Alla inlägg under april 2013

Av Fru Lundgren - 17 april 2013 22:40

Dagarna går så fort att man hinner typ inte vara med alls.. Men bättre det en att man bara ska sitta och vänta och vänta på att tiden ska gå..

Idag då jag vaknade så spöregnade det! Suck. Så jag valde att ligga kvar och dra mig en stund i sängen. Ingen av hundrna ville då ut. Dom är så fisiga då det regnar. Dom kan ju typ dö av det.. HAHA. Men ja jag låg kvar och drog mig och så då jag steg upp hade det slutat regna. Tack och lov. Kastade ut hundarna och så skönt jag ner i soffan. Sen så hämnade jag in dom igen och så satt vi alla i soffan och segade på medans vi väntade på att husse/min man skulle sluta jobbet. Jag har känt mig seg i kroppen hela dagen så jag har inte gjort så mycket en att ligga på soffan och slöa. Sen vid 16 tiden så åkte jag till jobbet. Man måste ju jobba också. Hade trott att det skulle vara en lugn dag men det var ganska fullt upp hela dagen. Så det vart lite mycket att göra kan jag som säga. Och då man har en "stor" mage så känns allt lite tungre.. HAHA. Känner mig nu trött och slut i kroppen kan jag som lova.. Sa nyss hej då till min man som for på jobbet och kommer nu kasta ut hundarna en sista gång för att sen gå och sova. Ska bli skönt att få sova igen..

Av Fru Lundgren - 16 april 2013 11:55

Ja jag är verkligen så glad idag. Dels för att det är så grymt fint väder idag och solen lyser. Det är 31 grader varmt på solsidan på stallet.   Räknas det då att våren är här eller??

Jag hade ju planerat redan igår att rida Ettan om det ej regnar ute och då jag vaknade idag så gjorde det inte de så ja det blev att äta lite och så sen ut i stallet. Det regnade ju grymt mycket igår så hela infarten är fri från is så nu kan jag börja ta ut Ettan från gården utan att vara rädd att hon ska ramla på infarten. Ni som inte vet hur det ser ut på våran infart så kan jag säga att den lutar grymt mycket och det blir väldigt isigt där då den ligger på husets skuggsida. Men jag bad min man i helgen att kasta ut salt där och då blev det sen grymt bra då det regnade hela gårdagen. Så nu är all is borta vilket jag är glad över. Men ja i alla fall tillbaka till ridningen. Först tog det ett bra tag att ens få henne ren så man kunde rida. Hon är ju i hårlåssnings tid så ja hon har samlat på sig mycket päls under vintern då dom stått på lösdrift så nu ska ju allt bort. Men efter ett tag så fick jag henne ren så då bar det av till ridbanan. Hon kändes grymt lugn och avslappnad fast hon stått nu ett bra tag. Men det är för att det varit så mycket is och jag är rädd att hon ska gå omkull. Men ja i alla fall. Jag gick ner på banan och så hoppade jag upp på henne. Lät henne skritta runt på långa tygla roch kolla runt på allt vatten som är på banan. Det är så skönt att banan har tinat fram nu så det är inte alls mycket snö kvar nu förutom vid ett av hörnen. Hon brydde sig inte så mycket om vattnet och efter att ha skrittat runt ett tag så började jag att trava runt banan. Hon kändes mjuk, avslappnad och lugn idag. Efter att ha travat runt några varv i båda hållen så kom min man och kollade på oss.. Jag tog in henne även på en volt och lät henne arbeta lite mer samlat och det gick så grymt bra. Sen så tänkte jag för skojs skull bara kolla om hon kan ta galoppskänkeln som jag lärde henne i höstas innan snön kom. OCH hon tog den klockrent och även rätt galopp. Så jag vart så stolt. Visst så bjöd hon även på lite hopp och bus också men det har hon rätt att göra då hon ändå stått så länge. Men efter en stund fattade hon att hon skulle hålla galoppen så vi galopperade några varv i båda galopperna runt ridbanan och hon var grymt fin. Hon bjöd öven på klockrena galoppombyten fast det inte var tänkt att hon skulle göra det.. HAHA.. Men jag är så grymt nöjd över henne att hon sen fattade att hon skulle galoppera och inte skutta runt. Så vi gav oss där då hon kunde hålla galoppen utan att leka. Så nu står hon nöjd i hagen och jag sitter helt slut i kroppen här i soffan och funderar om man ska orka ta sig till duschen snart.

Men jag är så grymt glad över hur fin hon är!

Av Fru Lundgren - 14 april 2013 20:00

Vaknade idag vid 9 tiden och planen var att jag och en tjejkompis skulle ut och gå med hundarna idag. Men så blev det inte. Jag var ut en stund i det fina vädret och fotade hundarna och fick sen så grymt ont i skallen att jag gick och la mig och sov ca 2 timmar. Sen då jag vaknade så hade jag inte ont i skallen längre. Skönt. Men då var som dagen redan förstörd. Man blir ju så seg då man har ont i skallen och så då man sover en stund på dagen blir man ju inte piggare.

Men jag tillbringade lite tid att kolla på hockeyn då jag ändå bara låg i soffan.. Vi vann men 4-2 idag mor Luleå. Så vi behöver bara vinna 2 matcher till så är vi dom stora vinnarna =)


Nu ska man rasta hundarna och så äta lite innan man sen ska se på tv =)

Av Fru Lundgren - 13 april 2013 20:30

Idag vid 13 tiden så tog jag och min man alla våra fyra hundar och så mammas hund ut på en promenad. Vi mötte några vänner vid kiosken och så gick vi ut och gick. Vi var borta runt en timme och jag vart så trött i kroppen sen att jag for hem och la mig på soffan. Sen så for vi till stan och åt lite mat. Alltid gott med hamburgare.. HAHA.

Sen så for man till pappa och hörde om hur det gått för Skellefteå AIK.. Och vi vann med 1-0 mot Luleå!

Av Fru Lundgren - 12 april 2013 14:15

Hade ju som planer i helgen att rida Pajsen och så kasnke kunna fara ut och rida med min man.. Men då väljer min skithäst att slita av sig sin framsko för det vad tydligen onödig. Eller så hörde han vad jag hade planerat! Suck. Får be pappa komma i helgen och fixa den.

Var en snabbis idag på stan och handlade lite. Köpte även ett nytt foder som jag kommer att tetsa på hundarna i helgen. Om dom ej blir lös i magen på det och ser ut att gilla fodret så kommer jag att byta på dom. Det är billigare en det dom har nu och man måste ju börja tänka om med lite saker nu då man snart ska bli mammaledig och inte kommer att få in så mycket pengar. Så därför har jag valt att kolla vad man kan skära ner på för att spara lite pengar.

Av Fru Lundgren - 10 april 2013 14:30

Idag har jag ägt fina Pajsen i 2 härliga år! Det känns fortfarande ibland overkligt att han är min. Men det är ändå skönt att han är det för han är en sådan grymt fin häst. Jag är så glad att jag fick chansen att köpa en sådan fin häst. Han är verkligen en häst med hjärtat på rätta stället och han gör allt man ber han om. Jag hoppas att det blir grymt många fler år med oss tillsammans.

Av Fru Lundgren - 8 april 2013 12:00

Jag måste ringa och boka tid för tanja om hon ej blir bättre. Jag och min man misstänker att hon har små fall av epilepsi. Jag har under en tid verkligen upptäckt att Tanja vissa dagar inte är som hon brukar. Gogglade på det och hittade en text som verkligen beskriver Tanja. Det känns som om någon skriver om just henne.


Petit mal, litet anfall

Det lindrigaste epileptiska anfallet kallas – med en term från franskan – för petit (liten) mal (”dålig-”) eller absence (frånvaro). Petit mal kan yttra sig som en kort stunds psykisk avtrubbning. Plötsligt stannar hunden upp i steget – blir som en stillbild. Under några sekunder tycks den göra en kort mental resa i yttre rymden, men återfår medvetandet och fortsätter rörelsen precis där den slutade. Den kan ha ett förvånat och bortkommet ansiktsuttryck, som om den just släppts ner från en rymdsond.


Så jag måste ringa vetten och be att dom kollar upp henne så man får fram vad det kan vara. För det är ju inge kul om hon ska gå runt och vara sjuk. Men som sakt så vet vi ju inte till 100% om hon har det eller inte. Så det är ju bara att vänta och se vad vetten säger.

Av Fru Lundgren - 7 april 2013 19:51

Jag har just varit ute på en härlig runda med alla fyra hundar. Det är så skönt att bara ta dom och gå ut och gå. Man berhöver inget att tänka på då man går med dom utan man lämnar som allt tänkande hemma. Så både jag och hundarna är grymt härligt trött i och sitter nu i soffan för att vänta tills Bode söker fru börjar. Sen blir det att hoppa i duschen och så sen senare ikväll sova.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24 25 26
27
28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards