Alla inlägg under maj 2013

Av Fru Lundgren - 14 maj 2013 21:57

 

Som ni kunde läsa igår så gjorde ju Smilla illa sig och haltade grymt kraftigt. Så idag har vi varit och kollat upp detta och fixat till henne. Hon var låst i nacken, båda frambenen, ryggen, bäckenbenet var vridet och satt fast hårt och båda bakbenen. Så efter att fixat allt detta så ska vi hålla Smilla stilla nu några dagar!! Jo lätt tycker ni men Smilla är full i enegi och kan inte vara stilla. Så just nu sitter hon i en transportbur för att ej kunna slita upp alla fel i ryggen. Sen så får hon ej vara med dom andra hundarna och får ej gå promenader. Så det blir korta kisspauser ute på gräsmattan i koppel och så sen hålla henne stilla och lugn inne.. Så det blir att kämpa i veckan med att hålla henne stilla.. Men vi gör det för hennes egna bästa och då vi fått order om att göra det för att få hennes rygg bra så måste man göra det också..

Av Fru Lundgren - 14 maj 2013 14:00

 

Jag bara måste få säga att jag älskar mina hästar så grymt mycket och att se dom arbeta så fint som dom gör då man rider/tömkör dom får verkligen mitt hjärta att stanna.. Nu var ju Pajsen grymt utbildad då han kom hit men lite har vi fixat till och fått grym bra. Sen så är han ju en häst som man verkligen måste känna för att få att gå bra. Vem som helst kan inte hoppa upp och kräva att han ska gå bra. Min man red han idag och dom har inte gått så bra ihop då min man inte riktigt vet hur man ska rida Pajsen. Men idag så föll som allt på plats och han kunde rida han hur grymt bra som helst. Jag känder mig så glad då jag ser att dom börjat kunna gå bra ihop. Medans min man red Pajsen så passade jag på att tömköra Ettan och ja vad ska man säga? Hon var så grymt jävla duktig och gick med skallen nere och arbetade på så grymt bra genom hela kroppen. Jag bara känner mig så stolt då jag ser henne. För det hon kan är ju det jag lärt henne och då känns allt så mycket roligare. Jag är så glad att jag valde att köpa henne fast jag då ändå kände att jag ej ville ha en unghäst som bara stått i en hage. Men nu snart 1 ½ år senare så är jag bara så glad att jag tog henne.. Folk som säger att det är så mycket jobb med unghästar har verkligen inte träffat Ettan. Jag gav henne en min kärlek och visade att hon kunde lita på mig och jag fick så GRYMT mycket mer tillbaka av henne.. Hon gav hela sig själv och gör idag allt jag ber henne om..

Av Fru Lundgren - 13 maj 2013 23:48

Ja jag fick en liten inpuls nu ikväll.. Så jag hoppade i stallkläderna och gick ut till stallet. Tur att man har stallet på gården då man får ett ryck att bara gå ut till dom på kvällen. Så jag i alla fall tog in Pajsen och började borsta upp han och sen så satte jag på han longergjorden och så gick vi ner till ridbanan. Han trodde tyvärr att vi skulle ut och köra men så var det ju inte så han blev lite besviken. Men jag ska försöka kör han i veckan. Det lovade jag han och det var ju ett tag sen sist vi körde. Han kommer att vara het.. HAHA. Men ja i alla fall.. Till passet nu ikväll.. Han var först lite spänd och såg lite spöken på banan men gav sig fort och började att arbeta på bra. Vi arbetade på en volt i skritt och trav. Han var så grymt fin att jag bara ler då jag ser han. Han arbetade på grymt bra och hade jätte fina steg. Han var lite stel i höger varv så det blev att låta han mjuka upp sig lite i det och träna på att öka och minska volten. Han blev sen mjukare och jag valde att sen låta han skritta av. Tömkörde bara i 20 minuter men det får ändå räcka. Han har ju stått ett tag nu så jag vill inte ta allt för långa/hårda pass med han. I morgon ska min man rida han och jag hade då tänkt passa på att tömköra Ettan så hon får arbeta lite. Har ju bestämt att hålla igång dom så mycket som möjligt nu då jag ändå tycker dom stått mycket.


Pajsen såg så nöjd ut då han kom in i stallet igen. Men jag vet inte om han nar nöjd efter att få komma ut och motionera eller om han var nöjd för han viste att snart kommer hans kvällsmat. Ja det får jag aldrig veta. Men jag gissar att han var nöjd att få komma ut för han vart grymt taggad då jag började göra han klar att fara till banan.

Av Fru Lundgren - 13 maj 2013 22:22

Ja idag så tog jag en sovmorgon och det behövdes verkligen. Steg inte upp förrän vid 11 tiden och det var grymt skönt. Sen så åt jag lite och så bar det av till skogen med hundarna.. Tror ni inte då att lilla Smilla hade mer en otur idag.. Först trampade husse på hennes tass hon blir jätte halt och så sen ca 5 minuter efter det så trampar Ängla på samma tass så nu sen kl 13 har jag haft en liten Smilla som hoppar på tre ben och vägrar stå på sitt lilla bakben.. SUCK! Så det blir att åka och kolla upp detta i morgon och jag hoppas att det inte är något allvarligt med henne utan att hon bara överdriver lite.

Jag har så grymt ont i magmusklerna sen jag red igår så jag tror tyvärr inte att jag kommer att hoppa upp på hästarna något mer innan lilla bebisen kommer. Men vi får se.

Av Fru Lundgren - 12 maj 2013 14:38

Ja idag då vi vaknade så lyste solen och det var grymt fint väder. Det var helt vindstilla och jag å min man bestämde oss för att ta en skön runda med hästarna i skogen. Först var båda hästarna grymt taggade och pigga.. Ettan gjorde små skutt i hopp att få leka och bralla men jag var inte sugen på det idag.. Så jag bad henne att ge sig vilket hon inte tyckte var så kul. Så vi hade lite diskutioner i början av passet men sen så gav hon sig och så kunde hon skritta run tpå långa tyglar och bara njuta av turen i skogen. Pajsen var också grymt taggad och på tårnan och tyckte att vi gärna kunde galoppera. Men jag och min man hade bestämt att vi bara skulle skritta hästarna och så fick det bli också. Vi var ute i ca en timme och det var så grymt skönt. Sen så kom min man far upp med mer mat till hästarna och jag satte mig sen på gräsmattan i det fina vädret och kollade på då min man krattade gården. Ängla var då i lilla hundgården, Tanja och Bella var i stora hundgården och Smilla var lös vid mig på gräsmattan.

Sen så tog vi med alla hundar med till skogen och lekte med dom. Ängla fick jaga och söka pinnar vi kastade och så sen gömde jag och min man oss för hundarna och alla hundar sprang runt och sökte oss. Sen blev dom grymt trötta efter att vi varit där ett tag så nu ligger dom alla här inne och sover. Det är skönt då man få sina hundar att bli trötta fast man ej behöver anstränga sig själv så mycket..


Nu ska man bara leta fram något att äta och sen ska min man fara och jobba ikväll så man blir ensam hemma med alla djuren. Men det ska nog gå bra. Jag är ju van att vara själv under kvällar/ helger så min man jobbar.

Av Fru Lundgren - 11 maj 2013 11:17

Ja om ni nu har missat det så är det ju lördag idag. Men det tror jag ingen har missat.. På morgonen kom pappa och skodde om Pajsen till sommar skor bak så nu är han sommar fin och klar. Nu hoppas jag att dom sitter ett bra tag. Sen så skulle han ha haft verkat Ettan. Hon skulle behöva det.

Jag ska snart åka till stan och fixa lite saker sen blir det att även äta i stan. Kanske även också träffa en kompis som skulle komma in till stan. Men vi får se hur det blir. Ska kanske även rida hästarna ikväll. OM det nu inte spöregnar för då orkar jag verkligen inte rida.

Av Fru Lundgren - 10 maj 2013 14:17

 

Beställde 2 fästinghalsband som är gjorda av bärnsten i söndags och idag kom dom. Så nu har Ängla och Smilla var sitt som dom ska ha i sommar. Vi får sen se om jag ska beställa 2 till whippetarna också. Men det viktiga är att dom andra får just nu då dom har längre päls en whippetrna. Jag orkar ju inte sitta och borsta igenom Ängla varje dag för att se om hon gått någon fästing. Men jag ska göra så att jag kokar ihop lite hemmagjort fästingmedel som jag ska sätta på benen och på whippetarna så vi får se vad som funkar bästar i år. Nu har vi ju tack och lov inte många fästingar här uppe men jag vill ändå skydda hundarna då jag tycker dom är värd det. Och jag är inte så sugen att sätta så mycket gifta saker på mina hundar speciellt inte då man får barn nu i höst.

Så vi får hoppas att man slipper fästingar nu under sommaren. Ängla hade 2 förra sommaren men ingen av dom andra hundarna har haft någon. Men nu kan jag gå i skogen och på ängarna utan att vara rädd att dom ska få någon.

Av Fru Lundgren - 10 maj 2013 13:01

Ja förut alla andra saker hon hela tiden är rädd för så upptäckte jag idag att blir rädd då glassbilen kommer och spelar sin melodi.. Jag log lite då jag såg det men samtidigt så lider jag med henne som är så rädd för typ allt..

Saker hon är rädd för:

-Bilar (sen hon blev påkörd) och traktorer, ÄVEN då dom står stilla!

-Trappor (man kan ju ramla i dom)

-Kompostgaller

-Pantflaskor

-Metalljudet då man tappar en hundskål eller kastrull i golvet

-Cyklar

-Sopkastar och spadar

-Soptunnor då man drar dom.

-Får hon ett sår blir hon dirket rädd och det ser ut som om hon ska svimma.


Detta är hon ej rädd för:

-Katter även främmande

-Hundar även främmande

-Lastbilar

-Raketer och smällare

-Åska

-Skott (från vapen)

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23
24
25 26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards