Alla inlägg under juli 2013

Av Fru Lundgren - 11 juli 2013 12:27

Ja fy fasiken vad tiden går fort men idag är det bara 29 dagar kvar tills jag är beräknad att föda.. Jag hoppas att lilla Max kommer snart för jag vill så gärna ha ut han. Jag har ju längtat efter han ett bra tag nu och för mig gör det inget om han väljer att komma någon dag tidigare. Bara han är frisk så är jag nöjd.


Jag ska snart ner till stallet. Blir att antingen rida eller tömköra Ettan. Sen blir det att släppa dom på betet igen. Dom sover ju i vinterhagen då Pajsen inte alls tycker om att sova på betet och vill hem.. Han lärde sig det då han gick med Fraggis för 2 sommrar sen. Hon kunde inte gå på betet under natten då hon sprängde tråden och smet. Så han lärde sig också att man ska hem på kvällen. Han tycker det är skönt att komma till vinterhagen då han dirket ställer sig i skjulet och sover. Ska även börja skritta han i helgen lite och sätta igång han nu efter att han varit halt. Han kan trava och galoppera i hagen men det syns att han är stel/lite öm i benet så jag tänkte börja lugnt och inte stressa fram något. Kankse fara ut i skogen och skritta en bit beror på hur han rör sig.  Ettan ska då försöka motioneras hela veckan så hon får röra på sig. Muskler har hon men kondisen är inte alltid på topp så det blir att bygga upp den. Jag red henne i måndag och så i tisdag var hon ledig och sen igår longerade jag henne en stund.. Jag hoppas på fint väder hela veckan så man kan hålla igång henne. Sen så funderar jag på att kasta upp min man på henne och köra hårt med dom båda. Det kan dom behöva.


Ska även dra ut mina fyra vilda hundar i skogen idag så dom får leka av sig energi. Det kan verkligen behövas. Har lite dåligt samvete att man inte orkat gå så mycket med dom. Men min man har ju haft ut dom. Ska försöka bli bättre på att vara ute med hundarna. =)

Av Fru Lundgren - 10 juli 2013 22:37

Dagen började med att man totalt försov sig. Bra dag alltså!! HAHA.. Nej då men jag vakande vid 11:30 och hade ju tänkt att stiga upp vid 9 tiden.. Men så blev det då alltså inte. Min kropp tyckte då att det var skönt att sova så länge. Så jag får se det från den ljusa sidan. Jag steg sen i alla fall upp och så bar det av till stallet. Blev att longera pluttis idag vilket hon inte tyckte var lika kul som jag. Men jag longerade henne i ca 30 min och sen åkte dom båda ut i sommarhagen. Pajsen är fortfarande lite halt sen pluttis sparkade han på benet. Men han kan skritta utan att halta och han försöker då både trava och galoppera i hagen fast det nu inte alltid ser så snyggt ut så gör han då sitt bästa. Så ska kanske sen i helgen fara ut barbacka och skritta han lite. Kanske man får med sig någon på pluttis också eller så blir det jag som tar henne och någon annan får ta Pajsen.


Var in till stan idag och köpte lite saker till djuren och så sen for vi till min moster och åt suringn med hela släkten. grymt kul. Man får sig ett och annat gott skratt med dom och det är grymt kul att träffa dom alla. Det hinner ju gå så långt mellan gångerna då man lyckas få ihop alla på samma middag. Men denna gång var alla mammas syskon och pappa där så det var grymt kul.

Nu sitter man i soffan och känner sig mer död en levande. Men snart ska man ju sova så det är då skönt.

Hoppas ni andra där ute haft en bra kväll med fint väder och roliga stunder.

Av Fru Lundgren - 9 juli 2013 21:18

Ja idag samlade jag allt mod jag hade och ringe min älskade veterinär. Har ju kollat upp henne för ett tag sen med en annan vett och fick då besked att dom trodde att hon hade ont och att det kanske var bäst att låta henne somna in. Så jag stälde henne i hagen och lät henne njuta av livet på bete och inga krav på sig. Visst nu sista dagarna har hon varit ett rent helvete. Men hon är ju trots allt en unghäst. Men ja i alla fall så kom min vett idag och kollade igenom henne. Vad han kan se så är dte inga fel på henne. Hon haltar inte och rör sig grymt bra med fina steg så han tyckte att vi skulle sätta henne på plats och visa att vi inte ger oss då hon kör över oss. Så hon ska nu sättas igång och ridas som vi hade planerat. Jag är så grymt glad över det. Nu kan man börja planera inför hårdare träning. Men första ska hennes hovar fixas. Det har inte gått nu då hon varit så vild men fick lite pleggmedel som hon ska få nu då vi ska fixa hennes hovar så slipper vi leka med livet som insats. Så denna sommar lämnar hon då inte oss!

Av Fru Lundgren - 9 juli 2013 12:17

Ja idag så kommer veterinären och ska vaccinera Pajsen och kolla på Ettan. Jag hoppas hon inte mördar han.. För hon har fått en grymt jobbigt humör. Men jag har varnat han så han får ju göra som han vill =)

Kommer sen att skriva hur det gick efter att han varit här.

Av Fru Lundgren - 8 juli 2013 19:58

Jag har ju under en längre tid sagt att jag ska ta bort Ettan pga jag inte orkar bråka mer med hennes sjukdom. Jag tycker synd om henne som ska må dåligt och vara så ung. Men att säga en sak och att verkligen göra det är två olika saker.. Jag har ju i helgen varit och provridit olika hästar och det är först nu som sanningen börjar gå upp för mig. Jag ska alltså hitta en ny häst som ska ta Ettan plats. Jag kommer aldrig mer sen kunna se henne. Aldrig mer kunna mysa  med henne. Men samtidigt så slipper hon allt jobbigt... Men det är så svårt att söka en ny häst då jag just nu känner att jag inte vill det. Men jag kan ju inte ha bara en häst ensam. Jag vet inte längre hur man ska göra. Kankse man lägger rner totalt med allt..


Just nu sitter man här i soffan och gör allt för att torka sina tårar men det känns som om det inte går. Det kommer mer och nya hela tiden.

Av Fru Lundgren - 7 juli 2013 22:30

 

Ja idag var det den sista inbokade provridningen. Sen får min kropp vila.. HAHA.. Men j ai alla fall.. Jag var inte ens nervös och har inte varit det på hela helgen då jag testat att rida hästarna. Bara synd att man då ej hittat en häst man fastnat för. Men det kanske kommer om jag har tur. Hoppas jag då. Men ja i alla fall.. Denna gång var det ett Irländskt sto på 13 år som stod på tur. Hon är tävlad upp till klasser på 135 cm. Hon var grymt fin och kändes inte alls så fel att sitta på.. Men jag är ju verkligen inte van vid hennes galopp så det kändes som om jag flög runt som en vante men det såg tydligen minder fult ut en vad jag kände det som. Tack och lov. HAHA. Men ja i alla fall så hon var ändå grymt fin och snäll.. Testade även att hoppa henne på ett lågt hinder och jag har verkligen inte hoppat något alls på evigheter. Sen att hoppa en helt ny häst är ju inte det lättaste men jag lyckades då ta mig över hindret och jag kände mig grymt nöjd över mig själv. Ju mer jag red desto mer lyckades ja hitta några knappar på henne och i slutet lyssnade hon riktigt bra på mig. Blir att åka och provrida någon annan dag också hoppas jag på. Sen får man se hur man väljer att göra. Om man väljer att ta henne eller om man ska söka vidare.

Av Fru Lundgren - 6 juli 2013 18:03

  

Ja idag stod andra provridningen på schemat. Och ska jag vara helt ärlig så var min kropp helt död innan jag började rida och den var inte bättre då jag slutade.. HAHA.. Men men man får skylla sig själv. Hästen i alla fall var ett halvblod från holland (om jag inte minns helt fel), han var 18 år och 168 cm hög. Han var grymt musklad men hade en jätte konstig rygg. Han såg ut som om han burit runt på en hel drös tegelstenar hela livet för ryggen gick som en båge neråt. Han var hur lugn som helst i stallet och hur mysig som helst. Men då man kom upp på han så var det för det första som att sitta på världens bredaste häst. det kändes som om mina ben stod rak ut på båda sidorna. Han hade stora steg i skritten och jag flög typ runt som en vante.. Han var seg i traven och galoppen så då vart det att driva på han hela tiden för annars tappade han som allt och stod bara stilla.. Jag som varken är van vid att driva på hela passet eller sitta med benen rakt ut kände mig som en 10 åring som flög runt på han. Men jag lyckades ändå få till han att gå grymt fin några varv och så tappade han allt och jag flög runt där igen..


Igår klagade jag på att hästen gick för markgående och idag hade hästen för grymt stora steg så det blir väl då tredje gången gillt i morgon då.. ELLER? Ja det är ju bara att vänta och se. Sen efter helgen ska man sätta sig ner och känna efter vilken häst som känns bäst. Kanske tar man någon av dom eller så får man helt enkelt söka vidare. Någon häst som man trivs med borde ju komma fram. Jag är ju lite kräsen nu och vill inte bara ta första bästa häst för att Pajsen ska slippa stå själv då Ettan lämnar oss.. Man får helt enkelt hopaps att det löser sig och han har ju grannens häst som sällskap ifall det skulle krisa sig mycket.

Av Fru Lundgren - 5 juli 2013 22:07

Idag var det provridning som stod på dagens schema. det var ett varmblod sto på 13 år, ca 160 cm hög, brun med lite vitt på benen. Hon är tränad hoppning, dressyr och western så hon kan lite. Hon var hur mysig och fin som helst. Stod i gången och sov medans man höll på med henne. Men hon var lite sur då man skulle sadla henne. Men det kan ju alla hästar vara. Jag är van vid lite pigga hästar med höga benlyft och detta var som inte alls det jag var van vid. Hon höll sig som mer nära marken om man så säger. Hon hade inte så grymt fina steg om man jämför med Pajsen men han har ju så grymt fina så man blir lite bortskämd.. HAHA.. Ja vad mer ska man säga. Jag är inte så förtjust i ston men något med henne fick mig ändå att fastna lite för henne.. Ska sätta mig ner och fundera ut hur man ska göra. Kanske åker och rider henne en gång till så man får känna hur hon är. Ett plus är ju att hon även går att köra med vagn. Så man slipper rida jämt.


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Skapa flashcards