, utan idag lyssnade han bara jag försiktigt visade han hur han skulle göra. Så han kan om han verkligen vill. Blev även galopp i båda varven med bra fattningar och rätt galopp. Duktiga killen! Longerade sen Ettan då hon har en liten lös sko och måste skos om. Hon var lite seg idag. Hoppas hon kan skos i morgon så jag under helgen kan rida henne. Sist ut var Pajsen. Drog upp på banan och tränade åter igen mjukgörande på volt. Alltså att få han avslappnad och mjuk i sidorna och inte att han spänner sig. Går bättre och bättre. Idag kändes han inte så stel som förut. Men ska ändå kolla upp hans rygg på måndag.

Efter att ha ridit blev det hem och umgås med min man som nu farit till jobbet och kommer hem vid lunchtid i morgon. Så jag och Max är ensamma hemma inatt med alla hundar. Ska snart kvällsrasta hundarna och sen gå och sova.

Av Fru Lundgren - 10 juni 2014 21:32

Passade på att fara till stallet idag strax efter lunch (ca kl 13) då regnet slutade. Man måste ju verkligen passa på nu att rida då man får chansen att rida då det ej regnar. Dom hotar ju med regn nu i typ två veckor. Hoppas att dom har fel!! Men ja i alla fall nu ska jag inte sitta och prata om regnet. Ni vill nog veta hur dagens pass med hästarna gick.
Först ut var Ettan. Hon kändes ovanligt lugn då jag borstade upp henne. Hon har verkligen mognat sen förra sommaren. Fast Pajsen var helt vild i hagen och galopperade runt och jagade på Q så stod ettan lugnt vid stallet ca 6-7 meter bort och sov. Hade det varit förra sommaren hade hon slitit sig och försökt komma till han. Då jag var klar red jag iväg och hon var lite pigg idag. Mötte en lastbil och hon gick förbi den på långa tyglar och var inte alls brydd. Min fina tjej. For till skogen och direkt vi kom dit fattade hon vad vi skulle göra. Galoppintervaller! Fast denna gång körde vi först kort och ökad galopp. Och sen lät jag henne få fri tyglar och hon la sig i en ganska snabb galopp för att sträcka ut lite. Vet att hon kan snabbare men tyckte hon inte behövde springa allt hon kan. Böjde mig fram över henne och kände hur hon rörde sig så fint under mig. Hon svängde så fort jag med vikten visade vart vi skulle. Fina häst. Sen travade vi en liten stund och så skrittade vi hem på långa tyglar.
Satte hon och Quetcho på bete. Q står ju fortfarande efter att ha sträckt sig lite då dom lekt i sommarhagen. Sen var det Pajsens tur. Han var pigg och vild då jag tog han från hagen. Han stod och spände sig och var taggad då jag borstade och fixade. Red han sen på min privata ridbana. Vinterhagen dom nu går i hos mamma. Tränade på volt och försökte få han mjuk och på låg form i vänster varv. Han är (enligt mig) "stelare" i det varvet och har varit det nu några gånger. Så kämpade på och fick han lite mjukare men inte så som jag ville. Han tog bettet lite i det varvet och blev "stum" i den sidan. Men i höger kan han gå både hög och låg form utan att jag märker något. Så jag bestämde att nu gå på min magkänsla och ringa mig kotknackare för att boka tid. Han kommer efter midsommar och tar då båda killarna. Pajsen brukar jag kolla igenom varje år och tänkte ta Q nu också. Brukar låta han kolla på ettan också men inget hittat. Så det är ju bra. Bättre att kolla upp att dom är fräscha i kropparna en att rida på och så händer det något. Pajsen blev i alla fall helt trött och slut efter passet idag. Han var ändå grymt fin min fina kille.

Gick en kvälls runda med hundarna och lilla Max också idag. Så dom blev nöjda. :) kanske tar alla hundar till skogen i morgon och släpper dom där så får dom göra av med energi.

Gick förbi sommarhagen och lät Max kolla på hästarna. Han blev så glad och skrek å pratade med dom.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5
6
7 8
9 10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20 21
22
23
24
25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards